Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 15, 2024

Over veel bloemen

Om de een of andere reden is deze week voorbij gevlogen. Het is weer vrijdag en dat betekent dat ik al mijn ontbijtspullen op kan maken. Dat resulteert altijd in net wat meer paddenstoelen dan de andere weekdagen, maar daar klaag ik niet over.

Het is wat somber weer, maar zo vroeg al 17 graden. We gaan dus in korte mouwen naar Starbucks. Als we met onze koffies thuiskomen ga ik eerst even de achtertuin in om te kijken hoe de bloesems daar vorderen. 

Als iemand weet welke plant de witte bloemen zijn lees ik het graag. De kersenbloesems staan op springen. Je ziet ze met dit warme weer als het ware open gaan. Vandaag zijn er alweer veel meer bloemen dan gisteren. 




In de voortuin staan de narcissen en hyacinten mooi te bloeien. Deze herfst wil ik meer hyacinten planten. Die ruiken zo heerlijk en ik vind ze prachtig.



Na dit rondje tuin doe ik mijn drie kwartier op de elliptische machine en Scoop. Mijn benen voelen zwaar na het vele stretchen van gisteren dus ik laat de krachttraining vandaag maar even weg. Zo kan ik veel tijd aan Duolingo besteden. Voor de tweede keer heb ik de Arabische cursus af en krijg nu iedere dag herhalingsoefeningen. 

Het is warm genoeg om even op het deck te zitten tot het wat begint te waaien. Dat is prima, want het is tijd om ons middageten te gaan halen. Rick heeft zin in een shawarma van Yalla Pita en ik kies een chirashi van Sweet Ginger. Die is altijd heel lekker en veel goedkoper dan bij andere sushi restaurants. 

Na het eten ga ik een stuk door de buurt rijden. Ik stop als ik mooi bloeiende bomen zie en ben op zoek naar de letter O voor mijn themafoto. Een mooie krans aan de deur van een huis wordt de uiteindelijke keuze. 







Het is zwaar bewolkt, maar een aangename 24 graden. Ik ga buiten voor het huis zitten lezen en krijg dan gezelschap van Henry, de kat van de buren. Die vindt het even fijn om geaaid te worden en gaat dan verder met zijn avonturen. 

Het regent als we in de auto stappen om naar ons restaurant van vanavond te gaan. De voorspelde onweersbuiten blijven echter weg. We gaan vanavond bij Earls Kitchen eten. Dat is een Canadese keten met een restaurant in Tysons Corner. 

We hebben het geluk de twee laatste stoelen aan de bar te kunnen innemen. Tot mijn grote vreugde zie ik een aantal interessante mocktails op het menu staan. Ik begin met de pineapple cucumber mule en dan bij mijn eten de gimlet thyme. Beiden zijn erg lekker. 


Rick en ik nemen ieder de crabcakes. Die zijn erg lekker, maar er zit mais in en daar ben ik niet zo dol op. Ik haal die er dus zoveel mogelijk uit. We vergeten het bestaan van dit restaurant vaak en zeggen altijd dat we hier vaker heen moeten. Wie weet doen we dat nu ook.

Thuis wacht me een heel leuke verrassing. Er ligt een Amazon pakje op de stoep en het blijken twee schattige kaboutertjes te zijn. Het is een cadeautje van Judith om me wat op te vrolijken. Zo lief! 


En zo is het weekend alweer begonnen. Allemaal een heel fijne paar dagen gewenst!

 

3 reacties:

Irene zei

Wanneer je de foto van het bloemetje met Google bekijkt, komt eruit dat het "rotsheide" is.

Petr@ zei

Ik krijg net als Irene rotsheide (Pieris floribunda) uit mijn zoekactie via Google.
Grappig dat jij hyacinten lekker vindt ruiken. Ik vind het een vreselijke lucht en kan ook niet tegen hyacinten, krijg er hoofdpijn van als ze ergens binnen staan.
Lief, het cadeautje van Judith!

Anoniem zei

Hoi Petra,

Een kleine tip (Misschien weet je het al) voor je hyacinthen. Als je ze als ze uitgebloeid zijn tot aan de grond afknipt en je ze weer een beetje met zand onderstopt, komen ze volgend jaar opnieuw uit. Ik heb dat ook gedaan op aanraden van mijn hovenier buurman en nu al voor het tweede jaar plezier ervan. Bij mij zitten ze zelfs in een plantenbak.

Groetjes Suus