Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 15, 2010

Laatste high school dag

Het schooljaar loopt langzaam ten einde. Kai vertrekt vanochtend voor zijn laatste examens. Ook neemt hij zijn "gown" mee naar school, want vanmiddag heeft hij convocation. Dan worden er "awards" uitgereikt aan de bollebozen van de school.

Katja moet weer op Katie passen en vertrekt al voor negenen. Saskia voelt zich niet lekker en blijft de eerste paar uur thuis. Ik rijd haar om half tien naar school en ga dan gelijk door naar de sportschool.

Het is afwisselend bewolkt en een aangename temperatuur buiten. Op de radio hoor ik de weerman zeggen, dat het "aanmerkelijk koeler" zal voelen vandaag met een temperatuur van ongeveer 28 graden. Ik moet daar even om grinniken, want die temperatuur zou in Nederland allesbehalve als "koel" ervaren worden! Het maakt niet uit, hoe lang ik al weg ben, het klimaat hier blijft me verbazen.

De stairmaster stel ik in op "fat burner" niveau 8 en ik ben heel blij, als het halve uur voorbij is. Ik zie wel resultaten van deze intensieve sessies, want mijn broeken passen beter. Mijn gewicht blijft hetzelfde, maar duidelijk geeft het "trappenlopen" resultaat. Na nog twintig minuten op de crosstrainer is het voor vandaag weer genoeg.

Thuis zie ik, dat Katja Katie weer mee heeft. Leuk, weer even zo'n schattig peutertje over de vloer! Katja vertelt me meteen, dat Katie een poepluier heeft. Ach ja, daarvoor wordt Katja betaald, ik kan oppasgrootmoeder spelen en vermaak me prima met dit knuffeltje. Terwijl Katja haar bikini aantrekt, pas ik even op. Katie voelt zich helemaal op haar gemak met mij en kletst honderduit (het meeste onverstaanbaar).

Katja neemt Katie mee naar het zwembad en dan heb ik tijd om gauw te douchen. Karin en ik hebben elkaar alweer een tijdje niet gesproken en zij komt mij ophalen om te gaan lunchen.

We gaan naar Pastry Xpo, een vrij nieuw cafe, waar we een aantal maanden geleden ook aten. Ik bestel het stokbrood met kalkoen en Fontina kaas en een fettoush salade en Karin een quiche met een huissalade.

Het is druk bij het cafe en de medewerkers kunnen het niet aan. Een ervan is ronduit onaangenaam. Als de eigenaresse er was geweest, was ze niet blij geweest! Het smaakt allemaal goed en we kletsen helemaal bij. Ik moet hardop lachen, als Karin haar frustraties met haar tieners qua opruimen e.d. op een zeer grappige manier beschrijft. Wat heerlijk om te weten, dat dat niet alleen bij ons speelt!

Voor Katja bestel ik nog een kalkoensandwich en hun "macaroons" zien er zo lekker uit, dat ik daar ook een aantal van mee naar huis neem. Eigenlijk koop ik nooit zomaar zoetigheden, maar besluit ons voor de verandering te trakteren.

Karin heeft me een paar Nederlandse tijdschriften gegeven (Catherine uit 2008, bestaat dat tijdschrift nog?), dus ik ga ze in onze "living room" (de meer formele zitkamer) lezen. Hier zit ik gewoonlijk nooit, maar de schoonmaaksters zijn bezig in de family room en de living room is lekker rustig.

Kennelijk vinden de dieren dat ook, want ongemerkt komen Meike en Snickers op rugleuning van de bank liggen. Cosmo vindt de stofzuiger ook maar niets, dus komt naast mij liggen. Natuurlijk moet ik daar foto's van maken, want het is schattig, al die warme dierenlijfjes om me heen.


Na Kai een grote knuffel gegeven te hebben als felicitatie, dat zijn high school tijd nu onofficieel voorbij is, vertrekt hij meteen weer naar een repetitie bij School of Rock.

Katja gaat haar volgende oppaskind plus vriendinnetje ophalen. De zevenjarige Cammie is hier al kind aan huis en haar beste vriendinnetje Sammy komt vandaag ook mee. Zoals altijd zijn de dieren de grote attractie. Katja neemt de dames mee naar het zwembad en voert ze daar pizza.

Voor ik naar Mona ga om mijn haar te laten doen, rijd ik naar Rite Aid. Daar breng ik mijn recept voor Trazodone (om door de nacht te slapen, het enige FM medicijn, dat ik gebruik) weg en ga op zoek naar kaarten.

De keuze aan vaderdagkaarten is matig, maar ik vind een paar leuke. Een actief forumlid van het Alles Amerika forum ligt in het ziekenhuis, dus ik kies een leuke "get well" kaart uit voor hem namens het hele team. Hopelijk is het niets heel ernstigs. Dat is soms wel moeilijk met online relaties. Van zover heb je geen idee, wat er gaande is.

Bij Mona krijg ik een lekker glas witte wijn en wordt mijn haar weer bekwaam gekleurd. Nu de zon zo sterk is, maakt ze mijn haar extra donker, over een paar weken zal dat weer helemaal opgelicht zijn. Iedereen thuis vindt het donkere ook erg leuk. Het doet de kleur van mijn ogen goed uitkomen, vindt Rick.

Saskia moet naar een koorconcert en wij mogen, zoals gewoonlijk, niet komen luisteren. Kai is bij zijn repetitie, dus we zijn met zijn drieen voor het avondeten. Waarschijnlijk door het weer, maar ik heb veel pijn en voel me erg moe. Ik ben dan ook blij, als Rick voorstelt naar Busara te gaan.


Daar kan ik het niet nalaten de Pu-Nim te bestellen. Dat is gefrituurde (ja, verschrikkelijk slecht!) soft shell crab met een pittige saus, werkelijk verrukkelijk! Katja neemt ook een visgerecht met scallops en inktvis en Rick een gerecht met biefstuk. Het smaakt allemaal even lekker.


Veel gefrituurd, maar zo lekker!!

Op de terugweg zetten we Katja af bij het Amphora restaurant, waar ze een aantal vriendinnen gaat zien voor een "girls' night out". Dan rijden we door naar Thoreau Middle School om Saskia en Shannon op te halen.

Kai, Saskia en Shannon hebben nog niet gegeten, dus Rick neemt hen mee naar McDonald's. Katja komt al gauw weer thuis en we vermaken ons met Hell's Kitchen. Vandaag leek niet zo druk, maar ik ben wel heel moe, dus maak het niet laat.

8 reacties:

Becs zei

Wow niet te geloven dat Kai nu ook highschool achter de rug heeft! Dat gerecht ziet er inderdaad heel erg lekker uit.

Petr@ zei

Wat fijn voor Kai dat hij zijn examens er op heeft zitten. Alweer een tijdperk afgesloten, wat vliegt de tijd, hè.

Leuk dat de oppaskinderen van Katja het bij jullie zo gezellig vinden.

Nina zei

Heerlijk dat Kai zo goed als klaar is!!

Die opmerking van Katja over kleinkinderen haha!

Mijn moeder houdt al vanaf mijn dertiende preken dat het heel bijzonder is om zwanger te zijn...ik denk dat ze not amused zou zijn als binnenkort zou blijken dat ik echt zwanger ben. ;-) Heb trouwens voorlopig ook geen plannen wat dat betreft.

Rot dat je weer zoveel pijn hebt de afglopen dagen, sterkte daarmee! Ik vind je heel sterk. :-)

Annemiek zei

Geweldig, de tweede klaar met high school!

Martin zei

Lief, die foto met jullie katten en Cosmo! :-)

Nu Kai's High School achter de rug is merk je zeker ook wel dat de tijd eigenijk veel te snel voorbij gaat. :-(

Sally zei

Ook hier is school eindelijk voorbij. Heerlijk, vakantie voor de kids. En wat een leuke foto van die dieren zo bij elkaar.
Tjonge Katja heeft het maar druk met haar oppaskinderen.

Nicole zei

Congrats voor Kai dat hij officieus klaar is. Kan hij nou nog, net als hier zakken? Of gaat dat bij jullie niet?

Gezellig die foto met al die dieren op de bank. Alhoewel ik er harentechnisch niet zo blij mee zou zijn ;-)

Petra zei

@Becs - inderdaad, niet te geloven, het gaat me veel te snel allemaal!

@Petra - we wonen dan ook in een soort kinderboerderij ;)

@Nina - ik hoop voorlopig nog geen oma te worden, enkel omdat ik kleine lijfjes wil knuffelen is niet voldoende reden daarvoor ;) ;)

@Annemiek - ja, nu hebben we allebei twee collegestudenten

@Martin - zeg dat wel!

@Sally - ja, bijna te druk, ze heeft geen tijd voor andere dingen, die ook gedaan moeten worden!

@Nicole - nee, zakken kan niet meer, want er wordt naar volbrachte credits en GPA gekeken. Inderdaad zijn onze dieren flink harig ;).