Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 07, 2003

Ik wilde gisteravond gaan schrijven en toen bleek Blogger.com down te zijn en nu werkt het pas weer! Dus heel wat te vertellen, want we hadden een druk weekend.

Gelukkig bleek de sneeuw op vrijdag niet zo erg als voorspeld en dus kwamen mijn vader en Christine, Chuck en Mallory rond 6 uur aanrollen. Ik had het eten al klaarstaan en het smaakte prima, vooral de speciale worstjes van Whole Foods, met chipotle, jalapenos en artichokken erin!

De kinderen waren flink opgewonden en Katja wierp zich op als "Sinterklaas", sinds we het de buren niet aan wilden doen om door de sneeuw te moeten rennen. Saskia en Mallory hadden niets door, want Katja deed net alsof ze op de wc was. Voor de deur stond dus, als vanouds, een grote zak cadeautjes.

We hadden enorme lol met uitpakken, duidelijk kun je net zo grappig rijmen in het Engels als in het Nederlands en Rick en Christine zijn er enorm goed in! Hoogtepunten: Katja's "boyfriend", die ze zelf kan groeien en die haar dus ook niet tegenspreekt (van Christine en Chuck gekregen) en Chuck's Grumpy golf spullen (van Rick en mij gekregen). We hebben flink gelachen en het was werkelijk dolgezellig. Ook de borstplaat, pepernoten en chocola gingen er als boter in.

Om een uur of tien ging iedereen door de vriesnacht en prachtige sneeuw weer naar huis en keken wij op een heel geslaagde Sinterklaas viering terug.

Gisterochtend ontwaakten we natuurlijk met een witte(re) wereld, maar we hadden uiteindelijk maar 7,5 cm sneeuw, even verderop hadden ze meer dan 10 cm. Maar we vonden het wel best, dit was precies genoeg om heel mooi te zijn en voor de kinderen om zowel gisteren als vandaag heerlijk van de heuvels aan de zijkant van ons huis af te sleeen.

Gewoonlijk wordt alles afgelast als het maar een beetje gesneeuwd heeft, dus verwachtten we, dat de show, die we zouden gaan zien dat ook wel zou zijn. Maar gelukkig ging het door. De show heette heel toepasselijk "Let It Snow" en werd gedaan door een locale dansschool. Ik had me er eerlijk gezegd weinig van voorgesteld, verwachtte een zeer amateuristisch iets.

Maar niets was minder waar! Het was een heel professioneel in elkaar gezette show, met prachtige dans en tapdans nummers. Vooral het nummer waarbij iedereen als de Kerstman was verkleed en op een gegeven met blacklight alleen de witte handschoenen zichtbaar waren en ze een handen"dans" deden en het nummer, waarbij je alleen de onderkant van de benen in verschillende kleuren panties zag tapdansen, allemaal precies op elkaar afgesteld waren uitstekend. Het verhaal was ook erg leuk, over de Kerstman, die met pensioen besloot te gaan in Hawaii en een volwassen elf (de rest van de elven waren kinderen), die door het pak van de Kerstman als de nieuwe Kerstman werd verkozen. De kinderen, in ons groepje zes meisjes in de leeftijden van 4 tot 9, zaten geboeid te kijken, de hele 2 uur. Een groot succes dus!

Omdat Katja moest babysitten, nam ik ons 6 jarige buurmeisje Patricia mee. Patricia vond het zo leuk bij ons, dat ze vannacht haar allereerste logeerpartij hier had. Ging allemaal prima. Ook Kai's vriendje Michael bleef logeren. Het is hier vaak echt de zoete inval!

Vandaag was het wederom vriesweer en ik had Rick allang beloofd de ski's voor zijn verjaardag te gaan kopen, dus dit was de dag. We gingen hiervoor naar Ski Chalet. Hij vondt precies de laarzen en ski's, die hij wilde, dus hij is weer helemaal in de zevende hemel en kan niet wachten te gaan skien! Misschien in de Kerstvakantie, de dichtstbijzijnde ski heuvels zijn 1 uur rijden hiervandaan.

Meteen vanochtend hoorden we op BVN tv, dat prinses Maxima in het Bronovo ziekenhuis was opgenomen. Dus maar de hele dag gecheckt hoever het was. En zo zagen we live Prins Willem Alexander met zijn dochtertje en de aankondiging van de minister-president. Leve BVN-tv! Wel heel bijzonder, zo. Ben benieuwd wat de naam wordt.

Na het winkelen stopten we bij Starbucks en zegen in hun gemakkelijke stoelen om een heerlijke peppermint mocha (met slagroom!) te drinken. Hmmm! Daar zagen we ook een aantal bekenden, het zijn echt gezellige ontmoetingsplaatsen.

Eenmaal thuis winkelden we op het Internet voor onze Leger des Heils "angels", we hebben 4 kinderen van de Kerstboom van het Leger des Heils gekozen en bezorgen die kinderen de Kerst, waar ze op hopen. Eentje ervan was flink duur, hij wilde o.a. een Gameboy Advance (je moet per kind 3 speeltjes waar ze om vragen en een kledingset geven). Maar we hebben met zijn allen rond de computer gezeten (ik zou graag fysiek gaan winkelen, maar lichamelijk lukt het me niet alles te doen wat ik wil, dus hoop ik zo de kinderen ook te kunnen laten zien, hoe je om anderen kunt geven) en al hun wensen (gelukkig waren de anderen een beetje minder veeleisend) voldaan. Ik vind het toch een fijn idee, dat op kerstdag een onbekend jochie een grote wens vervuld zal zien door ons.

Katja wilde met een vriendin naar de mall, die vanavond (op zondag dus!) tot 20 uur open was. Omdat Rick toch moest chauffeuren besloten we daar te gaan eten. We hadden een heerlijke maaltijd bij Cafe Deluxe, een "Frans" cafe, met grappige gerechten. Saskia deed zich tot onze verbazing met graagte te goed aan de gebakken uienringetjes! Al met al een heel gezellig en geslaagd weekend.

0 reacties: