Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 26, 2003

Tweede Kerstdag of Boxing Day. Maar hier in de VS bestaan die niet, het is voor velen een gewone werkdag. Voor vele, heel vele anderen is het de dag na Kerst: grote uitverkoop- en ruildag. De winkels staan vol met mensen, die alvast voor volgend jaar pakpapier, kerstkaarten en versieringen kopen, nu voor een prik te krijgen. En anderen staan in de rij om hun cadeautjes te ruilen, die of niet de goede maat waren, of simpelweg niet waren wat ze leuk vonden. Met dat laatste had ik in het begin heel veel moeite, zo ondankbaar komt dat over.

Maar het hoort er hier helemaal bij, bij velen. Er zijn zelfs feestjes na Kerst, waarbij je je minst gewaardeerde kerstcadeau inpakt en meeneemt en via een spel krijg je dan iemand anders' minst leuke cadeau. Vorig jaar zijn we naar zo'n feestje geweest (ik kon niets vinden, wat ik niet leuk vond, dus heb ik maar een paar pocketboeken ingepakt). Het was eigenlijk wel heel leuk! En er waren toch een rare dingen, die mensen gekregen hadden! Onvoorstelbaar. Dus misschien is het nog niet eens zo gek, als Aunt Mary je een afzichtelijke sjaal geeft, dat je die dan kunt ruilen voor iets van je smaak.

De winkels zijn in ieder geval heel makkelijk met ruilen. Je kan alleen je geld terugkrijgen, als je de bon nog hebt. Maar als je die niet hebt, is de enige voorwaarde, dat de winkel verkoopt wat je wilt ruilen. Verder hoef je enkel te zeggen, dat je iets cadeau hebt gehad en je kunt iets anders van vergelijkbare prijs uitzoeken.

Wij blijven vandaag dus weg uit de winkels en gaan vanmiddag en vanavond "Nederlandse" Kerst vieren bij mijn vader. Hij heeft een met spijs gevulde Kerstkrans en chocolade en fondant kransjes. We openen de cadeautjes van hem en de rest van mijn familie vanmiddag ook.

En als afsluiting van al dit feesten heeft mijn vader een heerlijk kerstdiner voorbereid: crabcocktail, zelfgemaakte tomatensoep (heerlijk!), hertebiefstuk (hij wilde buffelbiefstuk, maar kon dat niet krijgen), verschillende groentes en compotes en ijs met schuimpjes toe.

0 reacties: