Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 10, 2003

Morgen is Saskia jarig, ze wordt alweer 8. Waar blijft de tijd?

Vandaag stond dus nogal in het licht van voorbereidingen, want we hebben natuurlijk tradities, die bij verjaardagen horen. Omdat ze zo dicht bij Kerst jarig is, proberen we heel hard er toch een echte verjaardag van te maken en het op geen manier met Kerst te verbinden. Zo wachten we altijd tot na haar verjaardag met onze verse Kerstboom te kopen en op te tuigen. Ze is zo opgewonden, dat ze zei vannacht niet geslapen te hebben.

Een van de tradities is 2 enorme helium ballonnen, die aan de stoel van de jarige worden gehangen. Voor haar heb ik een levensgrote Scooby Doo en een gewone "Happy Birthday" ballon. Ze is al jaren een grote Scooby Doo fan.

Verder wordt ook hier voor verjaardagen op school getrakteerd. Meestal met cupcakes, maar Saskia houdt daar niet van en had gevraagd om sugar cookies met een kerstboom in het midden. Het kan niet makkelijker! Pillsbury heeft al gesneden deeg met de kerstboom in het midden. Je hoeft het enkel op een bakplaat te leggen en 10 minuten in de oven en klaar: versgebakken koekjes! Ik kan de kinderen er bijna niet vandaan houden.

Morgen krijgt ze bij het opstaan haar cadeautjes. Heel vroeg, want Rick en Katja moeten vroeg de deur uit.

's Middags heeft ze haar partijtje en we gaan, ook al weer traditioneel, naar het favoriete restaurant van de jarige. De details daarvan schrijf ik morgen wel.

Kinderverjaardagen worden hier veelal met partijtjes gevierd, tot een jaar of 12. Soms bij mensen thuis, soms ergens anders. Wij hebben het morgen ergens anders, duurder, maar ook stress vrij, wat in dit seizoen toch wel belangrijk is.

De verjaardagen van volwassenen worden meestal niet gevierd, tenzij met het gezin of dat een vriend(in) je mee uit eten/lunchen neemt. Maar hier geen zitkamers vol met familie en vrienden de hele dag. Ik vind het wel prima. Ik vier mijn verjaardag wel, meestal met een feestje, maar ben dus een uitzondering.

Vandaag hoorde ik, dat de VS aan Europese landen om meer griepvaccines vraagt, want er is hier niet genoeg. Ben ik even blij, dat wij het al hebben. Ik geloof wel, dat de media echt enorme invloed heeft op de paniekerige manier waarop er nu een run op de griepprikken is. Ik erger me weer erg aan de sensationele berichtgeving, vooral gisteren op NBC, waarbij ouders die pas 2 dagen geleden hun zoontje verloren aan de griep werden geinterviewed. Maar ja, alles voor de kijkcijfers :(.

Over kijkcijfers gesproken, ik weet niet of deze realiteitsshow ook in Nederland bekend is, maar hier is "The Bachelor(ette)" een populair realiteitsprogramma. Daarin zoekt een alleenstaande, goed uitziende vrouw of man een partner uit een heel stel. Het laatste stel, Trista en Ryan, gaat nu vanavond op tv trouwen. Een groots huwelijk zal het zijn. Het zal me benieuwen hoe lang het standhoudt. Die Trista vindt alle media aandacht prachtig en Ryan is heel op zichzelf en verlegen.

Net maandag is trouwens een grappig realiteitsprogramma, wat er op lijkt, afgelopen. Het heette Average Joe en het ging over een aantrekkelijk meisje, die, zonder dat ze het wist, moest gaan kiezen uit een stel, um, minder aantrekkelijke mannen. Ze deed dit heel netjes en toen gooide NBC halverwege roet in het eten voor de minder aantrekkelijke mannen, door 3 heel goed uitziende kerels te introduceren. Uiteindelijk koos ze voor een van de knappe jongens. Tja.

Dit soort shows zijn heel populair op het moment en gek genoeg vinden de kinderen ze vooral leuk. Dus vanavond zullen we naar het sprookjeshuwelijk kijken.


0 reacties: