Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 01, 2003

Vannacht werd ik wakker met een flinke keelpijn :(. Balen! Gauw een homeopathisch middeltje geslikt, Cold Calm van Boiron. Het helpt meestal wel, maar haalde toch de symptomen niet weg van een flinke verkoudheid. Dus ook maar een stoot vitamine C, zink en echinacea gegeten. Help! Ik heb geen zin in ziek zijn!

Al vroeg ging ik naar de sportschool en besloot om tenminste 10 minuten te oefenen, omdat het echt nodig is om mijn spieren los te krijgen. Mijn ervaring is, dat ik na 10 minuten toch wel door blijf gaan en vandaag was dat ook het geval. Beth, een kennis, was er ook en we kletsten ons door de oefeningen heen. Voor ik het wist zat het uur erop.

Zoals altijd op maandag morgen had ik nog een heel stel dingen te doen, voor Kai and Saskia om 12:45 uit school kwamen. Eerst naar de dierenwinkel, Petco, die al helemaal voor Kerst is ingericht. Want ja, ook de dieren krijgen kerstcadeaus. Onze dieren hebben ieder een klein sokje bij de open haard hangen, met hun naam erop geschreven. Maar goed, daarvoor was ik er dus niet, ik moest spul kopen om op ons vloerkleed te gooien tegen kattenpis. Helaas, een van de katten heeft in de basement een plek en die stinkt. Ook heb ik een "blacklight" gekocht, ik weet niet hoe dat in het Nederlands heet, het is een licht, dat wit in het donker blauw doet schijnen. Zo'n licht laat urine plekken in tapijt zien.

De volgende stop was Frank's Nursery, een groot tuincentrum, waar veel kerstversieringen worden verkocht tegen heel redelijke prijzen. Mijn goal voor vandaag was het versieren van onze voortuin. Ik kocht een holografische sneeuwman, die 's nachts heel leuk oplicht en een candy cane, het snoepje bij uitstek met Kerst. Lees hier de legende van de Candy Cane (Engelstalig). Verder rode en groene lichtjes. Na de lunch heb ik met Saskia en Kai alles aangebracht en het ziet er prima uit. Wij doen iets anders dan de rest van onze straat: de lichtjes lopen langs de randen van onze paden, wat een soort landingsbaan effect geeft. Heel leuk ziet het eruit, vooral als het gesneeuwd heeft, wat het afgelopen jaar regelmatig gebeurde, dus hopelijk dit jaar weer, het is er nu koud genoeg voor!

Op mijn weg terug naar huis stopte ik ook nogmaals bij Michael's, volgens Rick moeten we aandelen kopen in die winkel, zo vaak als ik er ben. Maar ze hebben dan ook zoveel! Saskia had een paar heel leuke tekeningen gemaakt en die wilde ik inlijsten, dus een paar lijsten gekocht. En een kerstvlag om buiten te hangen, die vervangt de herfstvlag. Ieder s eizoen hebben we een andere vlag.

Na het avondeten (barbecue kip in de crockpot en wat van de Thanksgiving maaltijd was overgebleven) te hebben gekocht bij Safeway , de kip althans, niet de overblijfselen natuurlijk, ging ik naar huis, 10 minuten voor de kinderen thuiskwamen.

Zoals hier zo vaak gebeurt in dit seizoen, was het vanmiddag nog warm genoeg om de versieringen op blote voeten en zonder jas in de tuin aan te brengen. Mijn buurvrouw Lorraine hielp met de sneeuwman, want die was me toch ingewikkeld om in elkaar te zetten! Maar na een uur of 3 begon het keihard te waaien en werd het plotseling ijskoud. Maar liefst 20 graden Fahrenheit kouder! Niet ver ten noorden van ons sneeuwt het. Wij zitten altijd op het randje hier.

Vanavond hebben we gezellig de film Santa Clause 2 op DVD gekeken. Hartstikke leuk!

0 reacties: