Ons pleintje nu:

dinsdag, mei 25, 2010

Meadowlark Gardens

Au, au, spieren, waarvan ik het bestaan niet eens ken, doen pijn vanochtend! Die Zumba leek zo onschuldig, maar blijkt een heel goede cross training te zijn. Gek genoeg vind ik deze spierpijn helemaal niet erg. Het geeft me een goed gevoel, in tegenstelling tot de nare fibromyalgiepijnen.

Moeder Natuur heeft uitgerekend gisteren uitgekozen om Saskia "vrouw" te maken. Deze week is het SOL week, de einde van het jaar examens. Het arme kind heeft mijn nare krampen ook geerfd, blijkt vandaag. Na haar algebra examen belt Saskia of ik haar op kan komen halen, want ze voelt zich erg naar.

Algebra is gewoonlijk een van haar beste vakken, maar Saskia voelde zich zo naar vanochtend, dat ze zich niet op de sommen kon concentreren. Ze is nu bang, dat ze het niet gehaald heeft. Dat zou, volgens Saskia, betekenen, dat ze algebra volgend jaar opnieuw zal moeten doen. Als dat zo is, ga ik dat zeker aanvechten, want Saskia heeft dit hele jaar A's voor algebra gehaald. Het zou toch te gek zijn, als zo'n momentopname dat alles te niet zou doen (maar het zou me niets verbazen).

Thuis geef ik Saskia een Saridon, een paardenmiddel, ik weet het, maar eens per maand moet kunnen en ik heb hier nog niets gevonden, dat goed helpt. Ook maak ik een kruik voor haar klaar, want dat hielp mij altijd erg goed. Dat blijkt ook bij haar het geval te zijn. Daarna maak ik me klaar om naar de fitness te gaan.

Het is nog steeds bewolkt en mijn plan om lang met Cosmo te gaan lopen laat ik varen. Zijn poot lijkt minder pijn te doen en ik mag er eindelijk uitgebreid naar kijken. Twee van zijn nagels zijn gespleten. Ze doen hem geen pijn meer, maar ik blijf er zalf op smeren. Online zie ik, dat ik het aan kan kijken, maar op moet letten, dat het niet gaat ontsteken.

Op de radio wordt lekker zonnig weer beloofd, maar boven ons hoofd zijn de wolken hardnekkig. Als ik op de stairmaster sta, belt Saskia, dat ze voor de SOL haar telefoon moest afleveren. Ik beloof hem na het sporten op te gaan halen. Na de stairmaster doe ik nog een half uur op de fiets.

Het is snikheet in de zaal en ik ben te bezweet om me onder de mensen te begeven. Thuis zijn de schoonmaaksters bezig, maar zijn gelukkig klaar met onze douche. Saskia neemt de gelegenheid waar om om McDonald's te vragen als lunch. Ze heeft zin in een kaasburger en hun "sweet tea". Ik wil ook graag een van hun "Shrek" glazen, dus dat komt mooi uit.

Bij Thoreau is de telefoon gelukkig snel gevonden. De drive thru van McDonald's is druk en ik vermaak me met het luisteren naar de bestellingen van de mensen voor mij. De vrouw in de enorme SUV voor mij bestelt een diet Coke en een Big Mac. Passend.

Na Saskia's telefoon en maaltje en het Shrek glas thuis af te hebben gezet, ga ik door naar Safeway. Ook het avondeten is Saskia's keuze: taco's. Mij hoor je niet klagen. Iedereen vindt dat lekker en het is een makkelijk maaltje.

Tot mijn vreugde is de Yellowtail rose ook weer eens in de uitverkoop. Dat is mijn favoriete drankje in de zomer. Ik koop gelijk zes flessen, want dan is er een extra 10% korting. Zo kost een fles $6,30. Is dat redelijk of duur voor Nederlandse begrippen?

Katja heeft deze dagen allerlei oppasbaantjes bij verschillende gezinnen. Ze is zelfs bang er een dubbel te boeken, dus heeft een heuse agenda opgezet. Vanochtend heeft ze op een jongetje van 19 maanden gepast en daar duidelijk van genoten. Nu denkt ze erover naar een au pair baantje in een Spaanstalig land te zoeken voor volgende zomer.

De meisjes hebben geen zin om mee te gaan, dus ik ga in mijn eentje naar Meadowlark Gardens. Deze botanische tuinen zijn maar een kwartiertje rijden bij ons vandaan. Pat en ik hebben er al regelmatig gefotografeerd.

Na de $5 entree te hebben betaald, loop ik het park binnen. Ik had gehoopt foto's te maken van de lelies, maar die zijn nog nauwelijks uit. Even denk ik, dat er vandaag dan weinig te zien zal zijn, maar meer dan 150 foto's later is dat allerminst het geval!

Er blijkt van alles te zien in dit stukje natuur. De waterlelies bloeien, roodwangschildpadden zonnen, een jong cardinaaltje is nieuwsgierig. Libelles vliegen af en aan, een angstaanjagende snapping turtle "hangt" in het water en een hele groep zwaluwtjes vliegt net uit hun nesten en zonnen op het pad. Ik geniet en besluit een jaarpas te gaan kopen.


De $5 van vandaag wordt daarvan afgetrokken, dus ik betaal $20 voor de jaarpas. Daarbij krijg ik een gratis gastenpas, handig als Pat er is, of als ik Rick zover krijg mee te komen. Vier keer dit park bezoeken in het komende jaar moet toch lukken. De rest van de foto's van vanmiddag staan hier.


Het is inmiddels fantastisch weer en ik ga buiten mijn foto's bewerken. Katja past weer op Cammie en die is intussen kind aan huis hier. Katja heeft het makkelijk, want Cammie vermaakt zich op onze "speeltuin" en trampoline en met het knuffelen van de dieren. Als avondeten voor Cammie maakt ze een tosti, daarmee het geld, dat Cammie's vader voor een restaurantmaaltijd heeft gegeven, uitsparend. Dan brengt Katja het meisje naar gymnastiekles en heeft weer $24 verdiend in een paar uur.

De taco's gaan er prima in. Ik heb er 1% vet kalkoengehakt voor gebruikt en dat blijkt erg lekker. Zelfs Saskia smult ervan en dat zegt heel wat. We eten gezellig buiten, nu de muggen er nog niet in grote getalen zijn gaat dat prima.

Dan werkt Rick met Kai, want die moet er even aan trekken om de cijfers voor het laatste kwartaal voldoende te krijgen. Niet alleen met wiskunde staat hij zwak, maar ook met Engels, Government en Computer Graphics. Kai heeft last van wat men hier "senioritis" noemt. Als de kinderen eenmaal bij een college zijn aangenomen is het moeilijk nog hard te werken aan de high school vakken. Het is een bekend fenomeen, maar natuurlijk moeten er tot het einde van het schooljaar voldoende cijfers geleverd worden.

We blijven tot het te fris wordt buiten zitten. De vuurvliegjes dansen om ons heen, maar helaas zijn er ook al een paar muggen en die weten mij feilloos te vinden. Tijd voor Off! dus weer, want ik weiger naar binnen te worden gedwongen door die bloedzuigers! Voor de komende dagen wordt zomers weer voorspeld, yeehaw!

16 reacties:

Anja zei

Arme Saskia, die krampen zijn zo naar. Hopelijk heeft ze de Algebra toch gehaald.
Geniet van het zomerse weer de aankomende dagen. Hier was et vandaag ook weer lekker weer :-))

José zei

Hè bah, naar die krammpen.. Mijn moeder heeft me heel snel aan de pil gezet, die de buikkrampen bijna als sneeuw voor de zon lieten verdwijnen.. (maar goed, ik was pas 16 toen ik begon..)

De yellowtail rose verkopen ze hier in Nederland ook! Zag hem € 6,38. Dus wel redelijk vergelijkbaar..

Kan me de senioritis erg goed voorstellen. De laatste loodjes wegen altijd het zwaartst..

Zumba is leuk hè? Ik doe het ook al tijden, en de verschillende spierpijnen blijven maar komen. Spieren in mijn billen waar ik bestaan niet wisten blijven pijn doen haha!

Fijne dag vandaag!

Gr. José

Ps; heb het wel vaker gelezen, je blijft cheeseburge stug vertalen, maar die noemen wij hier ook cheeseburger :)

Naomi Overdam zei

Hallo

Wat een prachtige foto's weer die je vandaag hebt gemaakt. Het blijft genieten.

Ik hoop dat het met de cijfers van de beide kinderen allemaal goed komt.

Ik ken het probleem van de buikkrampen wel, ik was 12 toen ik begon maar was 13 toen ik al aan de pil ging op advies van een kinderarts. Dat hielp zo goed.

Geniet ze van het weer.
Groetjes Naomi

Petr@ zei

Wat sneu voor Saskia dat haar dat net tijdens het examen moet overkomen. Heel vervelend die krampen, ik had er ook zoveel last van.

Heerlijk de Yellow Tail rosé. Ik betaalde er onlangs € 5,19 voor, dus de prijs scheelt niet zoveel. Uiteraard zijn er ook goedkopere soorten verkrijgbaar.

Margreet zei

Nou, ben blij te horen dat mijn tieners niet de enigen zijn met "problemen" op school. Ook Steven had een beetje last van senioritis en hij was de enige niet.

vic is 13 en zit in 7th grade. Ook hij moet een eindejaarstest maken en daar minimaal 75% op halen om naar de volgende klas te kunnen. Kennelijk gaat dat dit jaar anders voor de kinderen die het hele jaar door goed stonden (A of B). Het is inderdaad een momentopname, vervelend dat moeder natuur net gisteren uitkoos voor Saskia.
Hoop dat Kai het haalt, maar dat zal toch wel?

Margaret zei

Petra, dat zijn toch zwaluwen, op je foto? http://toshuo.com/uploaded_images/barn_swallow.jpg

Petra zei

@Anja - heerlijk, he, lekker weer!

@Jose - voor de pil vind ik het nog wat vroeg, hoewel, als ik Naomi's verhaal dan weer lees... Yellowtail is dus ongeveer dezelfde prijs.

@Naomi - Dat het zo vroeg kan, die pil. Ik ga het in gedachten houden.

@Petr@ - grappig, in Nederland dus ook verschillende prijzen voor wijn.

@Margreet - Ja, ik denk wel, dat Kai het zal halen.

@Margaret - Je hebt helemaal gelijk, ik vond het blauw al zo donker en de staartjes zo gevorkt.

HennyB. zei

De Yellow Tail rosé heb ik ook gezien voor € 5,19, dus scheelt haast niets met de dollarprijs.
Arme Saskia dat moeder natuur al op bezoek is, ik was bijna 17 en toen vond ik het al zo erg. De pil is een goede optie, mijn zusje was 14 en door allerlei klachten schrref de kinderarts de pil voor en dat was een goed 'medicijn'.
Geweldige foto's weer....

Nynke zei

Die wijn lijkt me ook lekker!! ga ik ook kopen, bedankt voor de tip! Ik weet nooit wat ik moet kiezen in de wijnwinkel en doe altijd maar wat (en soms is het goed en soms niet en vervolgens vergeet ik weer wat lekker was en wat niet).. dus goede wijntips zijn altijd welkom bij mij, deze zal ik niet vergeten!

Nel zei

Hier in Zweden hoef ik niet eens te kijken om te weten dat die rose stukken duurder is. Alcohol is hier schreeuwend duur.

Ik hoop dat Kai zijn cijfers op kan halen. Op de IB waar mijn jongste net zijn examens heeft afgerond hoef je geen senioritus te hebben. Het examens is uiteindelijk het enige wat telt voor je diploma. Over moment opnames gesproken....
Gelukkig was hij goed in vorm en heel goed voorbereid dus waarschijnlijk zit dat diploma wel goed. We krijgen 6 juli pas de uitslag dus dat is nog even spannend.

Wat sneu voor Saskia die buikkrampen en nog precies met het examen ook. Ik hoop dat ze het toch gehaald heeft.

Mooie foto's! Ik ben jaloers op het prachtige weer bij jullie. Hier schijnt de zon maar blijft het gemeen koud jammer genoeg.

Margo zei

O, het heeft zelfs een naam, senioritis, dan denk ik dat onze dochter in groep 8 daar ook last van. Ook zij is aangenomen, weliswaar niet bij een college, zij moet eerst nog 6 jaar voortgezet onderwijs volgen hier in NL. Maar ik herken het gedrag wel.
Een lekkere rose, die wij vaak drinken, is van Duc de Thermes (spelling klopt niet helemaal) en kost €4,39 geloof ik. Yellow Tail was bij 'ons' in NY altijd $5,99, maar ja, dat is alweer 2 jaar geleden. Omgerekend is jouw prijs prima dus!
Veel plezier vanavond bij de Result Show van American Idol, wij bekijken 'm morgen!!! En veel plezier met je rosé...

Marjon zei

Wat naar voor Saskia dat ze nu net die buikkrampen moet krijgen als ze een test heeft.
Joyce heeft ook altijd erg last van haar ongesteldheid. ze heeft enorme buikpijn. Ze is al heel jong begonnen op haar 12e. maar op een gegevne moment werd eht zo erg dat ze flauwviel.
Ze is toen ook met de pil begonnen en slikt hem nu al een paar jaar. het is een hele lichte pil (Microgynon 30) en ze heeft er erg baat bij, ze heeft nu veel minder pijn. Bovendien is het handig want ze doet momenteel eindexamen en slikt nu gewoon een maand door. anders zou ze precies tijdens haar examens ongesteld worden. Ook als we met vakantie gaan slikt ze de pil gewoon door.

Je foto's zijn weer erg mooi, vooral die van de vogeltjes vind ik prachtig.

Jammer dat Kai senioritis heeft (is daar geen pil voor? )

Nicole zei

Wat sneu voor Saskia dat dit net nu moest gebeuren. Ik ga duimen dat ze haar Algebra toch gehaald heeft.

Hmmm... Yellow Tail rosé. Die ga ik onthouden. Ik zou eens op zoek moeten waar die hier te krijgen is.

Lastig die senioritis. Ik hoop dat het Kai nog lukt om zijn cijfers op te halen.

En OFF! Wat een geweldig product. Ik ken het nog van mijn vakanties naar Amerika (a looooooong loooooong time ago, helaas) en ik zou willen dat ze het hier verkochten. Mijn dochter ging zondag naar haar verzorgpony en kwam terug met 28 (!!) dikke (muggen)bulten op haar rug alleen al. Zo sneu... Ik denk dat ik eens op zoek moet naar iets sterks voor haar, want anders wordt ze continue lek geprikt als ze daar is.

Coralie zei

Ja, de maandelijkse kwaaltjes. Is natuurlijk moeilijk te vergelijken hoe erg de krampen van elke vrouw/meisje zijn, maar ik slik 's ochtends twee Aleve en heb de rest van de dag er geen last meer van. Volgens mij bestaat er ook Aleve femina (of iets dergelijks, speciaal voor menstruatiepijn). Mijn beste vriendin heeft endiometriose, die leed inderdaad elke maand verschrikkelijk. Hoop dat jullie iets vinden wat helpt.
Prachtig, die natuur! Dat is een van de dingen die ik me herinner van Amerika, die Parken overal. Hier in het dichtbevolkte NL is dat soort dingen ver te zoeken, al mag ik hier in Limburg niet klagen met de prachtige heuvels.

Petra zei

@Henny - hm, je zus was dus even oud, als Saskia. Katja had ook erge last, maar het duurde even, voor die zelf aan de pil wilde.

@Nynke - Helaas is hun rose lang niet overal te krijgen. Onze Safeway is de enige supermarkt hier in de buurt, die hem heeft.

@Nel - Ja, ik weet hoe duur alcohol is in Scandinavie. Lang wachten zeg, voor de uitslag bekend is!

@Margo - Ha ha, ja groep 8 is ook zo'n jaar, waar er aan het einde weinig meer gebeurt. Rose is hier nog steeds niet ruimschoots te verkrijgen, helaas.

@Marjon - Katja viel ook regelmatig flauw van de krampen, maar wilde zelf niet aan de pil. Nu merkt ze toch wel de voordelen daarvan, natuurlijk. Ha ha, ik zou wel een senioritis pil willen hebben!

@Nicole - je arme dochter! Helpt Autan niet? Mijn moeder zwoor daarbij.

@Coralie - Limburg is prachtig! En ik ga naar Aleve Femina kijken, veel mensen gebruiken Midol, maar dat helpt onze meisjes niet.

Sylvia zei

Hallo,

Die off! lijkt me heel handig. Autan vind ik zelf altijd hopeloos, werkt hier in ieder geval echt niet!
Wilde ook al de Aleve zeggen voor de krampen van Saskia, maar zag dat iemand anders ze ook al aanraadde!
Ik gebruik zelf ook altijd Aleve, (of Naproxen, het soort pijnstilling dat het eigenlijk heet) en die helpt prima tegen de krampen. Werd ook jaren geleden specifiek aangeraden door de huisarts. Het type pijnstiling naproxen blijkt daar heel goed voor te helpen. je hebt idd ook een speciaal doosje Aleve hier, voor de krampen. Alleen geen idee of daar een andere samenstelling in zit dan de gewone Aleve, misschien meer een reclame-ding. Ik gebruik hier in ieder geval de gewone Aleve en die werkt prima.

En idd de pil heeft hier ook altijd goed geholpen, was zelf geloof ik een jaar of 15 toen ik aan de pil ging. Idd erg makkelijk met het doorslikken. Spiraaltje werkt nog beter, maar daar is ze wel erg jong voor ;-) Hopelijk volgende maand minder last!