Ons pleintje nu:

vrijdag, juli 15, 2011

Bijna weekend!

Alweer ben ik om vijf uur klaar wakker en Rick volgens mij ook. Hij staat om half zeven op, ik doezel nog tot half acht. Saskia is gelukkig ergens midden in de nacht thuisgekomen, want geen van ons beiden heeft haar gehoord. Meestal word ik wakker, als een kind thuiskomt, maar dit keer niet.

Ondanks de late nacht is ze toch alweer voordat ik naar de sportschool vertrek op. Het was een fantastische film, vertelt Saskia. Rick en ik willen er nu nog liever heen!

Voor Saskia en ik de afspraak met de voedingsdeskundige hebben, ga ik nog even sporten. Mijn hoofd staat er eigenlijk helemaal niet naar, dus ik doe maar 25 minuten op de crosstrainer. Ik wil, voor we voor het gesprek gaan, nog even met Saskia praten. Zij wil echt weten, hoe ze nu op gewicht kan blijven.

Michelle, de voedingsdeskundige, heeft een gezellige kamer in een oud huis in het centrum van Vienna. Het is eigenlijk vlak naast Anytime Fitness, mijn sportschool. Ze is een joviale vrouw, maar tot mijn verbazing flink gezet. Ik krijg daar al een "uh oh" gevoel bij, want hoe gaat een meisje, dat zo op fitness en gezond eten is gefocused hier advies van aannemen?

Voor Saskia's privacy ga ik hier verder niet veel meer over schrijven. Het bezoek verloopt matig, we krijgen wel een paar goede tips, maar zowel Saskia, als ik, zijn niet onder de indruk van deze dame, om verschillende redenen. Als dit niet genoeg heeft geholpen, zullen we het elders gaan zoeken.

Na afloop gaan we nog even boodschappen doen bij de Giant. Het is wel gezellig zo met mijn tiener. We kopen allerlei lekkers, dat hopelijk straks ook opgegeten wordt.

Buiten op het deck eten we lunch. Het is vreemd bewolkt, want er werd een heel zonnige dag voorspeld. Ook is het ongewoon koel voor de zomer met "maar" 25 graden.

Mijn nagels zien er niet uit, dus ik bel Thu en kan meteen terecht. Saskia wilde eigenlijk mee, maar Alexandra is op bezoek en die heeft geen interesse. Een andere keer, dan maar, ik ga alleen. Na een passion ijsthee bij Starbucks te hebben gehaald laat ik mijn handen en voeten weer netjes maken.

Het is vrijdagavond en Rick heeft zin om ergens te gaan eten. Met dit lekkere weer is een terrasje wel erg aanlokkelijk. Het wordt Cafe de Luxe, waar het lekker buiten zitten is (in het restaurant zelf is het niet veel warmer, dan een vrieskast!).


Gezellig op het terras

Zoals altijd hier bestel ik de tonijn filet mignon bijna rauw met frietjes en gegrilde tomaat. Rick neemt de steak frites medium rare en Kai de bisonburger. Heel ongewoon komt mijn tonijn veel te ver doorgekookt op tafel, ook Ricks steak is grijs, in plaats van het roze, dat medium rare zou moeten zijn.

We sturen de gerechten terug en daarna komen ze perfect gekookt weer tevoorschijn. Men kan het dus wel! De manager biedt ons gratis dessert aan, maar daar hebben we geen plek meer voor, dus bedanken vriendelijk. Toch aardig. Het is zo lekker hier buiten, we willen eigenlijk nog lang blijven zitten, maar Rick en Kai gaan een of andere premiere op de televisie kijken.

Om de een of andere reden ben ik de hele tijd doodmoe, dus zoek ik straks maar gauw mijn bed op, want morgen ben ik de hele tijd op stap in DC met een paar Nederlanders.

13 reacties:

Natasja Valentijn zei

Veel plezier morgen met je club Nederlanders! Hopelijk wordt het niet al te warm en kunnen jullie veel doen!

naomi zei

Hallo

Ik vindt het heel goed van jouw hoe jij dochter beschermd tegen te veel afvallen. Genoeg moeders die niet door hebben dat hun kind anorexia heeft.

Ik kan me voorstellen als zo'n vrouw zo stevig is dan tips over eten moet geven het niet goed voelt. Net zo iets als de tandarts die vreselijk uit zijn mond stinkt zeg maar.

Wat jij zegt over de vrieskist in een restuarant of winkel herken ik uit de casino's in Las Vegas en de Wallmart in Orlando. Iedere keer als we naar binnen gingen vestje aan en naar buiten weer uit. Zat standaard in de tas. Airco is lekker maar niet zo extreem. Soms besloog mijn bril bij binnen komen.

Ik herken wat je zegt dat je zo moe bent. Ben ik nu ook na de nachtdienst en die weer schommelingen. Ik raak niet uitgerust. Ik denk dat er bij jouw nu alle vermoeidheid na Italie uitkomt. Daar heb je heel veel energie gehad en dingen gedaan en moet je nu weer opladen.

Mijn schoonouders hebben onwijs genoten van je verslag en foto's van Venetie hun zijn er 1 dag 2 jaar terug geweest. Heel herkenbaar maar erg mooie detail foto's zeiden ze.

Veel plezier in Washington met je groep. Ik hoop op weer wat foto's,blijf genieten van jouw foto's. Hoop dat de temp meevalt, succes ermee.

Groetjes Naomi

Petr@ zei

Jammer dat het gesprek met de nutrition niet heel goed is verlopen. Hopelijk heeft Saskia er toch iets aan gehad.

Vervelend dat je zo moe bent.
Hopelijk ben je voldoende uitgerust voor je rondleiding. Succes ermee.

Alice zei

Moest hier wel een beetje om grinniken, heb verschillende dietisten gehad en de enige die echt wist waarmee ze bezig was was een vrouw die zeer gezet was. Van haar heb ik net ontzettend veel geleerd. Tenslotte is het niet omdat je de theorie kent dat je de praktijk altijd zelf moet volgen. :D
Wel jammer dat het na het gesprek nog niet erg goed leek te klikken. Hopelijk had je toch wel wat aan het gesprek gehad.
Ik ben zeker dat saskia heel veel aan jou heeft!

Annemiek zei

Inderdaad oppassen dat ze niet teveel afvalt, vaak ontstaan de problemen met eten in de tienerjaren. Ik hoop dat er niet teveel nadruk op het uiterlijk ligt, vindt het toch belangrijker dat ze zich goed voelen in hun lijf,en fit en gezond zijn.
Veel plezier met de tour vandaag.

Ineke zei

Veel succes met je tour vandaag! Ik las daarstraks dat die extreme hitte jullie kant uit gaan komen volgende week, sterkte alvast.

Petra zei

@Natasja - Het was schitterend weer!

@Naomi - Ik maak me wel flink zorgen om haar, maar tot nu toe lijkt ze bereid meer te gaan eten. Moest wel lachen om je tandarts vergelijking. Wat leuk, dat je schoonouders mijn verslag ook lazen.

@Petra - Ik hoop ook, dat Saskia het toch ter harte neemt, anders zullen we iemand anders moeten zoeken.

@Alice - Dat is ook wat ik Saskia zei, haar kennis is het belangrijkste, maar maak dat een vijftienjarige maar wijs. Bovendien was ze inderdaad nogal kleinerend tegen Saskia, ik kreeg ook niet het gevoel, dat je zo een tiener aan het luisteren zou krijgen.

@Annemiek - Eerlijk gezegd maak ik me flinke zorgen. Maar tot nu toe lijkt ze bereid wel meer te eten. We zullen zien.

@Ineke - Inderdaad eind van deze week gaat het flink heet worden. Ik heb daar geen problemen mee :D.

Becs zei

Zou je misschien nog moe kunnen zijn door jullie reis?

Wat jammer dat het gesprek met de nutrionist niet zo heel goed bevallen is. Ik hoop dat Saskia er wel iets aan gehad heeft.

Anja zei

Jammer dat jullie geen goed gevoel hebben over de nutrionist. Hopelijk heeft Saskia er toch wat aan gehad.

Anoniem zei

Ik kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt om Saskia. Mijn dochter was van dezelfde leeftijd toen ik door een docent van haar opleiding gebeld werd.Hij vroeg voorzichtig of ze geen anorexia had.Ook zij was destijds bang om ook maar iets aan te komen. Ik wil niemand iets aan praten maar vind het heel belangrijk dat de ouders er goed op letten. In mijn directe omgeving heb ik twee gevallen meegemaakt van zeer ernstige aard.
Sterkte em succes.

Petra zei

@Becs - Ja, het is zeker nog van de jet lag.

@Anja - Ze heeft er wel iets aan gehad, maar niet genoeg, dus we gaan verder zoeken.

@Anoniem - Dank je wel. Ik weet niet hoeveel ik erover op het blog ga zetten, want het is Saskia's privacy, maar we werken er in ieder geval actief aan.

suus zei

Och, het is zo jammer dat de zelfacceptatiepil nog niet is uitgevonden. Ik hoop dat Saskia gewoon heel veel zelfvertrouwen zal krijgen, hoe ze er ook uitziet.

Kristel Holsbeek zei

Wow ben even aan het bijbenen maar jullie hebben al zoveel meegemaakt jeetje...
Ik vond dat Saskia er altijd al goed uitzag, ze moet zich idd heel goed voelen in haar vel...veel succes ermee want dit is niet gemakkelijk niet voor haar maar zeker niet voor jou en de rest van de familie.