Ons pleintje nu:

donderdag, juli 21, 2011

Extreme hitte

"It's another scorcher", zegt Rick, als hij de achterdeur opendoet. Inderdaad lijkt het zo vroeg al een oven, als ik Cosmo uitlaat. Helaas voor hem is dit zijn enige goede wandeling van de dag. Later wordt het gewoon te heet voor hem buiten.

Petra in Nederland en ik beginnen vandaag serieus aan het Max Capacity programma. Kai werpt zich op tot mijn coach en zorgt ervoor, dat ik de oefeningen in goede vorm doe. Het is maar iets meer dan een kwartier, maar dat is dan ook echt afzien! Vooral de push ups vind ik verschrikkelijk moeilijk. Het is erg leuk om het zo samen te beginnen, via Facebook houden we elkaar op de hoogte.

De rest van de ochtend zijn we ronduit lui. We kijken wat tv en computeren. Het is toch gezellig met zijn drietjes. De zon schijnt buiten zo mooi, dus ik ga even buiten lezen. Nou, ik houd er erg van om buiten te zijn in de zomer en kan heel goed tegen (vochtige) hitte, maar ik ben binnen het kwartier weer binnen. Het is echt niet uit te houden!

Op de computer zie ik, dat de gevoelstemperatuur 109 graden Fahrenheit bedraagt. Dat is 42 graden Celsius! Vorige zomer werd het heel erg warm, maar niet hoger dan 105 graden, wat 40 graden is. Morgen zal het volgens het verhaal zelfs tegen de 50 graden lopen, qua gevoelstemperatuur.

Om half een heb ik voor de lunch afgesproken met Marcella. We ontmoeten elkaar bij Panera. Dit restaurant begint al echt de ontmoetingsplaats van Vienna te worden, want we zien een aantal andere bekenden.

Marcella bestelt een salade en ik een halve salade met kip en fruit en een halve sandwich met tonijnsalade. Marcella en haar gezin zijn ook naar Italie geweest. Niet zover naar het zuiden, als Rome, maar wel naar de meer noordelijke plaatsen, waar wij ook waren. We kletsen en kletsen en voor we het weten zijn er bijna twee uur voorbij! Dat is wel ongeveer de langste lunch, die ik ooit heb gehad.

Thuis wachten Kai en Saskia al ongeduldig, want ik heb ze beloofd naar Target te gaan. Cosmo heeft ook bijna geen eten meer en al helemaal geen botjes of andere kauwdingen, dus we beginnen bij Petsmart. Helaas is veel en veel te heet om Cosmo mee te nemen, want die vindt zo'n uitje altijd erg leuk.

Bij Target vindt Saskia nog een paar leuke bikini's. Er is nog maar weinig keuze, want de winkels zijn zich al aan het inrichten voor het herfstseizoen. Ze slaagt ook voor een leuke spijkerbroek en Kai ook voor een paar kledingstukken.

Op aanraden van Elke (meen ik) ga ik nog naar Dick's om naar golfpolo's te kijken. Die zien er inderdaad netjes uit en zijn van hetzelfde materiaal, als mijn Virginia Tech sportshirt (wat van Under Armour is).

Na wat passen koop ik een paarse met een ritsje voor van Under Armour en een rode met knoopjes van Nike, beiden afgeprijsd, dus dat is leuk meegenomen. De golfcapriboek, die ik er zelf ook wel lekker en handig uit vind zien, wordt door de kinderen afgekeurd, dus ik draag maar mijn gewoonlijke bermuda's. Ik zal er netjes uitzien voortaan, maar hopelijk niet zo doorweekt!

Omdat ik het werkelijk vreselijk vind met mooi zonnig weer binnen te zitten, ga ik toch op het deck zitten lezen. Dat houd ik precies twintig minuten vol, dan slaat het me aan alle kanten uit en ben doorweekt. Gelukkig kan ik de airconditioning weer opzoeken.

Op de radio hoorde ik, dat zulke hittegolven de dodelijkste weersomstandigheden zijn, meer nog dan orkanen en tornado's! Dit weekend zal de helft van de VS en honderden miljoenen mensen ermee te maken hebben.

Voor het avondeten heeft Rick gereserveerd bij een nieuw restaurant in Tysons Corner, Seasons 52. Alle gerechten in dit restaurant zijn vers en seizoensgebonden en minder dan 475 calorieen.

Wij verwachten dus heel kleine porties te krijgen, maar het tegendeel is waar. Ik bestel de met crab en garnalen gevulde champignons als voorgerecht en Kai en Rick de chili met bison. Het is erg lekker en zeker niet maar een hapje.

De scallops met gegrilde asperges en parelpasta met tomaat en champignons gaan er bij mij ook prima in. Kai heeft een spies (zeker niet met -je erachter) met kalkoen en groentes, Rick varkenshaas met allerlei lekkers en Saskia barbecue kip met mais en andere groentes en aardappelpuree. We eten onze borden leeg en voelen ons niet schuldig. Het restaurant is enorm, maar in kamers onderverdeeld, waardoor het heel intiem voelt. De bediening is erg attent, we gaan hier zeker terug!

Voor Katja is haar laatste avond in Ecuador aangebroken en dat voelt "bittersweet". Ze is verdrietig, want ze moet (althans voorlopig) afscheid nemen van haar vriendje en de andere vele vrienden, die ze daar heeft gemaakt. Hier heeft ze echter ook een heel aantal mensen, die haar hebben gemist. "Partir, c'est mourir un peu" (vertrekken is een beetje sterven), het is een Frans gezegde, dat ik altijd zo waar heb gevonden.

9 reacties:

Anoniem zei

Hoi Petra,

De menukaart van Seasons52 ziet er goed uit zeg! Heerlijk en gezond eten.

Groetjes,

Marieke

Anoniem zei

Jaaaa, leuk om dit samen te doen. Ik doe vanmiddag de 2e training en zondag de 3e (hoop ik) push ups ga ik om en om op knieƫn doen....
Wat hebben jullie lekker gegeten!!
Groetjes, Petra

Anoniem zei

Wow wat een hitte zeg.

Ik zou wel willen dat hier de calorien ook meer op de menukaarten komen.

Fijn weekend, Bea

Anja zei

Wat een hitte bij jullie, hier is het 92 graden en in Nederland..........brrrr, dat wil je niet weten :-((

Petr@ zei

Leuk om met Petra op afstand, maar toch samen, te sporten.

Hier is het weer helemaal niks, maar zoals bij jullie klinkt ook niet super. Alhoewel ik daar wel de voorkeur aangeef, al is het maar omdat de wereld er altijd beter uitziet met een zonnetje.

Nog twee dagen en dan zit ik ook lekker in de zon. Heerlijk twee weken Griekenland! Ik zal na morgen dan ook even afwezig zijn, maar dan heb ik lekker veel bij te lezen als ik terugkom.

Natasja Valentijn zei

Wat een hitte inderdaad! Vandaag zelfs nog warmer. Gelukkig heb ik een zwembad en kan ik vaak de verkoeling opzoeken. Ook onze fan onder de gazebo draait overuren. Alvast fijn weekend!

Jesse zei

Wat een hitte! Dat dit gevaarlijker is dan bijvoorbeeld een tornado, jee...
Kan me niks voorstellen bij zulke hitte.
Dat restaurant ziet er goed uit zeg. Heb gelijk gekeken of ze ook in Californiƫ zitten. Maar helaas nog niet.
Rustig aan doen dus met deze temperaturen.

naomi zei

Hallo

Het is bij jullie wel extreem heet. Was ook hier op het journaal dat er veel doden vallen. En sommige delen van het land zonder stroom zitten ivm overbelasting door de airco's en fans.

Ooit in 2007 eind augustus in Las Vegas geweest en was het ook erg heet 105 fahrenheit en liepen we dus van hotel naar hotel van airco naar airco. Het put je ook echt uit.

Nou dat restaurant klinkt goed. Geniet van de terugkomst van Katja.

Groetjes Naomi

Petra zei

@Marieke - Ik zie ons daar ook zeker weer eten!

@Petra - Morgen doe ik de tweede en dan zondag de derde. Kai is wel streng, hoor, want eigenlijk moet er een rustdag tussendoor, maar ik mag het voor deze keer zo doen.

@Bea - Ja, het is fijn om te weten, hoeveel je eet. Meestal weet ik het wel, maar soms sta ik versteld over hoeveel calorieen in iets schijnbaar gezonds zitten.

@Anja - Ja, vele malen liever deze hitte, dan het sombere weer in Nederland. Hopelijk brengen jullie de zomer met jullie mee daarheen.

@Petra - Heel veel plezier in Griekenland! Ben er nog nooit geweest en staat ook hoog op ons lijstje.

@Natasja - Heerlijk, he, het zwembad, ik heb er ook uren doorgebracht vandaag.

@Ingrid - Zulke hitte is hier ook ongewoon, vandaag werd het record aller tijden verbroken.

@Naomi - Ja, het is vermoeiend, die hitte, maar voor mij veel beter, dan kou en regen. Mijn pijnen zijn een stuk minder.