Ons pleintje nu:

dinsdag, juli 19, 2011

Rustdagje

Gisteravond kon ik de slaap maar niet vatten. Ik heb dat wel vaker, als ik tot later in de avond actief ben. Mijn lichaam wil, maar mijn brein is overactief. Pas na middernacht viel ik in slaap en blijf vanochtend dus ook wat langer liggen.

Rick is natuurlijk allang op, maar ook Kai en Saskia zitten al beneden, als ik eindelijk tevoorschijn kom. Na het ontbijt gaan Saskia en ik naar de sportschool. Daar doe ik een half uur op de stairmaster en Saskia een half uur op de lopende band. Zelf zou ik nog een half uur cardio erbij hebben gedaan, maar dat is teveel voor Saskia, dus ik pas me aan haar aan.

Vorige week lukte het niet om bij Saskia bloed te prikken, waarschijnlijk door de lange vlucht vanuit Italie. We gaan dus terug naar Quest Diagnostics . Gelukkig vindt de hematologist meteen de ader en komen er drie mooie buisjes bloed uit. Hopelijk is alles daarmee ook goed, want de duizelingen, die Saskia vorige week had, zijn al een stuk minder met het meer eten.

Na de lunch gaat Saskia naar Kaylee fietsen. Halverwege belt ze me op, dat haar achterband stuk is. Ik loop haar tegemoet en zie, dat de buitenband van het wiel af is, waardoor de binnenband uitsteekt. Pogingen om het te maken mislukken, dus nemen we de fiets terug naar huis en breng ik Saskia even met de auto. Het is zo warm en vochtig, dat lopen niet prettig is.

Daarna maak ik me klaar voor het zwembad. Ik heb een nieuwe Washingtonian, mijn favoriete blad over onze stad. Daar staan de "beste" alles in. Ik heb het er nog moeilijk mee, dat ik gisteren uitvond, dat een van mijn favoriete restaurants, Ten Penh, voorgoed gesloten is. Waar moet ik nu gefrituurde spinazie gaan eten?

Wat een luxe eigenlijk, he, dat dat iets is, waar ik me druk om maak, ha ha! Zo af en toe duik ik het water, dat veel warmer is, dan een paar dagen geleden, in. Ik klets eens bij met Christine en probeer mijn zus te bereiken, maar krijg haar niet te pakken. We spelen al een week "telephone tag" (letterlijk vertaald telefoon tikkertje, leuke uitdrukking vind ik altijd).

Opeens begint het, bij schijnbaar klaarblauwe lucht, te regenen. Ik ga dus maar huiswaarts, aangezien het al na vijven is. Tot mijn verbazing is Rick al thuis. Hij gaat met Kai de Max Capacity doen en ik hoor veel gekreun en gesteun in de voorkamer. Ja, het duurt maar 16 minuten, maar die duren heel lang, als je zo moet afzien!

Saskia gaat met vriendinnen bij Sakura eten. Wij bestellen pizza's van Uno's, want we zijn allemaal moe. Kai en ik delen een Mediterranese pizza op meergranendeeg. Ook Uno's heeft veel meer gezonde keuzes, dan voorheen.

Morgen zal het flink warm (zo'n 35 graden) en vochtig worden. Tijdens mijn rondleidingen schaam ik me ervoor, dat ik zoveel transpireer. Ik weet, dat mijn lichaam dus efficient werkt om de warmte te kunnen verdragen en ik voel me verder prima, maar het ziet er zo vies uit, zo'n nat t-shirt. Morgen ga ik een van mijn sporttopjes dragen, eens kijken of dat beter werkt. Gelukkig wordt het pas donderdag echt superheet met 38+ graden en hoge luchtvochtigheid.

10 reacties:

Becs zei

pfff wat een hitte! Ik vind het hier ook zo verschrikkelijk warm. Wat vind jij zelf van de max capacity training. Ik zit eraan te denken om het te gaan proberen, maar weet niet of het iets voor mij is

Ineke zei

Wow, wát een hitte bij jullie en geen wonder dat je moe was na zo'n drukke dag.
Fijn dat Saskia nu wat meer eet.

Suus zei

Ik ben weer helemaal bijgelezen.. Heerlijk zoals je over de rondleidingen verteld! En leuk dat het ook per fiets kan!

Fijn dat Katja ook weer bijna thuis komt, dan is je gezin weer compleet!

Groetjes,
Suus

Petr@ zei

Fijn dat het bloedprikken bij Saskia nu wel goed ging. Nog even hopen op een goede uitslag, maar zoals je al zegt voelt ze zich alweer een stuk beter.

Vreselijk hè, transpiratievocht. Als het bloedheet is, is er geen deo tegenop te spuiten. Ben benieuwd of een sporthemdje helpt.

Heel veel plezier en succes met de rondleiding.

Gelukkig laat de ergste warmte nog een dag op zich wachten.
Ik las op internet dat er al een aantal mensen waren overleden door de extreme warmte in Amerika.

Anoniem zei

Ja dat is zeker een luxe probleem van die spinazie...(zeker als je nu steeds hongerend Afrika op tv ziet).....
Lekker he, veel reizen (jij hebt ook niet te klagen :-)) , vind het altijd leuk (ga eind volgende maand weer naar Mallorca en eind september weer naar Marbella, houdt me in beweging :-))
Hoop dat je vannacht weer lekker hebt geslapen.....Succes met hitte ook......
Gr en ik lees weer bij als ik terug ben.
Evelyn
PS moest gisteren nog aan je denken met een Mazolli ijsje in mn hand :-)

elke zei

Een seersucker blousje werkt blijkbaar meer 'isolerend', en voelt dus koeler aan dan een gewone blouze of een T-shirt. Misschien dat je dat ook eens kan uitproberen? Ik heb zo twee zomerjurkjes en ze voelen inderdaad wel fris aan. Maar die sportkledij is meestal ook wel goed voor het zweten, dus misschien heb je je oplossing al gevonden!

't Is voor die jeugd zo moeilijk he om een juiste balans te vinden. En de media werken daar niet echt bevorderlijk in. Maar jullie zijn alerte ouders, dus dat helpt ook! Hopelijk is de bloeduitslag ok en vindt Saskia het juiste ritme qua voeding en beweging om een gezond figuurtje te behouden.

Anoniem zei

Wat leuk dat je rondleidingen zo goed gaan. Je hebt er best wel veel deze tijd.

Wat is de tijd voor Katja snel gegaan, fijn dat ze dit weekend weer thuis is.

Gaan jullie nog naar Aruba dit jaar?

Sterkte met de hitte. Stuur maar een beetje deze kant op!

Groetjes, Bea

Sandrah zei

Oh, hevig transiperen! Ik heb hetzelfde en vind het verschrikkelijk... Het maakt ook niet uit of ik rustig aan doe of niet, zodra ik stil sta of van de fiets af stap, is er geen houden meer aan.

Groot voordeel: ik heb ook nooit koorts, want mij lichaam weet zich prima te koelen!

Ik hoop in ieder geval dat de sportkleding helpt bij de hitte.

Sandra

naomi zei

Hallo

Ik hoop dat het bloed beter is bij Saskia. Gelukkig helpt meer eten al goed bij haar. Ik heb het vaak duizelingen in de nachtdienst en een glaasje cola (suikers) dus doet dan wonderen. Maar ja vindt de oplossing maar.

Zweten blijft een probleem gelukkig koelt je lichaam goed. Ik heb het vooral onder mijn oksels. Hoop voor jouw dat sport shirts helpen.

Geniet van het weer gelukkig hier ook al 2 dagen zon en een graad of 20. Joepie.

Groetjes Naomi

Petra zei

@Becs - Morgen ga ik ook serieus beginnen met die training, samen met mijn vriendin Petra in Nederland. Het lijkt me echt wel wat.

@Ineke - Ik vind de hitte in zoverre fijn, dat ik heel weinig pijn heb, maar vermoeiend is het wel.

@Suus - We tellen allemaal de nachtjes voor Katja weer thuis komt. Nog twee!

@Petra - We hebben de uitslag en die was goed, dus dat is een opluchting. Het sporthemdje hielp inderdaad wel.

@Evelyn - Veel plezier op je reizen!

@Elke - Inderdaad, de media, maar ook kreeg ze van een dokter bij diezelfde praktijk in november nog te horen, dat ze te dik was. En nu zou het weer het omgekeerde zijn. Het is ook nooit goed..

@Bea - Ja, we gaan 7 augustus naar Aruba met zijn vijven, heerlijk!

@Sandra - Inderdaad, nu je het zegt, ik heb ook nooit echt koorts, hoogstens wat verhoging.

@Naomi - Het bloed was goed, dus hopelijk gaat het met meer eten weer helemaal beter worden, die duizelingen.