Ons pleintje nu:

dinsdag, juli 26, 2011

We hebben weer een ijsblokjesmachine, hoera!

Allereerst hartelijk bedankt voor de leuke en persoonlijke reacties op mijn blog van gisteren. Ik heb (zoals bijna iedere dag) in de reacties daar op iedereen persoonlijk gereageerd. Duidelijk was het een onderwerp, waar mensen gerichte meningen over hadden (die veelal overeenkomen met die van Rick en mij).

Vandaag is het een van die zomerse dagen, die het boekje inkunnen als "perfect". Er is een staalblauwe lucht, van enige luchtvochtigheid geen sprake, en een heerlijke temperatuur. Ik zou willen, dat ik vandaag met vrijdag kon omwisselen, want dan worden er weer recordtemperaturen en hogere luchtvochtigheid voorspeld. Dat wordt weer zweten in Washington dus.

Maar goed, het is zaak van deze prachtige dag te genieten. Ik eet mijn ontbijtje buiten en doe daarna de Max Capacity van vandaag. Petra in Nederland en ik gaan (ongeveer, want zij loopt zes uur "voor" natuurlijk) gelijk op. We beginnen aan de tweede week en dat is weer een flinke uitdaging!

Eindelijk is het eens een goede temperatuur om Cosmo een flinke wandeling te geven. We lopen naar het bos in de buurt, waar het lekker koel is. Nou, begrijp me goed, het is bijna dertig graden, maar na de afgelopen week voelt zelfs dat "koel".

Met die hitte is Cosmo ook flink gaan verharen. Iedere dag stofzuigde ik en toch lagen er weer overal kleine plukjes haar van hem. Op het deck kammen Kai en ik Cosmo en er komt zeker een tweede hond uit! Mijn hemel, de vogeltjes en eekhoorns zullen blij zijn met al dat haar. We kunnen wel blijven kammen, maar na een tijdje wordt de borstel minder vol, dus hopelijk is het meeste eruit.

Katja past vanochtend op de kleine Katie. Zij heeft hard geld nodig, dus heeft gauw dit baantje voor de rest van de week geregeld. Katie is een schattige driejarige, die dol is op onze dieren. Katja heeft dus geen kind aan haar hier en het laatste uur neemt ze het meisje mee naar het zwembad. Het kind adoreert Katja gewoon, heel lief om te zien.

Bij Whole Foods haal ik wat boodschappen en eet dan samen met Katja buiten lunch. Tijdens het eten voorspel ik haar, dat ze een sinusitis heeft. Dat hoestje van haar herken ik. Ze gaat naar de urgent care kliniek en inderdaad, een sinus infectie. Ik zou dokter moeten worden, ha ha.

Intussen ontvang ik de GE mechanicien, die naar onze ijsmaker van de ijskast komt kijken. Om de een of andere reden krijgen we daar geen ijsblokjes meer uit en vooral Rick heeft er genoeg van om die telkens "met de hand" te maken.

Er blijkt iets geblokkeerd te zijn en honderd dollar later komen er weer ijsblokjes uit. Inderdaad wel handig met die hitte telkens, zoveel ijsblokschaaltjes hebben we ook weer niet en er gaat heel wat doorheen op een dag.

Omdat de GE meneer lekker vroeg kwam, kan ik nog even naar het zwembad. Het mag dan "koeler" zijn, het water daar is maar een heel klein beetje afgekoeld. Toch lekker om mijn Kindle in te lezen, ik heb een erg leuke mysterie, die op een cruise plaatsvindt.

Daar heb ik nu weer erge interesse in, want Rick is bezig om mijn grote wens voor mijn vijftigste verjaardag, een cruise naar Alaska, bewaarheid te maken. Ik had niet gedacht, dat ik op mijn vijftigste ook inderdaad alle vijftig staten zou hebben bezocht, maar hij wil die wens heel graag voor mij vervullen. Wauw, als dat doorgaat komen er twee grote dromen van mij in een jaar uit!

Al een week schaam ik me gewoon voor mijn haar, zoveel uitgroei van zilver is er zichtbaar! Gelukkig maakt Mona het weer helemaal mooi donker, want de zon in Italie en hier hadden het ook flink opgelicht. Ze laat het dit keer wat langer en knipt er meer laagjes in. Het zit leuk (nu het morgen weer net zo leuk in model krijgen, wat me nooit lukt)!

We eten lekker buiten, spiesjes met rijst en spinazie. Daarna gaan we (althans, Kai speelt en wij kijken geinteresseerd) verder met de volgende versie van Assassin's Creed, die in Rome speelt. Het is lekker nagenieten al die plekjes weer even in dit spel te zien.

12 reacties:

roots2wings zei

Een 50ste staat voor je 50ste verjaardag, wat een geweldig toeval! En het moet prachtig zijn daar. Je fototoestel zal overuren maken. :-)

Karin zei

Wow Petra wat ontzettend gaaf de 50ste staat als verjaarskado voor je 50e. Symbolisch en dan ook nog zo'n prachtige cruise!! Wat zal dat een onvergetelijke reis zijn!!!

Anoniem zei

Wow, een cruise naar Alaska, ik heb gehoord dat het geweldig moet zijn. Ook als je reisprogramma's ziet is de natuur schitterend mooi.
Ik moet altijd lachen als ik zie hoeveel ijs "jullie" Amerikanen gebruiken. Onze Florida vrienden waren in schock toen ze ons cola zonder ijs hoorden bestellen.
Wij hebben zelfs een ijskast met zo'n ijsblokjes apparaat maar die is niet eens aangesloten.
Maar wij hebben natuurlijk zelden of nooit jullie temperaturen.

Groet, Bea

Sandrah zei

Wat gaaf! In 2005 zijn wij naar Alaska geweest en ik denk er nog altijd met heel veel plezier aan terug. Weliswaar niet met een cruise, maar het is zo ontzettend mooi daar!

Sandra

Nina zei

Wat ontzettend lief van Rick!! En nu alvast lekker aan de voorpret...gelukkig doet de ijsblokjesmachine het weer. ;-)

Even for the record, zoals beloofd heb ik er speciaal voor Rick in Spanje op gelet, ook al was ik er maar 2 weken ipv de geplande 5, vaak krijg je in Spanje wel je cola met een schijfje citroen - en met ijsblokjes.

Ann zei

Cool, naar Alaska - dat wil ik ook héél graag doen ...
Heb je dan wel geen schrik voor je fibromyalgie op zo'n cruise ?

Ik wil ook jullie temperaturen !! Mijn rug doet héél veel pijn (hernia - operatie gepland over 10 dagen), en ik voel het verschil goed als het eens een paar graadjes warmer is ...

Annemiek zei

Ijs gebruiken we hier niet in onze drankjes, dat is een gewoonte die ik nooit overgenomen heb.
Geweldig dat je een Alaska cruise in het vooruitzicht hebt!

Anoniem zei

Nou Petra ik kan maar een ding zeggen; geweldig een cruise in Alaska. Wij hadden destijds de laatste in het seizoen van 20 sept. tot 3 oktober. Daarna varen ze in de Caribbean .
Je hebt dan nog schitterend weer hoewel het langs de kust van Alaska al vrij fris kan zijn.Ook kan het nog weleens een dag regenen,maar gewapend met regenjas en paraplu kom je een heel eind.
Geniet alvast van de voorpret.

ps. over die tattoo, mijn dochter is toch al over de veertig. Niet vanwege de leeftijd maar ze vindt het gewoon niet mooi.
gr. Wil

Ineke zei

Wat een schitterend verjaardagskado en zo symbolisch. Gaat die cruise dit jaar nog plaats vinden?

naomi zei

Hallo

Wel heel bijzonder zo'n man die je wensen in vervulling laat gaan. Volgens mij echte liefde. Ben benieuwd wanneer het gaat plaats vinden die cruise. Of is dat de verrassing.

Is dat boek toevallig van Suzanne Vermeer heeft ook een aantal mysteries/thrillers waarvan 1 op een cruiseboot.

Ik wil ook zulk lekker weer, zo zonder jas naar buiten en geen dichte schoenen meer.

Ijsblokjes gebruiken we thuis zelden maar op vakantie wel vaak. Maakt het drinken koeler.

Gezellig zo met zijn allen genieten van de game.
Groetjes.

Marion2 zei

Petra, wat een goede man heb jij toch (en hij een goede vrouw natuurlijk). Wat een reis, geweldig! Ik ben nu wel een klein beetje jaloers.

Petra zei

@Elke - Ik ben er nog beduusd van! En het zal echt de 50ste op mijn 50ste worden, want we vliegen op mijn verjaardag!

@Karin - Inderdaad, ik vind het symbolisch ook heel mooi om "de hele" VS te hebben bezocht, als ik mijn tweede halve eeuw inga.

@Bea - Inderdaad, ijs is hier erg geliefd, maar zelfs na al die jaren bestel ik mijn cola zonder ijs in restaurants en bij Starbucks speciaal weinig ijs in mijn ijskoffie.

@Sandra - Daar wil ik graag meer over horen, over jullie reis! Heb je ergens foto's?

@Nina - Ha ha, wat leuk, dat je daarop hebt gelet! Ik heb het Rick vanavond medegedeeld en hij merkte op, dat een volgende reis dan maar naar Spanje moet ;) (zeg ik geen nee tegen!).

@Ann - Nou, eerlijk gezegd wel een klein beetje, want het zal daar geen warm weer zijn, maar zolang ik 's ochtends wat kan sporten moet het goed gaan. Veel sterkte met je rug, inderdaad helpt warmte erg, ik hoop, dat het bij jullie snel opwarmt!

@Annemiek - Ik neem alleen ijs in mijn water in de zomer, anders komt het lauw uit de kraan.

@Wil - Inderdaad gaan we een van de laatste weken van het jaar. Ik ben heel benieuwd! Ik las laatst een boek over zo'n cruise (een mystery) en kreeg er meteen enorme zin in!

@Ineke - Ja, we vertrekken 10 september, op mijn verjaardag!

@Naomi - We vliegen op mijn verjaardag, 10/9, naar Alaska. Nee, de schrijfster is Laura Levine, erg grappig boeken schrijft ze! Hier haar mysteries site: http://www.lauralevinemysteries.com/ Ik heb er meteen weer een serie bij. Zonder ijsblokjes wil je hier niets buiten drinken, dan is het zo lauw.

@Marion - Inderdaad, ik vind het superlief van Rick! Ik had nooit gedacht die "crazy" gedachte ook inderdaad tot uitvoering te brengen.