Ons pleintje nu:

zaterdag, januari 05, 2013

ICE!

Oei, mijn bed voelt gewoon te lekker op het moment.  Vooral als Rick het verlaten heeft val ik weer in een diepe slaap.  Voor ik het weet is het kwart over negen.  Op deze koude ochtenden, want het vriest buiten flink, voel ik me net een beer en wil mijn warme hol niet uit.

Vroeger bleef ik met mijn spierpijnen ook inderdaad dagen en zelfs weken lang in bed liggen in de winter.  Tot ik uitvond dat dat juist funest was.  Beweging zou helpen en in 1998 ben ik begonnen met sporten en dat langzaam opgebouwd tot waar ik nu ben. 

Al bijna vijftien jaar sport ik dus vrijwel iedere dag, realiseer ik me bij het typen van dat jaartal.  Toen ging ik naar Bally's en Saskia als tweejarige naar hun kinderopvang.  Ik heb nu nog steeds contact met een paar van de vrouwen, die ik daar heb ontmoet. 

Sindsdien ben ik bij nog een paar andere sportscholen lid geweest, waaronder Lifetime.  Daar heb ik Christine ontmoet.  Ik mis die grote sportscholen soms wel, want ze hebben zwembaden en een veel grotere keuze aan apparaten, natuurlijk.  Maar het voelde als een part time baan, met het rijden erheen etc. was ik een hele ochtend kwijt.  Anytime Fitness is perfect, ik ben er snel en het heeft alles wat ik nodig heb. 

Na mijn ontbijt rijd ik daar dus heen.  Ik sta wat in tweestrijd, want moet eigenlijk gewichten doen, maar heb geen zin.  Sharon is er ook en maant me toch gewichten te doen.  Ik doe dan maar een half uur Max Capacity Training, altijd de beste manier om door een routine te komen.

Na afloop doe ik nog bijna een half uur cardio en ga dan gauw naar huis.  Kai en ik hebben plannen voor vanmiddag en ik vrees eigenlijk dat we daar al laat aan beginnen.  Zulke vrezen zijn bij collegestudenten echter nooit nodig.  Thuis komt Cosmo me heel vriendelijk begroeten, maar Kai is in geen velden of wegen te bekennen.  Hij ligt nog in bed, maar komt er wel meteen uit, hij had niet door hoe laat het was.

Gelukkig hebben we boven twee douches, dus kunnen we ons tegelijk opfrissen.  We kleden ons ook dik aan, want we gaan een winters uitje maken.  Rond half een rijden we naar net over de grens in Maryland.  Daar ligt National Harbor ongeveer aan overkant van Old Town Alexandria aan de Potomac rivier.  We kunnen de National Mall met het Washington Monument en Capitool in de verte zien als we de Woodrow Wilson Bridge over rijden.

We parkeren de van in de meest centraal gelegen garage en gaan dan eerst naar Elevation Burger om te lunchen. Daar is het een drukte van jewelste, al is het al half twee!  Gelukkig zijn wij de echt grote groep net voor, die zorgt ervoor dat de rij tot helemaal bovenin de winkel loopt.  Kai houdt ook een tafeltje vrij voor ons, terwijl ik bestel.

Als ik sta te wachten op ons eten, zie ik een van de medewerkers hun frietjes maken.  Hij doet een enorme aardappel in een machine en maakt daar een heel aantal dunne frietjes van.  Heel erg vers, dus, want die verdwijnen meteen in de frituur.  Zij bakken hun frietjes in olijfolie, heel gezond, dus (ha ha) en ontzettend lekker.

Mijn bestelling is een veggie #1, de vegetarische burger, in sla gewikkeld.  Er is ook een veggie #2, die vegan is.  Er wordt op het moment een Elevation Burger in Vienna gebouwd, dus weer een gelegenheid waar Saskia ook terecht zal kunnen. 

Kai heeft de hamburger met kaas en verschillende toppings en de frietjes.  Natuurlijk deelt hij die heel lief en ik kan nu echt zeggen dat die in de top drie van frietjes, die ik ooit heb gegeten, staan.  Zelfs als wij rond twee uur klaar zijn met eten staat er nog een gigantische rij om te bestellen!  Hoezo populair?

Wij lopen naar de reden waarom we hier vandaag zijn: ICE! Shrek the Halls In een paar enorme tenten staat een hele tentoonstelling van ijsbeelden over Shrek en de andere karakters in die show.  We kopen kaartjes en sluiten dan aan in de rij.

Eerst krijgen we een filmpje te zien over het maken van de standbeelden.  Deze show is allemaal geinspireerd door het IJs festival in Harbin, China.  Er komen dan ook zo'n veertig beeldhouwers uit China om het allemaal te maken.  De blokken ijs duren drie maanden om bevroren te raken en meer dan 5000 pond ijs is nodig voor de tentoonstelling.

Na de film mogen we de ijskou in, maar krijgen eerst een zware blauwe parka aangereikt.  Dit is de derde keer dat ik hier ben en de tweede voor Kai, dus we weten dat die extra jas nodig is.  Het is binnen namelijk -12 en best winderig.  Natuurlijk heb ik mijn fototoestel gereed en neem heel wat foto's.  Helaas wil Kai niet op de gevoelige plaat.

We zien allerlei scenes uit Shrek, heel knap gemaakt! Er is ook een twee verdiepingen hoge ijsglijbaan waar Kai en ik een paar keer vanaf roetsjen.  Het gaat heel hard op dat gladde ijs! 

Op het laatst is er nog een ijzig Kerststalletje zonder kleuren, ook erg knap gedaan.  Net als mijn vingertoppen ondanks alle bescherming tegen de kou toch verkleumen, stappen we weer naar buiten.  Kai is het erover eens dat dit iets unieks is wat je niet op veel plekken tegen zult komen.  We zijn blij dat we op de valreep (het is open tot zondag) zijn gegaan.

Op de terugweg neem ik voor het eerst ooit de HOT lanes.  Het is vrij druk op de gewone banen en ik wil het weleens proberen.  Dit zijn extra banen op de Beltway, waar je moet betalen om erop te mogen rijden.  Het kost mij een dollar om zonder verkeer onze afslag te bereiken.  Leuk om eens gedaan te hebben.  Dit is natuurlijk veel interessanter voor mensen, die in het spitsuur rijden.

Op de radio horen we hoe de griep hier om zich heenslaat.  Kai is de enige van ons, die nog geen griepprik heeft gehaald.  Dat gaan we dus meteen maar even bij Walgreens doen. 

Voor het avondeten willen Rick en Kai graag naar Mad Fox Brewing Company.  Daar hebben ze namelijk bitterballen en daar hebben de heren zin in.  Bij aankomst is er een wachttijd van een half uur voor een tafeltje, maar gelukkig komen er al heel gauw drie stoelen aan de bar vrij.

De bitterballen komen al snel.  De chef hier vindt het leuk met internationale recepten te experimenteren en deze bitterballen waren zo populair dat ze nu permanent op het menu staan.  Ze zijn wel heel anders gevuld dan de traditionele met gehakt en groentes, maar ik vind ze bijna nog lekkerder zo.

Hoofdgerecht voor mij wordt de vijgen met blauwe kaas pizza.  Kai neemt ook pizza en Rick de garnalenburger, die ik volgende keer ga bestellen, want die is super lekker. Niet dat de pizza's dat niet zijn, want Kai en ik smullen ook.

Na deze lekkere maaltijd genieten we thuis nog even van de Kerstbomen.  Ik ben er nog niet klaar mee, maar het is tijd om op te ruimen dit weekend.  Het is volgens mij voor het eerst dat ik die boom best nog een week zou kunnen velen.  Maar ja, Drie Koningen is zondag en daarna is de Kersttijd toch echt voorbij.

10 reacties:

Elke zei

Wat een fantastisch ijsfestival! Ik denk niet dat ik dat ooit al eens gezien heb.

Wat de griepprik betreft: ik vermoed dat jullie dezelfde soort griep hebben als wat wij hier hebben, en gisteren is er in het ziekenhuis gezegd dat de griepprik dit jaar niet helpt omdat de uiteindelijke griep van een ander type is dan wat ze gedacht hadden... Veel ziekenhuizen hebben hier al bedden tekort door de epidemie! Ik hoop dat jullie gespaard blijven.

Petra zei

@Elke - Gisteren heb ik het nog aan de apotheker gevraagd en vandaag ook weer op het nieuws gehoord. De meest voorkomende griep is H3N2 op het moment en die zit wel in de prik. Dat gezegd kun je ook als je gevaccineerd bent altijd nog ziek worden. Hopelijk is het dan alleen wat minder heftig.

Anoniem zei

Ik had vandaag ook op moeten ruimen.... Niet dus. Hij doet het nog zo goed! Nog 1 dagje dan... Morgen aan de slag en de kerst uit huis meppen. Succes dus ook jij! Gerda, Harderwijk.

naomi zei

Hallo Petra

Over de griep en het bedden tekort kan ik helemaal mee praten. Wij liggen in ons ziekenhuis ook helemaal vol en elk bed wat vrij komt wordt voor elk specialisme gebruikt. we hadden gister 7 verschillende specialismes liggen. Dus loop je ook met 7 verschillende artsen visite. Maar wel leuk. Ook veel collega's ziek. Hoop dat het me bespaard blijft en ik heb geen prik gehaald omdat het vlak voor San Francisco was.

Wat een onwijs leuk iets die Ice show zoiets ook nog nooit bezocht. En shrek is ook een leuk thema zeer herkenbaar en de figuren zijn ook mooi en herkenbaar. Weet jij ook hoe die kleuren erin komen is dat verf? Wel goed koud.

Grappig dat jij de boom nog niet zat bent en hij stond er al vroeg. Ik ben wel weer blij dat hij het huis uit is. leuk als hij er staat maar de ruimte is ook weer fijn.

Liefs Naomi

jolanda zei

Hier gaat de boom zondag terug naar zolder en dan ga ik dinsdag op de markt bloemen kopen om de kaalheid te verdrijven. Maandag begint ook de peuterspeelzaal weer, mijn bezig bijtje heeft er behoefte aan (anders ik wel). Lekker terug naar normaal.

Anoniem zei

Wij hadden geen boom en hoeven dus niets op te ruimen. Ijssculpturen hebben we hier ook, maar zo'n mooie heb ik geloof ik nog niet gezien. Love Shrek, vind het zo'n leuk verhaal. Nou, succes met opruimen en een fijn weekend verder.
Groetjes Tine.

Anoniem zei

Wat zijn die ijssculptures leuk, vooral de kleuren. Wij hebben in Ottawa weer een "Winterlude" en daar zijn altijd ijssculptures te bewonderen, gemaakt voor artists van verschillende landen, China, Japan, Rusland, etc.
Ook kunnen we dan weer schaatsen op het lange Rideau kanaal, die maar liefst 7.8 km lang is!
Winter-wonderland en genoeg sneeuw hier ook.
Groetjes, Ida

Anoniem zei

Wat zijn die ijssculptures leuk, vooral de kleuren. Wij hebben in Ottawa weer een "Winterlude" en daar zijn altijd ijssculptures te bewonderen, gemaakt voor artists van verschillende landen, China, Japan, Rusland, etc.
Ook kunnen we dan weer schaatsen op het lange Rideau kanaal, die maar liefst 7.8 km lang is!
Winter-wonderland en genoeg sneeuw hier ook.
Groetjes, Ida

Anoniem zei

Als jij zo'n last heb van spam is het niet meer dan normaal dat wij ons dan even aanpassen.
Kerstboom moet er bij ons ook uit, ze komen ze woensdag halen.
Vandaag was het zo lekker dat ik de klimop van de buren weer eens flink gesnoeid heb.
fijne week, Bea

Petra zei

@Gerda - Het is echt niet zo leuk, dat opruimen!

@Naomi - Ik hoop zeker dat jij (en de rest van ons) gespaard blijven!

@Jolanda - Ja, er is ook zeker iets te zeggen voor routine.

@Tine - Deze zijn echt bijzonder en ja, Shrek, erg leuk!

@Ida - Winterlude heb ik mijn broer ook over gehoord. Mijn neef schaatst hard en doet het heel goed

@Bea - Hier ook erg lekker weer vandaag.