Ons pleintje nu:

vrijdag, november 25, 2016

Black Friday, maar daar doen wij niet aan

Gelukkig hadden we vannacht een heerlijke nacht.  Rick liet de honden om een uur of zeven even uit en daarna sliepen we door tot negen uur.  Eigenlijk veel te lang, want ik heb om tien uur een personal training afspraak.

Snel rijden we naar Starbucks en halen koffies en voor mij Bantam bagelballen.  Ik eet en drink onderweg naar huis.  Daar vul ik mijn waterfles en rijd naar Anytime Fitness.  Precies om tien uur kom ik er aan en Sharon laat me eerst even op de loopband opwarmen.

Dan doen we een intensief half uur met gewichten.  Ook rolt Sharon na afloop mijn rug en mijn hemel dat is nodig! Het helpt en gelukkig voel ik me vandaag tenminste weer in staat wat te functioneren. 

Eigenlijk ben ik er zelf verbaasd over dat ik het op de een of andere manier voor elkaar heb gespeeld gisteren gastvrouw te zijn. Het is in het Engels, maar dit blog beschrijft ongeveer hoe het dagelijks met fibromyalgie leven is.

Na nog drie kwartier cardio ga ik weer huiswaarts.  Daar tref ik de honden en Rick in de voortuin.  Rick is bezig die helemaal Kerst klaar te maken.  Ik help mee, vervang de deurhangers met mini kerstboompjes en hang de sneeuwman vlaggen op.

Dan gaan we aan de kerstversieringen binnen.  Dit is volgens mij werkelijk het vroegst ooit dat we zover zijn met kerstversieringen!  Ik doe de verlichting aan de trap eerst en versier dan de verschillende kamers.  De kerstboom voor duurt letterlijk vijf minuten om op te zetten, heerlijk!

Als laatste hang ik de sokken aan de mantel en ben even weer verdrietig als ik Meike's sok weg moet halen.  Voor Orion bestel ik een nieuwe sok en Kevin krijgt straks ook een nieuwe sok, die bij de onze past. De sok vind ik het leukste deel van Kerst, een beetje als schoen zetten voor Sinterklaas.
Rick haalt een soep van Panera voor mijn lunch en eet zelf de overblijfselen van gisteravond.  Daarna helpt Rick mij de verlichting op het deck aan te brengen en dan zijn we klaar met versieren! Wauw, ik voel me nu al een stuk rustiger, want de kerst"lijst" van dingen, die gedaan moeten worden is altijd lang.

Voor het huis nemen we de honden mee naar buiten en Rick brengt nieuwe lichtjes aan in onze magnolia.  Intussen probeer ik het feeentuintje ook in kerstsferen te brengen.  Orion maakt dat moeilijk, want hij besluit idioot hard tegen de buurmannen te gaan blaffen. Met een paar waterbommen gaat het beter, maar we zijn er duidelijk nog niet.

Nu is het wachten tot Katja en Kevin komen en die komen met Django en Zorro.  Django gaat eerst in de achtertuin, want Orion en hij kunnen het niet met elkaar vinden.  Wij zien voor het eerst Katja's prachtige ring.

Rick en ik hebben wat cadeautjes voor het pas verloofde stel, voornamelijk voor Katja.  We hebben een kaart voor het stel en een soort dagboek waarin Katja haar "pad" naar haar huwelijk kan bijhouden.  Ook heb ik een mok en een wijnglas met "Does this ring make me look engaged?" erbij.  De ring is hier in de VS belangrijk, duidelijk!

Voor het avondeten kiest Katja Cafe DeLuxe.  Daar krijgen we meteen een tafel en onze serveerder is Indonesisch, nota bene herkent Rick zijn accent!  Dat ontlokt natuurlijk een gesprek over sambal en kroepoek, zo leuk! 

We beginnen met heel lekkere en pittige calamari.  Als hoofdgerecht heb ik crabcakes met frietjes en ik bestel er de spruitjes bij.  Allemaal erg lekker en gezellig met het verloofde stel, ze vertellen tot in de kleinste details hoe de vraag werd gedaan.  Compleet met romantische op een knie gaan van Kevin, het blijft bijzonder.
Het verloofde stel

Thuis proberen we uit of Django en Orion tenminste in een kamer kunnen zijn aan de lijn.  Maar Django blijft Orion aan willen vallen dus we doen hem terug in de basement.  Katja doet huiswerk en de rest van ons kijkt tv.  Het is gezellig en ik ben blij dat onze toekomstige schoonzoon zo vertrouwd voelt.  Ook Bea, die vandaag haar 21ste verjaardag vierde, past bij ons gezin.
Onze lichtjes

4 reacties:

Ymkje zei

Altijd weer gezellig die kerstversiering overal, heel sfeervol. Gefeliciteerd met Katja's verloving, mooie ring ook. Heel fijn dat de schoonkinderen een 'fit' zijn binnen het gezin, belangrijk voor het contact. Geniet van deze gezellige tijd!

Becs zei

Wat moet dat toch een heerlijk gevoel zijn om je kinderen zo gelukkig te zien en I'm hum geluk te mogen/kunnen delen. Ik vind jullie zo een leuk gezin!

Wentje zei

Het is echt een hele mooie ring! Meestal is de trouwring wat eenvoudiger in de USA of niet?
Heerlijk dat de "koude kant" in jullie geval er lekker bijhoort en niet koud is haha. Het is toch bijzonder dat je gezin zich vroeg of laat uitbreidt en dat je dan als ouders maar moet afwachten hoe goed de klik er is!
Ps geweldig die lampjes

Petra zei

@Ymkje - Inderdaad, ik vind het zeker fijn dat de schoonkinderen zo leuk zijn. Dat is toch altijd weer afwachten.

@Becs - Dank je en ja, het is heel fijn de kinderen gelukkig te weten.

@Wentje - Ja, de trouwring is meestal een band met diamantjes die bij de verlovingsring past. De mijne zijn een setje, maar die van Katja moet er nog bij gemaakt worden.