Ons pleintje nu:

dinsdag, november 29, 2016

Een regenachtige dinsdag

De nacht is zeer goed verlopen en om een uur of zeven hoor ik Orion wakker worden.  Ik laat de honden in de achtertuin, want het regent en ik heb absoluut geen zin om daarin in mijn pyjama naar buiten te moeten!  Gelukkig zie ik hen beiden beide behoeftes doen.

Cosmo blijft liever beneden, even rust van dat duiveltje denkt hij vast, en ik neem Orion terug mijn slaapkamer in hopend nog wat te kunnen slapen.  Nou, dat lukt me zeker, want met schrik word ik pas tegen negenen weer wakker.  Geen wonder, want Orion ligt ook weer in diepe rust.  Over het algemeen is het een heel rustige hond, als we dat geblaf nou uit hem kunnen trainen is hij perfect.

Beneden zet ik een flinke pot koffie en rooster een paar wafels als ontbijt.  Ik voel me met dit weer allerminst goed dus het is zaak ook naar sportschool te gaan.  Maar eerst speel ik met en voed ik de honden. 

Bij Anytime Fitness ga ik weer op de ARC trainer en stel hem in op een uur cardio.  Naast mijn machine hangt aan het raam een aanmaning om vooral niet op onze mobieltjes te spreken.  Er staat  een grappig "taalvoutje" in dat me altijd weer doet lachen. 

Het woord "courtesy" is verkeerd gespeld en er staat "courtsey".  Dat wordt hetzelfde uitgesproken als "curtsy", de formele buiging, die dames vroeger maakten.  Volgens mij is die spelfout nog niemand, die bij de sportschool werkt, opgevallen.


Na een uur heb ik mijn stappen bijeen en haast me huiswaarts.  Gelukkig is het tijdelijk droog dus tijd om even met de honden de tuin in te gaan.  De energie ontbreekt me vandaag voor serieuze training, maar ik hoop gewoon door mijn strenge aanwezigheid dat ook uit te stralen.  Ik merk dat Orion al reageert op een grom van mij.

Voor de lunch heb ik afgesproken met Marcella, die ik regelmatig bij de sportschool zie.  We ontmoeten elkaar bij Cava in het Mosaic District.  Ik ben nog steeds zo blij met dit winkelcentrum!  Het doet Europees aan en vroeger was hier enkel een vieze bioscoop.  Eigenlijk onvoorstelbaar hoe het nu is uitgegroeid tot dit centrum!

Cava heeft de heerlijke linzen in hun salades.  Ik bestelde die per ongeluk gisteren bij Chop't en de medewerker dacht vast dat ik niet helemaal goed in mijn hoofd was.  Verder neem ik allerlei andere groentes en de yoghurt dressing.  Marcella heeft weer een heel andere salade, zo grappig.
Haar schoonvader is net zondag overleden en dat overheerst onze conversatie natuurlijk.  Zijn begrafenis zal in Long Island zijn en Marcella wacht te horen wanneer.  Zij zijn een gemengd gezin, haar kant joods, zijn kant christelijk.  Het is ook interessant te horen hoe zij hun feestdagen vieren.  Kerst heeft met de jaren het toch van Hanukkah gewonnen zo te horen.

Na bijna twee uur bijkletsen gaan we huiswaarts.  Ik neem de honden weer naar buiten want het is weer droog.  Dat duurt niet lang, al gauw komt de regen opeens in pijpenstelen naar beneden.  Nu hebben we die hard nodig, want het is verder kurkdroog, maar voor mij is het zeer ongemakkelijk.
Ook een foto, die je niet in Nederland zou zien, Rick en ik gaven Katja deze mok

Binnen bedenk ik dingen voor de honden om te doen.  We doen de sterrenpuzzel en dan gooi ik bevroren erwtjes op de grond in verschillende kamers.  Heerlijk vinden ze die!  Het houdt ze ook goed bezig.
Om vijf uur komt Chris me halen om samen te gaan eten.  Dat is erg vroeg voor mij, maar ik eet liever samen met iemand dan alleen.  Chris moet om zeven uur bijles geven, vandaar.

We gaan naar een net geopend restaurant, Red Galanga. Het is een Aziatisch restaurant en ik zie nasi goreng op het menu staan met sambal oelek.  Dat moet ik ooit proberen, maar vanavond houden Chris en ik het bij Japans.  Zij neemt het sushi diner en ik de sashimi, daarbij krijgen we miso soep en salade vooraf.  Het is heerlijk en gezellig!

We spreken af dit vaker te doen.  Mijn Facebook oproepje heeft zeker geholpen!  Nu is het wachten tot Rick thuiskomt later vanavond.  Het is werkelijk weer net als kinderen hebben, die twee honden, toen vond ik het ook fijner om met zijn tweeen te zijn.

Orion laat Cosmo nooit toe bij mij te komen en vanavond heb ik daar genoeg van.  Ik grom flink tegen hem en warempel, hij trekt zich terug en gaat beide keren rustig op een botje leren knauwen. Misschien moet ik meer echt grommen, hoe raar dat ook klinkt. 
Tot slot nog een foto van een stel van mijn Delfts blauw, we hebben best veel eigenlijk (blauw is mijn lievelingskleur)7 reacties:

Becs zei

Ik kan me er moeilijk een voorstelling van maken om je te zien grommen, zonder het was grappig te vinden, maar ondanks dat is het heel fijn om te lezen dat het toch lijkt te helpen.

Nina zei

Leuk dat je facebookoproepje resultaat had en je een gezellige eetdate had!
Oh, en hier een instructie waarmee je gratis een Suske en Wiske strip kunt downloaden. Cadeautje vanwege het staatsbezoek van koning Filip en koningin Matilda aan NL. (via de gratis krant Metro) Ik las er gisteren over en dacht: dat moet ik onthouden voor Petra.
Hier wat je moet doen:
Registreer je gratis op yieha.nl
Kies een van de 4 strips uit (je kan previews bekijken) en klik op album huren.
De promocode is SUSKEENWISKEMETRO en dan kun je de gekozen strip 10 dagen lezen.
Veel plezier!!

Wentje zei

Haha dat soort mokken kennen we hier idd niet! En het blijft een super mooie ring. Maar wat zal zo'n ring veel geld kosten met al die diamantjes en die ene hele grote steen! Dat betaalt de jongen alleen? En dan maar hopen dat je meisje JA zegt anders zit je daar met je ring!
Leuk trouwens dat jij een mooie set hebt samen met je trouwring! Ziet er mooi uit!
Dank voor je uitleg rond de ringen! Heel leerzaam!

Tineke zei

Mooie ring van Katja. Verloven komt in nederland bijna niet meer voor, is dat in de vs wel een gebruik?
Ik ga met mijn oudste kleindochter, voor haar verjaardag, een gouden ring voor haar uitzoeken, ben benieuwd wat haar smaak is.

Anja L. zei

Leuk die mok. Ook leuk om hett label van Pickwick thee te zien met een vraag erop.
Het was een goed idee van je, die oproep op Facebook voor gezelschap tijdens het eten.

Anoniem zei


Las je post over de kerstkaarten op facebook. Ik heb een keer zelf de kaarten gemaakt maar dan ben ik toch vanaf gestapt. Stuur familie en close friends wel kerstkaarten maar heb in de loop der Jaren geleerd dat niet iedereen dat doet.
Dus heb ik een lijst gemaakt van wie ik kaarten ontvang en zodoende weet je wie het wel kan waarderen. Vind het zelf ook veel te leuk om ze te ontvangen.
De jongeren in mijn familie posten hun wensen meestal via fb maar ik vind dit toch minder persoonlijk. En er zijn er die leuke ( door hen zelf gemaakte ) foto's met wensen sturen.
Dat we in het digitale tijdperk zitten begrijp ik maar al te goed . Maar om zelf even de moeite te nemen kerstkaarten uit te kiezen , ze hoeven echt niet zo duur te zijn, daaraan geef ik toch de voorkeur. De postzegels zijn duurder dan de kaarten tegenwoordig, zowel in Nederland als in de States. Hoewel de kaarten hier ook duurder zijn dan in Nederland. Als je ze nog kan vinden, want dat ondervindt Cathy.
Groetjes Wil

Petra zei

@Becs - Het blijft leren voor zowel mij als Orion

@Nina - Oh super!! Bedankt! Wat een supersite ook!

@Wentje - Ja, dat betaalt de jongen inderdaad zelf. Sommige mensen kopen idioot dure ringen, maar ik denk dat Kevin een heel goede prijs heeft gekregen. Zij kennen de juwelier.

@Tineke - Ja, over het algemeen is het hier nog traditioneler, de meeste mensen trouwen ook. Langdurig samenwonende stellen zijn er (nog) niet zoveel.

@Anja - Die mok had ik haar gegeven en ook een wijnglas met die tekst erop en een boek om haar "weg" naar haar bruiloft in bij te houden.

@Wil - Ik schrijf er niet veel over in mijn blog, maar het gaat op het moment gewoon erg moeizaam en veel van mijn al niet zo aanwezige energie gaat op aan de honden en het sporten. Andere voor andere mensen zo makkelijk lijkende taken beginnen dan opeens als onoverkomelijke obstakels te voelen.