Ons pleintje nu:

zondag, november 27, 2016

Gezellig weekend met de meisjes en Kevin

Zaterdag

Wat heel zelden voorkomt gebeurde vannacht.  Ik heb de hele nacht doorgeslapen en word pas om kwart over acht wakker!  Ik kan me niet heugen wanneer dat voor het laatst gebeurd is.  Helaas betekent het ook veel pijn, want ik heb waarschijnlijk de hele tijd in dezelfde positie gelegen.

Rick is al naar beneden en ik hoor meer stemmen.  Ik neem eerst een pijnstiller om me ietsje beter te voelen.  Eenmaal beneden heeft Rick al koffie klaar en werkt aan het ontbijt.  Hij maakt roerei met tomaat en kaas.  Saskia is laat gisteravond ook weer thuisgekomen en voelt zich gelukkig wat beter dan gisteren.

Na het ontbijt krijg ik mijn beweging door pas op de plaats te lopen.  Erg van harte gaat het niet, want de anderen luieren lekker en dat wil ik eigenlijk ook.  Na 7000 stappen vind ik het wel genoeg geweest en gaan we met zijn allen de honden uitlaten.


Django en Orion waren vanochtend voor het ontbijt per ongeluk samen in de tuin en dat ging niet goed.  Gelukkig geen gewonden maar het is duidelijk dat ze beter niet bij elkaar kunnen zijn.  Django gaat dus de tuin of basement in of beide honden gaan aan de lijn in de woonkamer. Dan gaan ze toch rustig slapen met Kevin tussen hen in.

Voor de lunch eten we overblijfselen van het Thanksgiving maal.  Ik vind uit dat Katja niet van "stuffing" houdt.  Dat herinnerde ik me niet, grappig genoeg vind ik het het lekkerste gerecht van die maaltijd. Het is niet te vergelijken met enig Nederlands gerecht volgens mij en bestaat uit o.a. brood, champignons, selderij, kruiden en bouillon.  Het heet stuffing omdat het in als vulling in de kalkoen wordt gedaan.

Katja is zo schattig blij met haar verlovingsring.  De zon schijnt en hij maakt kleine prisma's.  Een aantal mensen hebben me gevraagd over de (trouw)ring gewoontes hier in de VS.  Traditioneel krijgt de vrouw een verlovingsring met diamant(en).  Bij de huwelijksplechtigheid komen de trouwringen er pas bij.  De man draagt een band aan zijn linkerhand, de vrouw krijgt een band onder haar verlovingsring ook aan de linkerhand.  Hieronder een foto van mijn setje.

We hebben allemaal zin in een film en dat wordt Moana.  Saskia wil die met een vriend gaan kijken, maar gaat wel mee naar de mall om te winkelen.  Het is beredruk want dit is het weekend voor koopjes, maar we vinden nog een parkeerplek. 

De film speelt in de meest comfortabele zaal met de stoelen, die in de ligpositie kunnen.  Heerlijk ontspannen kijken we naar de superleuke film.  Echt Disney weer qua animatie en het verhaal is leuk en spannend.  Ik vind het een van de beste Disney films qua sprookje.
Voor we uit eten gaan laten we de honden nog even uit en geven ze eten.  Dan hebben we gereserveerd bij Sushi Yoshi waar we al oude bekenden zijn.  Zoals altijd is het smullen van de sushi en sashimi en het is heel gezellig met zijn vijven.  Ik ben blij dat Saskia er ook bij is.
Na het eten rijden we naar Meadowlark Gardens waar zoals ieder jaar de Winter Walk of Lights wordt gehouden.  Ook hier is het druk, maar het is niet zo koud als andere jaren dus we genieten volop van alle lichtjes.  Het is werkelijk alsof we door een bos met bloemen en dieren lopen.
 
 
 
 
 
 
Thuis kijken we naar het Hallmark Channel.  Daar spelen vanaf nu tot en met Kerst iedere avond zoetsappige kerstfilms om heerlijk bij weg te zwijmelen.

Zondag

Gisteravond werd het na middernacht en met uitzondering van Rick, die Orion om zeven uur even laat plassen (wel komt hij weer terug naar bed), slapen we tot na negenen uit.  Katja en Kevin houden het zelfs tot half tien uit.  Rick heeft mij voor het slapen gaan platgespoten met Icy Hot en wat is dat toch een fijn spul; ik heb een stuk minder pijn dan gisterochtend.

Als iedereen wakker is wordt er een lijstje van ontbijtwensen gemaakt.  De meisjes hebben beiden heel wat huiswerk te maken dus gaan studeren.  Kevin past op dat Django en Orion elkaar niet in de haren vliegen en Rick en ik gaan Vienna in om het eten en drinken te halen.

Saskia wil graag een acai bowl van South Block maar de rest van ons houdt het bij Starbucks.  Ik ga die bestelling doen terwijl Rick naar South Block loopt om die bowl te bestellen.  Met vijf koffies en lekkers gaan we terug huiswaarts.

Terwijl de meisjes studeren en Rick vast aan zijn presentaties voor morgen in Atlanta werkt "ren" ik weer op de plaats.  Zo krijg ik mijn hartslag omhoog en mijn stappen bijeen terwijl ik toch van het gezelschap van de familie geniet.
Zorro en Flapjack zijn verenigd in hun afkeer van dat blaffende beest (terwijl ze elkaar gewoonlijk ook niet goed kunnen velen)

Voor Katja en Kevin terug gaan willen we nog samen lunchen.  Eigenlijk hadden we daarvoor bij de Jinya ramenbar willen eten, een nieuw restaurant wat Katja vast heerlijk had gevonden. De wachttijd is echter drie kwartier en met het slechte Thanksgiving verkeer willen ze niet zo laat op weg.

Gelukkig is er in het Mosaic District een ruim aanbod aan restaurants.  Alleen worden de dames het niet eens.  Katja wil Thais eten, maar Saskia heeft dat net gegeten en wil Le Pain Quotidien.  Katja heeft haar zinnen echter op Aziatisch eten gezet.  Beiden zijn het wel met True Food Kitchen eens en het lot wil dat daar net een tafel voor vijf vrijkomt.

Katja vindt er haar begeerde Aziatische gerecht, panang kerrie.  Saskia en Rick nemen een pizza en Kevin de huevos rancheros.  Ik houd het bij mijn favorieten hier op het moment, de edamame dumplings en kippensoep, die niet traditioneel is en een beetje pittig.  Het is een lekkere en weer heel gezellige maaltijd, Kevin past zo goed bij ons gezin!
Thuis wordt Zorro gevangen, want die heeft een enorme hekel aan zijn drager.  Django daarentegen is dol op autoritten en gaat geduldig in Katja's auto blijven wachten.  De buren zijn hun kerstverlichting aan het ophangen en willen Katja's ring graag bewonderen. 

Dan is het weer tijd om afscheid te nemen.  Gelukkig niet voor heel lang dit keer, want ongeveer tegelijkertijd met Kai komen ze weer op 23 december om Kerst met zijn allen te vieren.  Hun rit naar huis zal langer dan gewoonlijk duren met nogal wat files en Kevin voelt zich niet lekker dus hopelijk gaat het allemaal goed.

Het is prachtig weer en Orion kon de hele tijd niet de tuin in omdat Django daar was.  Het eerste wat Rick en ik dus doen is de honden lekker in de achtertuin laten raggen.  Dan nemen we ze mee de voortuin in waar we Orion aan zijn lange lijn doen. Ik maak Fairyville klaar voor Kerst en Rick doet de laatste lichtjes in onze boom.
 
Saskia gaat met Kaylee eten en Rick haalt Grieks van Plaka Grill voor ons avondeten.  We delen een spanakopita, die veel groter is dan ik me herinner, als voorafje.  Mijn gyro is zeer smakelijk, maar die kan ik daardoor niet op.  Het is authentiek Grieks eten en niet voor niets een heel populair restaurant.

Als ze denken dat het verkeer iets is opgelost vertrekken Saskia en Kaylee ook weer naar Richmond.  Zo gaan we van vijf mensen, vier katten en drie honden weer naar Rick en mij, twee honden en een kat.  Stil opeens, maar wat een gezellig Thanksgiving lang weekend was het!

5 reacties:

Anja L. zei

Heerlijk hè, zo'n nacht doorslapen! Jammer dat jij daarna zo'n pijn hebt.
Katja heeft een mooie ring hoor, je kunt zien dat ze er trots op is.
Fijn dat iedereen er over drie weken weer is. Aftellend dus.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Wat een mooie gewoonte met de trouw- en verlovingsringen! Dat is wel wat anders
dan alleen een saaie gouden ring. Ik zou ook wel zo'n fraaie ring willen!
Leuk om over te lezen, want ik wist niet dat het in de VS in dat opzicht zo
anders is als hier. Ik heb ook het vermoeden dat de trouwerijen grootser zijn
opgezet. Maar echt weten doe ik het niet, want het is het heel lang geleden
dat ik bij een huwelijk was.

Anoniem zei

Ik moet je zeggen, wij hebben met zijn tweeen nog nooit zo lekker geslapen als het afgelopen Thanksgiving weekend. Echt heerlijk - om tien uur erin en om half acht eruit (voor ons doen is dat laat). Ik voel me echt een nieuwe mens, en kan me dus goed voorstellen hoe jij je voelt!

Fijn dat je een nieuwe bezoek van je kinderen hebt om naar uit te kijken!

En wat is Katja's ring mooi! Ik wil eigenlijk een derde ring - een forever ring, die bovenop mijn setje komt. Ik ga maar eens hints bij manlief droppen, wie weet ;)

Judith

Becs zei

Jammer dat er gelijk zo een stilte in huis valt als iedereen weg is. Maar wat fijn om al weer uit te kijken naar het volgende bezoek. Komt Kai zijn vriendin ook met de kerst?

Petra zei

@Anja - Ja, die weken zullen omvliegen, altijd zo in deze tijd van het jaar.

@Marion - Over het algemeen inderdaad wel. Alleen al om het feit dat de bruidsjonkers en -meisjes vrienden van de bruid en bruidegom zijn. Katja vertelde dat ze zeven bruidsmeisjes wil, een maar dan ik had en ik vond het al zoveel (omdat Rick zoveel jonkers had).

@Judith - Wat een leuk idee, een forever ring. Zoals je op de foto ziet pas die alleen niet bij mijn setje.

@Becs - Nee, ze komt misschien volgend jaar lente met hem mee