Ons pleintje nu:

zondag, november 20, 2016

Over warmte, kou, kerstlichtjes en Ricks verjaardag

Zaterdag

We hebben heerlijk geslapen en om half acht neemt Rick de honden mee naar buiten.  Ik blijf nog een uurtje liggen en als ik beneden kom heeft Rick heel lief net koffie en Bantam bagels bij Starbucks voor me gehaald. 

Rick gaat aan de voortuin werken om hem zo bladervrij mogelijk te maken.  Ik neem de honden mee naar buiten en vul weer "waterbommen" om mee te trainen.  Dat kan meteen want de buren krijgen een nieuw bovenraam en Orion begint tegen de werklui te blaffen.  Een waterbom en hij houdt op!  Het gaat steeds beter.


Als Rick de tuin vrijwel bladervrij heeft gaan we de verlichting en versiering voor de voortuin van zolder halen.  Morgen wordt het scherp kouder en dat zal zo blijven, bovendien hebben we twee drukke weekends voor de boeg. 

Zo vroeg hebben we nog nooit versierd, maar een paar uur later zijn we bijna klaar en dat is een goed gevoel.  Het is wel vreemd om op teenslippers en in korte mouwen met nog bloeiende planten de kerstverlichting aan te brengen.  Toch zijn we niet de eersten, gisteravond zagen we nog een paar versierde huizen in de buurt.

Terwijl we bezig zijn komt de overbuurman kletsen met zijn kleindochtertje van anderhalf. Weer een leermoment voor Orion, die alleen even gromt wat het meiske toch doet schrikken.  Daarna is Orion echter helemaal stil dus ik ben blij. 

Jammer genoeg hebben de overburen zowel goed als slecht nieuws.  Het goede nieuws is dat het kleine meisje een broertje gaat krijgen.  Haar moeder, Laura, is even oud als Katja en zij zijn nog steeds vriendinnen. 

Bruce, onze overbuurman, heeft echter te horen gekregen dat hij darmkanker heeft en moet dinsdag geopereerd worden. Gelukkig is het vroeg gevonden, maar alweer slaat die vreselijke ziekte toe.  Wij wensen hem natuurlijk een spoedig herstel.

Voor we het weten is het lunchtijd en we willen ergens eten met een terrasje.  Het wordt Zoe's Kitchen en hun quinoa salade is werkelijk heerlijk en perfect voor dit mooie weer. Hoewel, terwijl we zitten te eten komen de wolken binnenrollen.
Op weg terug naar huis zien die er werkelijk heel ongewoon uit.  Het blijken stratocumulus wolken te zijn, maar in een patroon van lijnen.  Dat heb ik nog nooit eerder zo gezien.

Thuis wacht ons een verrassing want Saskia's auto staat op de oprit.  Zij is thuis voor Ricks verjaardag morgen.  Ook is haar beste vriendin Laura hier voor Thanksgiving en Saskia gaat vrijwel meteen met haar op pad.

Opeens begint het idioot hard te waaien en ik neem gauw de honden nog mee de achtertuin in om rond te rennen.  Vanochtend sprak ik nog met Mark, de trainer, en die raadde aan om vooral ook in de achtertuin te laten zien wie er baas is.  Ook hier gaan de waterbommen dus mee.

Orion rent zo vaak achter de frisbee aan dat ik zijn voorpootjes zie trillen.  De temperatuur is ook flink gekelderd van 21 graden naar 8 graden in een uur!  Brr, opeens!  We gaan dus maar gauw naar binnen.

Voor ons avondeten willen Rick en ik iets "winters".  De keuze valt op Iers.  Onze Ierse vriend Niall hier in de buurt heeft het altijd over Paddy Barry's.  Daar zijn wij enkel nog voor diens verjaardag geweest en besluiten het eens voor het avondeten te proberen.

Het smaakt bijzonder goed moet ik zeggen.  We delen de sausage rolls, die een beetje (maar niet helemaal) aan saucijzenbroodjes doen denken.  Dan bestel ik een "boxty", een aardappelpannenkoek, gevuld met zalm en broccoli.  Die komt eerst met de roomsaus erop, maar ik had zonder gevraagd. Zonder tegenwoord wordt het teruggenomen en ik vind het veel lekkerder zonder die saus.

De wind huilt om het huis vanavond.  Opeens is de winter gearriveerd, de overgang zal morgen vast groot zijn, mijn lichaam is nu al niet blij.  Al houd ik toch van de seizoenen, steeds zekerder weet ik dat die warmere temperaturen veel beter voor mij zijn. Hoe dat zich in de toekomst gaat invullen is nog onbekend.
Wat doet "Dad" nou?

Zondag

Wauw, wat een wind vannacht!  De temperatuur is ook maar net boven het vriespunt als we opstaan, terwijl het gisterochtend nog 17 graden was!  Dat vergt even flinke aanpassing.  Als ik de honden even mee de tuin inneem zie ik dat er enorme takken zijn gevallen.  Veel mensen zitten ook zonder stroom, maar wij gelukkig niet.  Grappig dat ik uit Europa ook allerlei berichten over zware storm lees.

Rick viert vandaag zijn 57ste verjaardag en ik vraag hem waar hij wil ontbijten.  Hij is zo anders dan ik, want kiest gewoon weer Starbucks zoals iedere zondag.  Saskia gaat ook mee en bestelt een soja melk latte.

Intussen heeft Kai een grote verrassing voor Rick. Hij heeft Ricks stamboom helemaal tot zijn over, over, overgrootvader doorgetrokken.  Thuis skypen we met hem en Bea en laat Kai al zijn vondsten zien, o.a. trouwaktes en geboortecertificaten uit de 18e eeuw van de Engel familie (pas later in de VS veranderde de spelling in Engle). Over, over grootvader Engel was een wijnboer uit de Elzas.

Zin om echt te gaan sporten heb ik niet, maar met dit weer moet ik wel blijven bewegen.  Mijn zusje belt en terwijl ik met haar praat blijf ik lopen.  We gaan met zijn allen Sinterklaas vieren en dat moet even gecoordineerd worden, want mijn jongste nichtje gelooft nog.  Dit jaar doen we daarom geen gedichten.

Voor we het weten is het lunchtijd.  Saskia is huiswerk aan het maken met Laura en zij eten samen.  Rick kiest Social Burger in Vienna voor zijn verjaarslunch.  Daar zijn we nog niet eerder geweest. Rick bestelt een gewone hamburger en ik de kalkoenburger, die ik wonder boven wonder erg lekker vind.

Rick en Saskia gaan naar Target en ik neem de honden weer de tuin in.  Bah, het is zo ontzettend koud opeens!  Maar vooral Orion heeft zijn beweging nodig al lukt het me vandaag niet hem voor een trainingswandeling mee te nemen. 
Hij vindt het leuk de frisbee te halen, hoewel die niet ver vliegt met deze wind.  Er hangt ook een grote tak, die ieder moment kan vallen, dus ik ben blij weer heelhuids naar binnen te gaan.  Daar voer ik de honden en dan gaan we naar de bioscoop.

Ricks filmkeuze vinden Saskia en ik ook leuk.  Fantastic Beasts and Where to Find Them stelt absoluut niet teleur.  Ik hoorde er een paar dagen geleden wat kritiek op waar ik het niet mee eens ben. Echt een heel goede en ook verrassende film is het.

Saskia rijdt zodat Rick zijn biertjes kan drinken bij BJ's. Daar beginnen we met voorafjes en ik maak mijn hele maaltijd voorafjes.  Eerst de ahi poke, die ik altijd heerlijk vind, en dan de gevulde champignons.  Saskia neemt chips met salsa, het enige veganistische gerecht, en Rick mozzarella sticks en biefstuk.  Hij geniet ook van een aantal lekkere biertjes.
Rick is lid van het speciale programma van BJ's en krijgt daarmee een gratis "pizookie" als dessert.  Hij neemt chocola en ik neem bij wijze van uitzondering er ook een, de salted caramel.  Heerlijk is het, maar ik ben duidelijk niet aan zoiets machtigs gewend en heb er maagpijn van.  Ik ben dus weer een tijdje van desserts genezen.

Eenmaal weer thuis neemt Saskia al gauw afscheid en gaat terug naar Richmond.  Rick krijgt telefoontjes van zijn vader en zus. Volgens mij heeft hij volop van zijn verjaardag genoten.  Hij heeft nog wat tegoed, want mijn cadeau kwam helaas niet op tijd.  En zo is er weer een weekend voorbij. 11 reacties:

Anoniem zei

Van harte nog met Rick! Hier was inderdaad gisteren de eerste herfststorm, ik ben er nog ruim een uur in gaan lopen, was heerlijk!
Fijne week en ik hoop dat de lichaamspiknen zullen meevallen.
Groet,
Evelyn

Anoniem zei

Lichaamspijnen had daar moeten staan....
Evelyn

Sonja zei

Alsnog gefeliciteerd (met) Rick, het was een gezellige dag! Mooie verrassing van Kai, heel interessant, toch eigenlijk een European ;-)

Anja L. zei

Wat een werk zal Kai aan de stamboom van Rick gehad hebben. Leuk dat hij dat gedaan heeft.
Wat een overgang in temperatuur bij jullie, hier is het na de storm weer erg zacht. Ik ben vandaag weer veel te warm gekleed op kantoor.
Fijne maandag!

Anoniem zei

Proficiat met Rick. Jullie hebben er een leuke dag van gemaakt. En dat Rick van wijnboeren afstamt zie je ook wel een beetje terug in zijn oprechte interesse in wijnen en bieren. Genen verloochenen zich niet :)
Groetjes Carla

Marion2 zei

Hartelijk gefeliciteerd met Rick's verjaardag!

Wat een leuke verrassing van Kai. Ik vond Engle al best Duits klinken en dat klopt
dus eigenlijk wel. Een tijd geleden belde er een vrouw naar een radioprogramma en
die heette Petra Engel. Je hebt dus een naamgenoot!

Chantal Drost zei

Nog van harte gefeliciteerd met Rick

Becs zei

Hartelijk gefeliciteerd met Rick! Jammer van de temperaturen. Het ging hier ook ineens heel snel naar beneden. Fijn om te lezen dat de film goed beviel. Mijn broer en ik gaan die morgen kijken

Anoniem zei

Alsnog van harte gefeliciteerd met Rick zijn verjaardag. Wat leuk dat Kai de stamboom heeft uitgezocht, grappig dat hij ook buitenlands blijkt te zijn.

Wij zijn druk aan het verhuizen, geen leuk werk kan ik je zeggen, haha, maar voor een goed doel zullen we maar zeggen.

Groetjes Tine.

Anoniem zei

Van harte nog een dikke proficiat voor Rick zijn verjaardag.
Op naar de volgende verjaardag!

Ja, wat een weers verschil nu bij jullie, zo van de ene op de andere dag.
Het weer kan zomaar omslaan altijd.
Zelf heb ik ook liever het warmere weer,maar dat duurt nog wel even.
De winter moet nog komen...brrr.
Zal blij zijn als die tijd weer voorbij is.

groetjes Joke

Petra zei

@Evelyn - Het is inderdaad wel verfrissend om in te lopen!

@Sonja - Dat wisten we al, hoor, niet alleen Duits trouwens, ook Nederlands, Belgisch, Iers en Pools, o.a. Ik grap altijd dat de kinderen meer dan de helft Nederlands zijn

@Anja - Nou, ik hoop dat het hier ook weer zachter gaat worden!

@Carla - Ha ha, ja, dat zeiden wij ook al!

@Marion - Grappig! Ergens in Colorado is ook nog een Petra Engle, geloof het of niet

@Chantal - Dank je!

@Becs - Veel plezier, echt een leuke film!

@Tine - Vrijwel alle Amerikanen hebben buitenlandse stambomen, alleen de inheemse bevolking niet. Succes met verhuizen!

@Joke - Nou, ik ook! Zie er altijd weer tegenop.