Ons pleintje nu:

donderdag, november 24, 2016

Thanksgiving

Bah, ik heb vannacht helemaal niet goed geslapen en word werkelijk geradbraakt wakker.  Dat kan ik vandaag echt helemaal niet hebben!  Alles doet pijn.

Rick neemt de honden mee naar beneden en draagt me op het hart zo lang te blijven liggen als ik nodig heb.  Om negen uur probeer ik het toch maar en Rick maakt roerei met tomaat en kaas als ontbijt.  Intussen staat de Macy's Thanksgiving Day parade aan op tv, zoals ieder jaar.


Na het eten probeer ik wat op de plaats te rennen voor mijn beweging, maar ik ben duizelig en voel me helemaal niet lekker.  Rick raadt aan toch weer even te gaan liggen en al wil ik hem graag met koken helpen, ik doe dat toch maar.

Gelukkig heb ik een man, die al van het begin van onze relatie weet dat ik fibromyalgie heb en hij wil eigenlijk dat ik helemaal niets doe.  Dat vind ik te vervelend voor hem, dus ik dek de tafel en ik klop de slagroom voor de pompoenvlaai (ik vind pies meer iets van vlaaien hebben dan van taarten, al klopt het niet helemaal).
Rick heeft nog wat ingredienten nodig van Giant en belooft op de terugweg soep te halen als lunch.  Alleen zijn de meeste restaurants dicht.  Dan neemt hij maar dunne bagels mee van Manhattan Bagel, ook lekker.
Orion slaapt nog even lief met zijn beertje tussen zijn pootjes
 
Lucas en Charity en hun dochtertjes Eliana (4) en Abigail (bijna 1) komen rond tweeen aan.  Charity heeft een bonen met uitjes gerecht mee.  Zowel een "gewone" als een veganistische versie, zo lief!  Het wordt meteen gezellig.  We kennen elkaar niet zo goed, maar de kinderen breken het ijs met gemak.
 
Orion heeft wat moeite met kleine Ellie, die te springerig is voor hem.  Over het algemeen gaat het goed, maar ik moet op mijn qui vive blijven dat hij niet blaffend op haar afspringt.  Gelukkig hebben zij ook een drukke puppy dus Ellie is niet bang voor hem.  Grappig genoeg blaft hij niet tegen de baby, hij lijkt instinctief te weten dat die onschuldig is.

Saskia komt terug uit haar werk en niet veel later is de kalkoen klaar.  Met zijn allen zetten we de bijgerechten op tafel.  Er zijn verschillende groentes, asperges, worteltjes, mais.  Verder zoete aardappelen met marshmallows en heerlijke aardappelpuree met rozemarijn en knoflook.  Ik vind die zelfs lekker en dat zegt wat.

Met de kalkoen komt "stuffing", de vulling in de kalkoen, maar Rick heeft ook een veganistische versie.  Die stuffing is eigenlijk het enige gerecht dat ik echt heerlijk vind.  De kalkoen zelf is dit jaar ook prima gelukt, lekker mals. 

De tafel staat dan ook vol lekkernijen.  We nemen een paar foto's om dit historische moment vast te leggen en scheppen dan de borden vol.  Ik kan maar een bord op met kleine hapjes van alles, maar de anderen laten het zich gelukkig heel goed smaken.

Kleine Abby wordt moe dus haar ouders eten om de beurt.  Dat hebben Rick en ik ook jaren gedaan en maakt natuurlijk helemaal niets uit.  Het is een gezellige maaltijd en ik zie Saskia, die er wat nerveus over was om als enige van onze kinderen hier te zijn, ook ontdooien.  Zij heeft gelukkig ook genoeg te eten, al viel haar plan om iets zelf te maken vanwege tijdgebrek in het water.
Familiefoto zonder mij

Het smaakt allemaal prima

Saskia's vriendin Bella komt na het eten en Ellie is helemaal idolaat van de dames.  Ze spelen met de Barbies, die wij nog hebben.  Abby wordt echter moe en Rick stelt een rondje pie voor.  Dankzij Saskia's werk bij Whole Foods hebben we er maar liefst vijf! Gelukkig komen Katja en Kevin ook dit weekend om het op te maken!
We skypen intussen nog met de familie in Colorado.  Ricks zus en zwager zijn de grootouders van Ellie en Abby en vooral Eliana heeft van alles te vertellen.  Het blijft interessant, de moderne technologie, dat je zomaar elkaar van heel ver kunt zien.  Ik denk altijd weer terug aan de "bol" in Epcot Center in Disney World waar het jaren geleden zo futuristisch leek een Amerikaanse jongen met een Japanse vriendin op een tv scherm te zien spreken in die attractie.

Rick heeft twee pompoentaarten gebakken en er is kersen-, appel- en bosbessenvlaai van Whole Foods.  De familie neemt allemaal pompoentaart, terwijl Saskia en Bella de veganistische vruchtentaarten proberen. 

De kinderen zijn daarna duidelijk klaar om te gaan slapen.  Lucas en Charity nemen afscheid en opeens is het weer helemaal stil.  Dit was zeker een vuurproef voor Orion! Hij deed het stukken beter dan voor de training, maar er waren nog momenten dat ik in moest grijpen.  Toch ben ik trots op onze puppy, voor Ellie vertrok mocht zij hem zelfs aaien. 

Rick gaat de kalkoen opsnijden, het is me nogal een beest!  Rick heeft voor maanden kalkoen boterhammen te eten.  We hebben de andere overblijfselen ook nog, zodat Katja en Kevin er morgen of overmorgen ook wat van kunnen eten.  Voor mij is deze ene maaltijd genoeg, al was het dit jaar lekkerder dan anders in mijn beleving.

Rest mij nog om te schrijven waar ik dankbaar voor ben op deze dag van dankbaarheid.  Ondanks grote verschillen in denkwijzen ben ik dankbaar deel te maken van Ricks familie. Het zijn stuk voor stuk lieve mensen. En ik ben zeer dankbaar natuurlijk voor mijn eigen gezin en hoe Saskia er toch was en het zelfs leuk vond. 

Maar mijn opperste dankbaarheid gaat uit naar mijn man, die mij de hele dag heeft ontzien.  Hij zag aan mij dat ik tijdens het eten veel pijn had en weigerde enige hulp.  Ik baalde enorm van alle pijn, maar volgens Rick hebben de gasten het nauwelijks gemerkt.  Daar ben ik blij om!  Weer een goede feestdag afgesloten, op naar Kerst!

5 reacties:

Reny zei

Fijn dat je toch nog een prettige dag hebt gehad.

Is het geen optie om de honden 's nachts niet op jullie kamer te laten, zou je dan niet beter slapen?

Geweldig dat Rick jou al het werk uit handen neemt, een man uit duizenden !!

Hopelijk voel je je vandaag weer wat beter.

Fijn weekend

Anja L. zei

Ik kan me voorstellen dat je heel dankbaar bent voor Rick. Zoals jij schrijft hoe hij je werk uit handen neemt, petje af. En ik moet zeggen, op de foto's die ik van hem zie, hij heeft een lieve uitstraling ☺.
Ik hoop dat vandaag een betere dag voor je is.
Fijne vrijdag.

Becs zei

Wat fijn dat Rick je zo ontziet. Ik kan me voorstellen dat je daar ook heel dankbaar voor bent. Leuk dat Thanksgiving een geslaagde dag was.

Marion2 zei

Je hebt echt een bijzonder lieve man! Erg vervelend dat je nu net deze dag
zo ontzettend veel pijn had. Het lijkt me dat het ook wel een wat vreemde
dag was, zo zonder de andere kinderen.

Met de kalkoen vraag ik me wel af hoe hij in de oven past. Hier zou het echt
niet gaan.

Petra zei

@Reny - Rick wil ze per se bij ons houden. Cosmo slaapt al tien jaar in onze kamer en Orion doet het over het algemeen ook goed.

@Anja - Ja, ik heb echt heel veel geluk met Rick

@Becs - Soms verbaast het me wat ik toch kan doen ondanks hoe ik me voel

@Marion - Onze oven is dan kennelijk ook een stuk groter, want er zou een nog veel grotere kalkoen in kunnen.