Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 29, 2022

Dag 1 San Diego: Over zeehonden en zeeleeuwen

Rick had zijn wekker voor zeven uur gezet, maar dat was niet nodig. Om half zeven zijn we allebei gereed om op te staan.We lezen nog wat op onze telefoons en dan maakt Rick zich klaar voor zijn werkdag.

Die begint pas om negen uur, maar om half acht wil Rick al op pad. Onderweg stoppen we bij een Starbucks waar Rick ontbijt en koffie voor zichzelf haalt en voor mij een nitro brew. Ik wil ergens anders gaan ontbijten. 

Het Microsoft kantoor ligt in een heel mooi met palmbomen omringd gebouw. Rick neemt afscheid en ik zal hem pas later vanavond weer zien. Ik rijd terug naar het hotel en maak me klaar om te gaan ontbijten.

Het hotel ligt naast een winkelcentrum en door een deur, die met de hotelsleutel bediend moet worden, ben ik er zo. Snooze is slechts een paar stappen verderop. Ik neem plaats op het terras en geniet van een heerlijk eiwit roerei met allerlei groentes en geserveerd met avocado (hoe kan het ook anders in Californie) en een kipburger. Het is gezond en lekker. 


Terug in het hotel douche ik en maak me klaar voor mijn dag. Dan stel ik Waze in op de parkeergarage, die het dichtst bij de Children's Pool in La Jolla ligt. Die is makkelijk bereikt en ik parkeer de huurauto. Dan loop ik de heuvel af naar de Children's Pool waar naar verluid zeehonden te zien zijn. 

Eerst ben ik teleurgesteld, want er zijn alleen maar mensen op het strand. Maar dan zie ik een paar zeehonden op de rotsen naast de zeewal liggen. Ik loop zo dicht mogelijk naar ze toe en neem een paar foto's. Ze kijken nieuwsgierig naar ons mensen op de wal. 


Mijn plan vandaag is om te genieten van zon en zee. Ik loop langs de kust en zie rotsen vol dieren. Pelikanen, zeehonden en dan uiteindelijk heel veel zeeleeuwen. Het is broedseizoen en er liggen allemaal kleintjes bij hun moeders. Zo schattig!











Op een gegeven moment kom ik bij La Jolla Cove, een beschermd onderwater gebied. Hier zie ik heel veel mensen snorkelen en kayakken. De zeeleeuwen zwemmen gewoon om hen heen. Ik geniet van de uitzichten en zie de kayakkers grotten ingaan. 


Nu heb ik gelezen dat er een grot is, die vanaf land te bezoeken is. De "Sunny Jim" is toegankelijk vanuit een nietszeggend winkelpand, The Cave Store. Je zou er zo voorbij lopen. Ik koop een kaartje voor $10 en ga dan de 145 treden naar beneden. 

Het is af en toe uitkijken dat je je hoofd niet stoot

Beneden ligt er een zeeleeuw te slapen. Dit is de enige grot in Californie, die te voet te bereiken is. Leuk om gedaan te hebben, maar ik ben blij dat het maar $10 kostte. Veel is er niet te zien. Ik maak een paar foto's en loop dan weer naar boven. 


Daar ga ik op een bankje van het uitzicht genieten tot de steekvliegen me hebben gevonden. Wat een rotbeestjes zijn dat! Met een aantal anderen zie ik een paar mannen op een klif, die verboden toegang is. Ze komen veel te dicht bij een zeeleeuw en een valt bijna van de rots af. We zijn het erover eens dat hij dat dan verdiend had. 


Het loopt bij twaalven en ik wil graag bij George's on the Cove eten. Dat ligt bovenop de heuvel en heeft prachtig uitzicht over de oceaan. Het restaurant zit vol, maar ik ben de enige aan de bar. Ik bestel een aperol spritz en de garnalensalade en gerookte zalm voorafjes. 

Als ik geweten had hoe groot die zijn had ik alleen de garnalensalade besteld. Maar het is allemaal even lekker en ik krijg het grotendeels op. Ik blijf nog een tijdje genieten van de Aperol spritz en reken dan af. Wie weet doe ik dit deze week nog eens. 



Langzaam daal ik weer af naar de kust. Mijn voet werkt nog steeds niet mee en ik vrees dat ik er volgende week mee naar de dokter moet. Het lijkt niet veel beter te worden. Ik kijk dus wat ik vanmiddag kan gaan doen zonder al te veel te lopen. 

Dat wordt zitten op het strand van de La Jolla Cove. Daar is van alles te zien, niet in het minst zeeleeuwen, die in de branding vlakbij de zwemmers spelen. Zo leuk en ze trekken zich niets van de mensen in het water aan. 

Na even pootje gebaad te hebben in de Pacifische Oceaan zoek ik een platte steen op en maak die mijn stoel voor de komende paar uren. Ik kijk mijn ogen uit en op een gegeven moment komt er een enorme mannetjes zeeleeuw het strand op. 

Een vrouw komt te dichtbij en hij brult tegen haar. Ze schrikt zich lam en weet niet hoe snel ze weg moet rennen. Daarna gaat de zeeleeuw op zijn gemakje onder de rotsen vlak naast mensen liggen slapen. 





Het is al na vieren als ik besluit terug naar de auto te lopen. Onderweg zie ik nog een heel aantal zeehonden op een van de rotsen liggen. Die maken geen geluid zoals de zeeleeuwen, die zich graag laten horen. 

Terug in de hotelkamer kleed ik me in bikini en loop naar het zwembad. Het water is heel lekker en ik trek een paar baantjes. Dan ga ik even in de hot tub. Het is fijn een uurtje te ontspannen. 


In het winkelcentrum naast het hotel heb ik een Japans restaurant gezien dat goede recensies krijgt. Ik loop naar Kinoyume en vraag om een plaats aan de sushi bar. Het is altijd leuk om de sushi chefs aan het werk te zien. 

Ze hebben mijn favoriete knapperige rijst met tonijn en avocado op het menu en dat bestel ik als voorafje. Dan heb ik een rol met krab, soft shell krab en sla, een heerlijke combinatie! Het is een goede keuze, ook omdat ik de jet lag begin te voelen. 


Na het eten loop ik Sephora nog even binnen. Ik wil al een tijdje nieuwe oogpotloden en mascara en dit is ideaal om die te kopen. Ik ben weer voor een tijdje voorzien. 

Terug op de kamer schrijf ik dit blog en dan is het wachten tot Rick terugkomt. Ik hoop dat ik wakker blijf, want mijn bed is zeer gerieflijk en ik gaap me een ongeluk.

8 reacties:

Sophie zei

Wow die zeeleeuw op het strand! Wat veel beesten en wat komen ze allemaal dichtbij. Het eten ziet er ook allemaal heerlijk uit! Fijne dagen daar!

Reny zei

Wat een heerlijke dag en zó leuk, al die zeeleeuwen en zeehonden.

Ben benieuwd naar de avonturen van morgen.
Wij hebben ooit de dierentuin bezocht en die vonden we zeer de moeite waard maar dat is misschien met jouw voet niet zo'n goed idee.

Have fun !

Sonja zei

Geweldig die zeeleeuwen. Je hebt er een prachtige dag van gemaakt zo in je uppie, knap dat je dat zo goed kan. Vervelend van je voet, niets voor jou om belemmerd te worden.

Petr@ zei

Balen dat je last hebt van je voet, zeker nu je op reis bent.

Geweldig die zeeleeuwen!
Zo jammer dat sommige mensen denken dat afzettingen niet voor hun gelden. Die man heeft zeker geluk gehad dat hij niet is gevallen.

Anja L. zei

Wat een leuke dag. Ongelofelijk dat mensen denken dat ze overal mogen lopen, ik kan me daar zo over opwinden.
Jammer dat je voet niet beter wordt maar ondanks die voet doe je toch erg feel.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Wat een fijne dag aan de californische kust. Mooi gezicht die zeeleeuwen.Jouw keuze voor lunch en diner daar zat ik van te watertanden.
Vanochtend zag ik een filmpje van een pinguïn in de dierentuin van San Diego.Die kreeg orthopedische schoenen,sinds de geboorte had die problemen met lopen omdat ze de tenen niet kon spreiden.Met deze schoenen liep ze zo weg.Zo'n leuk gezicht.
Fijne zonnige dag.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Wat heb je er een geweldig leuke en mooie dag van gemaakt. Leuk al die zeeleeuwen en zeehonden,daar kan je uren naar blijven kijken he.
Ik hoop dat de pijn aan je voet meevalt komende dagen.
Het eten ziet er heerlijk uit ook.
Fijne dinsdag!
Groetjes,Carla

Petra zei

@Sophie - Ja, ze zijn duidelijk aan mensen gewend of niet zo agressief als zeehonden. Het zijn lobbesen.

@Reny - Nee, mijn dierentuin plan heb ik laten varen. Ik moet echt uitkijken mijn voet niet te overbelasten anders doet hij teveel pijn.

@Sonja - Inderdaad, super irritant en ik weet niet wat de pijn veroorzaakt dus ik durf het niet teveel te negeren.

@Petra - Dat soort mensen zie je overal!

@Anja - Ik maak me daar ook boos over. Die zeeleeuwen zijn overal van dichtbij te bekijken, de wet overtreden hoeft niet.

@Wil - Ja, dat filmpje zag ik een paar dagen geleden ook, zo schattig en fijn voor die pinguin. Helaas denk ik dat de dierentuin teveel lopen wordt, bovendien is het weg van de kust enorm heet.

@Carla - Ik vind het geweldig, die zeeleeuwen zo dichtbij!