Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 10, 2022

Over onweer en One Neighborhood Foundation

Rick moet vandaag in Maryland zijn voor zijn werk. Hij staat daarvoor vroeg op en ik ben mijn ontbijt aan het eten als hij afscheid neemt. Het is nog steeds een vreemd gevoel om alleen met de dieren te zijn.

Na mijn ontbijt ga ik meteen aan mijn sportroutine. Dan ben ik lekker vroeg klaar en dat is om tien voor half tien inderdaad het geval. Nu heb ik mijn nitro brew verdiend. 

Die haal ik van de Starbucks in het Pan Am Center. Met mijn koffie ga ik op het deck zitten en ervan genieten. Dan ververs ik de nektar in de kolibrie voeders. Een ervan is door de mieren ontdekt en een heel aantal hebben dat avontuur met hun leven moeten bekopen. Onze kolibries komen regelmatig langs "zoemen". 


Voor mijn natuurfoto hoef ik vandaag niet ver te zoeken. Een mooie kruisspin heeft haar web gewoven tussen de kolibrievoeder en de muur. Ze poseerde niet zo goed, misschien heb ik morgen meer geluk. 

Omdat er na twee uur vanmiddag onweersbuien worden voorspeld loop ik klokslag elf uur naar het zwembad. Daar trek ik alvast twintig baantjes. Het is druk met zwemmers en de banen zijn bezet, maar de rest van het zwembad is leeg, dus ik zwem in een "onofficiele" baan. 

Dat gaat prima en als ik die halve kilometer erop heb zitten loop ik terug naar huis om te lunchen. Ik laat al mijn spullen, behalve mijn telefoon. in het zwembad. Zo hoef ik alles niet heen en weer te slepen. 

Mijn lunch ziet er rood uit vandaag. Ik rooster een paar van de bloemkool "boterhammen" en beleg die met gerookte wilde zalm. Daarbij snijd ik een tomaat in plakjes en met wat peper en zout is dat zo lekker!

Daarna ga ik meteen terug naar het zwembad. Daar maak ik met nog een twintig baantjes mijn kilometer voor vandaag af. Nu heb ik deze zomer vijftien kilometer gezwommen. Toch niet slecht met alle Covid en rondleidingen, die me van zwemmen weerhielden. 

Het is warm en ik breng zoveel mogelijk tijd in het water door. Dat is bepaald niet koud, maar brengt wel wat verkoeling. Intussen houd ik de radar in de gaten en tegen half vier zie ik een flink onweer naderen. Niet veel later hoor ik gedonder en het duurt niet lang voor de lifeguards dat ook horen. 

Rick is intussen thuis en ik maak me snel klaar om erop uit te gaan. Door de stromende regen rijden we naar Bear Branch Tavern. Daar wordt vanavond het BFF (Beer for Foodies) bier geintroduceerd. Een dollar van elk biertje gaat naar de liefdadigheidsorganisatie van de Vienna VA Foodies, One Neighborhood Foundation. De opbrengst is voor de plaatselijke vrijwillige brandweer. 

Lydia, de admin van de Foodies groep, ziet ons meteen bij binnenkomst en komt even praten. Het is onvoorstelbaar wat zij allemaal doet, terwijl ze een zes maanden oude baby heeft. Zelfs op Lydia's leeftijd had ik die energie niet. Ik doe mijn deel en modereer vrijwel als enige de Facebook groep.

Rick bestelt een BFF biertje, maar ik heb genoeg aan een slokje. Bier doet me nu eenmaal niets. Ik bestel een "virgin" (alcoholvrije) mojito en dat ga ik vaker doen. Het is erg lekker en verfrissend. We praten met deze en gene, sommigen kennen we, met anderen maken we kennis. Het is heel gezellig.



Onze burgemeester Linda komt biertjes tappen


Nu we hier toch zijn bestellen we ook maar ons avondeten. Eerlijk gezegd ben ik niet weg van hun eten, maar het is ook niet vreselijk. De quesadilla, die Rick en ik delen, smaakt goed. De barbacoa taco's "special" vind ik zeer matig, maar ik eet het vlees en de groente ervan en dan is het okay. Volgende keer houd ik het bij de gerechten waarvan ik weet dat ze lekker zijn. 

Tegen zevenen wordt het druk en komt er luide live muziek. Rick en ik zijn beiden moe en vinden dat we lang genoeg onze neuzen hebben laten zien. Het regent en dondert nog steeds als we naar huis rijden. 

Als het goed is is de hittegolf nu voorbij en daar is ook iets voor te zeggen. Het zal de komende dagen heerlijk weer worden volgens het verhaal. 

3 reacties:

Anja L. zei

Ik vind een pizzabodem van bloemkool ook lekker. Brood heb ik hier nog niet gezien.
Je hebt toch al een mooie afstand gezwommen dit jaar.
Gezellig hoor zo’n avond in de kroeg.
Fijne donderdag.

Petra zei

@Anja - Ja, een pizza bodem van bloemkool is ook lekker, alleen moeilijk knapperig te houden, althans die wij hadden.

Jeanine zei

Wat een enige foto van jullie tweetjes! En je lunch zag er weer zalig uit. Onze hondjes waren zo ontzettend bang tijdens al het onweer - we hebben de tv aangedaan en ze allebei in een deken gewikkeld en lekker bij ze gezeten terwijl we ons werk afhandelden voor de dag.