Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 08, 2022

Over een pijnlijk tandartsbezoek

Rick staat zoals gewoonlijk om zeven uur op en ik volg een kwartiertje later. Rick heeft gisteren paddenstoelen van de markt gehaald, dus ik maak mijn gewoonlijke ontbijt. De cantharellen zijn zo heerlijk! Buiten op het deck geniet ik ervan. 

Dan doe ik wat cardio, terwijl Rick zich klaarmaakt. Ik heb al meer dan 4000 stappen bijeen als we op pad gaan naar Starbucks. Na onze koffies gehaald te hebben rijden we door naar de glasbak en als laatste brengt Rick zijn kleding naar de stomerij. 

Inmiddels is het al negen uur en dat betekent maar een half uur voor ik naar personal training moet. Ik haal de tienduizend stappen niet in die tijd, maar kom er dichtbij. De rest komt later op de dag wel.

Sharon wacht me al op en we verzuchten hoe warm en vochtig het is. Gelukkig heeft haar garage airconditioning. Het halve uur is weer een goede mix van krachttraining en veel buikspieroefeningen. 

Na afloop besluit ik naar de Truist bank met drive thru te gaan om mijn verdiensten van dit weekend op mijn rekening te zetten. Ik heb die drive thru nog nooit gebruikt en zoek naar de koker waar je gewoonlijk je geld in moet doen. 

Die zie ik niet, maar wel opeens een man achter een loket. Ik was hem bijna voorbij gereden tot grote hilariteit van hem en zijn collega. Ik rijd wat achteruit en geef hem het geld. Mijn spaarrekening is deze zomer fijn gegroeid.

Op de terugweg kom ik langs Nottoway Park en besluit een wandeling in het bos te gaan maken. Daar is het iets koeler en ik kom meteen tot rust. Ik maak me namelijk weer idioot druk om de tandarts vanmiddag. Die fobie zal wel nooit weggaan. 





Na een half uur ga ik terug naar huis. Geloof het of niet, maar het is me te vochtig warm om op het deck te gaan zitten. De hitte doet me niet zoveel, maar die klamme vochtigheid wel.

Tegen twaalven komt Rick uit zijn kantoor en maken we ieder onze lunches. Ik heb drie mini frittata's met spinazie en champignons, die even in de magnetron gaan. Verder snijd ik een rijpe tomaat in plakjes en doe wat cottage cheese in een bakje. Het smaakt me prima, die frittata's zijn voor herhaling vatbaar. 

Helaas is dan al snel de tijd gekomen dat ik naar de tandarts moet. Ik heb met het vervangen van de kroon gewacht tot mijn gewoonlijke tandarts terug was van vakantie. Dokter Bharakat is op de hoogte van mijn tandartsenfobie en fibromyalgie.

Hij kijkt dan ook niet op van mijn verhoogde bloeddruk. Die heb ik donderdag ook laten meten en toen was het prima. Ik word flink verdoofd achterin mijn mond, want het is de laatste kies rechts bovenaan. 

Terwijl de oude kroon eraf wordt gehaald wordt er een tijdelijke kroon gemaakt. Het is allemaal een gerek en getrek aan mijn wang (die ziet er nu ook wat opgezwollen uit). Eindelijk zit de tijdelijke kroon erop en kan ik na allerlei waarschuwingen er voorzichtig mee te zijn vertrekken. Over twee weken gaat de permanente erop. 

Thuis kleed ik me meteen in bikini, neem mijn zwembad "hangmat" mee en loop naar de overkant. Daar installeer ik me op een ligstoel en ga af en toe in het water dobberen. Het is helemaal niet druk, waarschijnlijk omdat het af en toe wat regent. Niet genoeg om mij weg te jagen en gelukkig wordt er (nog) geen donder gehoord. 

Mijn verdoving begint langzaam uit te werken en maakt plaats voor flinke pijn aan de rechterkant van mijn mond. Ik weet weer waarom ik altijd zo lang mogelijk wil wachten met het vervangen van kronen, nog afgezien van de kosten. 

Rond half vijf staat Rick ineens voor mijn neus. Hij was vroeg klaar met werken en wil ook een duik nemen. Daarna drogen we gezellig samen op en vertellen elkaar de nieuwtjes van de dag. Chucks operatie voor een nieuwe heup is goed gegaan en Olivia Newton John is overleden. 

Op de radar zie ik een onweersbui naderen en we lopen terug naar huis voor de lifeguards het zwembad sluiten. Dat gebeurt inderdaad niet veel later. Wij krijgen geen druppel van de onweersbui, maar donder wordt van verre gehoord. 


Aangezien ik mezelf heel zielig vind stelt Rick voor mijn favoriete eten van Sushi Koji te bestellen. Hij gaat dan voor eten van het Turkse restaurant ernaast. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen!
Sushi Koji is een van de beste Japanse restaurants in onze omgeving en dat zegt wat, want er is heel wat keuze.

Mijn zeeduivel lever, zwarte kabeljauw en een sushi rol smaken dan ook voortreffelijk. Als tegenhanger heeft Rick ook een portie bottenloze kippen"vleugeltjes" met peper citroensaus meegenomen. Ook die smaken goed. 

Hopelijk is de pijn morgen wat weggetrokken en ibuprofen helpt ook wat. Ik zie ernaar uit morgen een hele dag niets te hoeven doen.  

4 reacties:

Anoniem zei

Net als jij zie ik ook altijd vreselijk tegen een tandarts bezoek op. Ik stel het zo lang mogelijk uit altijd…
Hopelijk heb je t ergste gehad nu, en ik hoop voor je dat de pijn vandaag een stuk minder is. Lekker even een rustig dagje ervan maken!
Fijne dinsdag
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Wat naar dat je zo tegen een tandartsbezoek opziet. Als kind had ik dat ook,
de tandarts boorde toen zonder verdoving en even pauze tussendoor, nu zit ik
er niet meer mee. Dankzij begripvolle tandartsen en goede verdoving. Gelukkig maar,
want mijn gebit bestaat inmiddels voor het grootste deel uit kronen en implantaten.
Hier worden voor een kroon meerdere behandelingen uitgetrokken, dat maakt het misschien
ook minder belastend. Het geeft in ieder geval geen napijn. Nou ja, je hebt het weer gehad!

Tragisch van Olivia NewtonJohn. Het voelt een beetje als einde van een tijdperk.

Petr@ zei

Gelukkig zit het ergste er op bij de tandarts en ik hoop dat de pijn vandaag weg is.

Fijn dat Chucks operatie goed is verlopen.

Petra zei

@Carla - En het gekke is dat ik de tandarts wel heel aardig vind.

@Marion - Dit wordt ook in twee bezoeken gedaan, eerst tijdelijke kroon en dan over twee weken nieuwe kroon.

@Petra - Ja, en hij is alweer thuis. Het gaat tegenwoordig zo snel.