Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 11, 2022

Over een denderende donderdag

Tijdens het onweer van gisteravond is in minder dan een uur tijd maar liefst tien centimeter regen gevallen. Dat veroorzaakte flinke overstromingen in Washington en ook in onze omgeving. Wij prezen ons weer eens gelukkig dat we op een heuvel wonen. 

Dat onweer was het einde van de hittegolf en het is "maar" 23 graden als we na mijn ontbijt naar Starbucks rijden. Dit blijft een dagelijkse routine, die we beiden fijn vinden. Het geeft even tijd om de dag door te spreken en samen wat Pokemon Go te spelen.

Daarna heb ik zo'n veertig minuten voor ik me klaar moet maken voor personal training. Die vul ik met trappen op de mini elliptische machine. Dat vind ik wel genoeg cardio voor vandaag en rijd naar Sharons huis.

Zoals altijd doe ik de ene oefening na de andere. Sharon en ik zijn vriendinnen en praten over van alles en nog wat, maar het halve uur is altijd weer een uitdaging voor mijn spieren. Sharon is een ontzettend goede personal trainer. 

Op de terugweg kom ik langs een tuin waar de eekhoorns gevoed worden. Er zijn er drie bezig, die elkaar telkens wegjagen. Onderstaande is het brutaalst. Hij is zo met zijn eten bezig dat hij blijft hangen ondanks dat ik vlakbij hem kom. 




Een straat verder zie ik een flinke boom, die door de bliksem is getroffen en door midden is geknakt. Wat hebben die mensen een geluk dat hij niet op hun huis is gevallen. Enkel het hek heeft schade.

Ook onze crape myrtle heeft te lijden gehad. Een aantal van de takken zijn gevallen. Gelukkig is de schade niet enorm, want ik vind het zo'n mooie plant. 


Nu heb ik voor de lunch nog wat tijd om mijn breinspelletjes te doen. Het is weer lekker op het deck nu de vochtigheid verdwenen is. Ik zie dat er nog een mooie kruisspin een web heeft gewoven. Deze is op onze decktafel. Ik laat ze altijd zitten hopend dat ze een mug of zo vangen. 

Rick en ik maken onze lunch en eten die samen buiten op. De mijne is hetzelfde als gisteren, tomaat, bloemkool"boterhammen" en gerookte zalm. Ik smul daar hapje voor hapje van. 

Dan is het tijd voor het zwembad. Het is na telkens 34+ graden opeens best koel met maar 28 graden en geen vochtigheid. Toch besluit ik te gaan zwemmen en het water is heerlijk! Na twee keer twintig baantjes heb ik weer een kilometer gezwommen. 

Hoewel de muziek niet belachelijk hard staat dit keer heb ik erom half vijf genoeg van. Ik ben niet iemand, die veel naar muziek luistert, en ik heb al gauw last van teveel geluidsprikkels. Het was een lekker middagje zwembad. 

De scholen beginnen 22 augustus weer. Na volgende week zal het bad daardoor pas na vieren geopend zijn, dus ik hoop nog een aantal luie middagen aan het water te kunnen hebben. Hoe dan ook heb ik dit seizoen goed gebruik van ons lidmaatschap kunnen maken. 

Donderdag is happy hour met Chuck en Christine dag. Chuck maakt het naar omstandigheden heel goed. Het is duidelijk dat beiden flink moe zijn na alles stress en slapeloosheid. De operatie is pas drie dagen geleden, dus het is al bijzonder dat Chuck een uur in een stoel kan zitten en met ons kan praten.

Als we afscheid hebben genomen bestellen we ons avondeten. Rick gaat voor hamburgers zonder broodjes en ik mu shu kip, mijn favoriete Chinese gerecht. Ik ben moe na deze actieve dag!

3 reacties:

Anja L. zei

Wat zonde, die geknakte boom. Ik vind dat altijd zo’n triest gezicht. In ons vorige huis hadden we een prachtige gouden regen boom, die is ook tijdens slecht weer omgevallen. Dat was zo jammer.
Het blijft jammer dat je vanwege de muziek weggaat bij het zwembad.
Wat fijn dat het met Chuck al zo goed gaat gaat.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Heftig hoor, zoveel regen en flink onweer. Altijd weer veel schade… Gelukkig hebben jullie er persoonlijk geen last van gehad.
Hier heerst droogte, het is kurkdroog allemaal en de natuur snakt naar regen! Zelfs het water in de rivieren staat veel te laag…
Wat leuk, die eekhoorns. Grappig gezicht!
Je hebt je beweging wel gehad vandaag, knap hoor!
Fijn dat het met Chuck de goede kant op gaat.
Fijne vrijdag gewenst
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Best veel omgevallen bomen hier de laatste tijd door alle regen en wind.

@Carla - Na al die jaren hier vind ik de eekhoorns nog steeds zo leuk!