Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 15, 2022

Over een miezerige maandag

Na heerlijk geslapen te hebben sta ik om kwart over zeven op. De kamer is fijn koel nu de nachten niet meer zo warm zijn en dat zal een goede nachtrust wel ten goede komen. 

Rick is natuurlijk al beneden en ik schenk een door hem gezette kop koffie in. Dan maak ik mijn ontbijt. Deze week heb ik gele oesterzwammen, houten oorzwammen en beukenzwammen als "ontbijt" paddenstoelen. Ik roerbak er spinazie bij en pocheer een ei. Het is een goed begin van de dag.

Terwijl Rick zijn douche neemt doe ik alvast wat cardio. Ik heb 4000 stappen bijeen als we naar Starbucks vertrekken. Daar halen we onze vaste prik koffies op. Voor ik naar personal training moet doe ik nog een half uur cardio en dan heb ik 8500 stappen op mijn Fitbit staan. De rest komt gedurende de dag wel.

Sharon heeft een pittig programma in elkaar gezet voor vandaag. Voor mijn rug en schouders zijn de gewichten me net te zwaar. Niet omdat ik ze niet kan tillen, maar omdat ik dan morgen flinke pijn zal hebben. Gelukkig kan Sharon alle oefeningen aanpassen.

Na het halve uur besluit ik alvast mijn boodschappen in Vienna te gaan doen. Bij de Petco koop ik nieuwe poepzakjes voor Orion. Deze zijn biologisch afbreekbaar, dus niet slecht voor het milieu. Verder zijn de botjes afgeprijsd en daar neem ik er ook een aantal van mee. 

De volgende stop is Whole Foods. Voor ik de winkel binnenga besluit ik een stukje op het W&OD pad te lopen en foto's te maken van het tuintje naast de supermarkt. Daarna vind ik alles op mijn lijstje in de winkel en ga huiswaarts.







Voor het fotothema "Natuur" wil ik niet de hele tijd bloemen gebruiken. Ik ga op zoek naar insecten in de grote tuin. Opeens zie ik allemaal groene vliegen op grote bladeren daar. Waar al die vliegen vandaan komen is me een raadsel, maar ze zijn best fotogeniek. 


Het is weliswaar bewolkt, maar een aangename temperatuur om buiten te zitten. Tegen twaalven maken Rick en ik onze lunches en eten die op het deck op. De mijne is weer tomatensalade met gerookte zalm op bloemkool"brood". 

Na het eten gaat Rick terug aan het werk en ik ververs de nektar in de kolibrievoeders. Daar wordt niet veel later dankbaar van gedronken. Meestal krijgen we vrouwtjes bij de voeders, maar dit keer komt een mannetje met zijn mooie rode keelveertjes herhaalde malen langs. Jammer genoeg komen de kleuren niet goed uit op de foto.

Gisteren ben ik vergeten mijn favoriete Turkse yoghurt drank bij de H Mart te kopen. Ook heb ik sake nodig, want ik wil donderdagavond waarschijnlijk Japans bestellen. Deze supermarkt voelt altijd alsof ik in het buitenland ben met alle exotische producten. Ik houd me in en koop alleen wat ik nodig heb. 

Helaas begint het halverwege de middag te miezeren en ik ga naar binnen. Daar begint Orion op het kleed over te geven. Ik probeer hem naar de houten vloer te trekken, maar dat lukt niet en ik val op een pijnlijke manier. Gelukkig niets gebroken, maar mijn rechterbeen doet pijn. Hopelijk is dat van tijdelijke aard.

We hebben al een hele tijd een enorme zak met boeken in de garage liggen. Rick en ik gaan die eindelijk eens wegbrengen naar Goodwill. Onderweg bedenk ik me dat ik ook in de basement nog een heleboel boeken heb, die wegkunnen. Op een regenachtige dag ga ik de spellen- en boekenkasten daar eens uitmesten. 

Voor ons avondeten maken we taco's met bisongehakt. Dat smaakt bijzonder goed moet ik zeggen.  Het is iets anders qua structuur. We hebben er kaas, pico de gallo en ui bij. Een simpel maal, maar het is erg lekker.

Nu ga ik op mijn luie stoel zitten, hopend dat mijn knie morgen geen pijn meer doet van die val vanmiddag. 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat vervelend dat je gevallen bent, ik hoop dat je er geen last meer van hebt.
Het voelt altijd lekker om oude dingen weg te doen, helaas is Fred niet zo’n opruimer dus er ligt altijd heel veel computer spul die we ooit meer gebruiken.
Fijne dinsdag.

Reny zei

Ik ben na ons lange weekend Berlijn weer helemaal bij gelezen.
Je schrijft al een aantal dagen over "bloemkoolbrood", is dat kant en klaar brood dat in de broodrooster gaat? Ik ben daar wel benieuwd naar. Ziet er in ieder geval lekker uit.

Ik heb een aantal weken geleden ook weer wat opgeruimd en veel spullen (o.a. boeken) naar de kringloopwinkel gebracht. Moet er eens aan denken om ook spullen naar de zogenaamde "weggeefwinkel" te brengen. Daar kunnen mensen gratis spullen ophalen. Die laatste is niet dagelijks geopend waardoor het makkelijker is om de boel bij de kringloopwinkel af te geven.

Hopelijk krijg je geen last van de val van gisteren, fingers crossed.

Fijne dinsdag !

Anoniem zei

Wat schattig, die kolibrietjes!
Vervelend dat je gevallen bent, ik hoop dat de pijn vandaag meevalt en je er niet teveel last van zult hebben.
Wat is dat toch he met die honden…haha, ik heb in mijn hele huis gladde vloeren ,maar als ze ziek zijn spugen ze altijd juist op dat ene vloerkleed wat er ligt, of op de deurmat…. Goed boenen dan maar…. Ik hoop dat Orion verder geen last meer heeft.
Fijne dinsdag!
Groetjes,
Carla

Petra zei

@Anja - Rick is ook geen opruimer. Ik blijf zoveel mogelijk weg uit ons kantoor, zo'n troep!

@Reny - Het is inderdaad kant en klaar en gaat in de broodrooster. Ik vind het erg lekker.

@Carla - Gek he, altijd op het tapijt. Rick denkt dat ze dat voor gras aanzien.