Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 24, 2022

Over een mooie dag buiten

Om half acht laat Alexa me weten dat het nu echt tijd is om op te staan. Als ik uit bed stap kan ik bijna niet op mijn rechtervoet staan. De enkel lijkt wat opgezwollen, maar hoe is me een raadsel. Gelukkig gaat het met wat ibuprofen beter. 

Beneden staat de koffie klaar en ik eet weer buiten op het deck. Rick is vandaag aan de vroege kant (of ik aan de late) en als ik klaar ben met eten kunnen we meteen door naar Starbucks. Onderweg spelen we weer wat Pokemon Go en dan kunnen we aan de dag beginnen.

Na mijn uur cardio ga ik een stukje lopen en kijken of de herten er weer zijn. Dat is het geval. Het mannetje en een bambi kijken me argwanend aan vanuit het bamboe bos. Duidelijk is dit hun thuis. 


Daarna fris ik me op en ga naar Whole Foods. Daar loop ik even door het verborgen tuintje en maak wat foto's. Dan koop ik ingredienten voor ons avondeten en wat andere benodigdheden. 





Rick heeft training en weet niet wanneer hij tijd voor het middageten zal hebben. Ik maak mijn lunch dan maar alleen. De tomaat met zout en peper en bloemkool brood met gerookte zalm verveelt nog niet. 

Om twee uur heb ik met Joni afgesproken bij Meadowlark Gardens. Zij heeft een abonnement en mag een gast meenemen. Dat scheelt weer $3. 

Het blijft zo'n oase van een park. We lopen rond, spelen Pokemon Go en maken foto's van de natuur om ons heen. Het is warm met 32 graden, maar er is genoeg schaduw om het niet ondraaglijk te maken. Na iets meer dan een uur zijn we terug bij de auto. 

Joni ken ik van de Vienna VA Foodies Facebook groep. Haar achternaam is Langevoort en haar man heeft nog familie in Nederland. Het is een leuk iemand en ik ben blij dat ik haar heb leren kennen.  







Thuis verkleed ik me meteen in bikini en loop naar de overkant. Ik ben de eerste in het zwembad en trek onmiddellijk twintig baantjes. Het water is heerlijk, vooral na de warme wandeling. Rick komt tegen vijven ook even een duik nemen en daarna lopen we gezamenlijk naar huis. 

We hebben vanavond een lekker zomers maal. Spiesjes met kip (en voor Rick ook biefstuk) en spiesjes met garnalen, dat wordt hier surf and turf genoemd. Daarbij hebben we komkommersalade en broccoli tots. We smullen ervan.

En nu gaan mijn voeten omhoog, want dat hebben ze wel verdiend na bijna 19000 stappen!

5 reacties:

Anja L. zei

Je enkel heeft het dus goed gehouden vandaag. Gelukkig maar.
Fijne donderdag.

Tineke zei

grappig dat het nu hier even warm is als bij jullie. De hele zomer lijkt wel een kopie.
Gelukkig wordt het hier vanaf morgen weer wat koeler.
Alleen zijn jullie met wat regen beter bedeeld.
Je ziet Fiona al een hele poos niet meer, heeft Katja geen zin om eens een weekendje over te komen?

Anoniem zei

Ik snak echt naar afkoeling,zal beslist niet de enige zijn.Maar dagen met een temperatuur van 31 ook vlak langs de kust,hoeft voor mij niet. Als de weersverwachting klopt dan zal het binnenkort achter de rug zijn. Alle bomen,planten en gras snakken naar water.De bomen in de straat laten al veel bladeren vallen.
Het gras is nauwelijks nog te zien,lijkt wel gewoon zandgrond.
Dan staat het park bij jullie er heel wat mooier bij. En zo door de struiken die herten te zien is toch prachtig.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Prachtig, de herten en die vlinders.
Je hebt heel wat stappen gemaakt, gelukkig ging dat goed met je enkel
Fijne vrijdag!
Groetjes,
Carla

Petra zei

@Anja - Was misschien toch niet zo slim.

@Tineke - Nee, is een heel gedoe met een baby als ze maandag t/m vrijdag werken. Weekends zijn voor boodschappen doen en schoonmaken.

@Wil - Ik kan me voorstellen dat je naar afkoeling snakt. Het is wel heel lang warm en droog voor jullie.

@Carla - Vandaag toch maar rustig aan gedaan.