Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 22, 2022

Over een mooie maandag

 Alexa wekt ons om zeven uur en ik ga meteen naar beneden om mijn ontbijt te maken. Als dat op is ga ik mijn tanden poetsen, want ik heb om acht uur een tandartsafspraak. 

Natuurlijk ben ik daar flink zenuwachtig voor. Ik word moe van mezelf, want ik weet best dat ik dat uur ga overleven.

Bij de tandarts blijkt dat ik me helemaal voor niets te sappel heb gemaakt. Ik hoef zelfs niet verdoofd te worden. De nieuwe kroon past precies en het geheel duurt maar een half uur! Ik bel Rick, die net bij Starbucks is, en vraag hem een nitro brew voor mij mee te brengen. 

Met mijn koffie doe ik wat cardio en maak me dan klaar voor personal training. Sharon wacht me al op als ik bij haar huis aankom. Tijdens het halve uur komen alle spiergroepen aan bod en we eindigen met een minuut planken.  


Om wat meer stappen te krijgen ga ik een stuk door de buurt wandelen. De scholen zijn vandaag begonnen en op de deur van het zwembad staat dat ze door de week nu pas om vier uur open gaan. Voor mij voelt dat alsof het seizoen voorbij is. Hopelijk lukt het me woensdag of vrijdag even te gaan. 

Op zoek naar mijn natuurfoto van de dag tuur ik het struikgewas in. En jawel, een paar hertenogen kijken me nieuwsgierig aan. Dit is een vrouwtjeshert en er hangt een vreemd gezwel aan haar kin. Het lijkt haar niet te deren. 

Het weer valt alles mee, want er was regen voorspeld, maar het blijft niet alleen droog, de zon komt ook tevoorschijn. Dit zou de perfecte middag aan het zwembad zijn, maar ja, dat krijg je als alle badmeesters schoolkinderen zijn. 

Rick en ik maken ons middageten en genieten er op het deck van. Mijn "rode" lunch blijft heerlijk. Ik denk dat ik die zolang ik verse tomaten op de markt kan krijgen blijf eten. 

Gedurende de middag loop ik af en toe een stuk. Soms met Rick en soms alleen, zo krijg ik mijn tienduizend stappen bijeen. Natuurlijk maak ik onderweg ook wat foto's. 


Tijdens een wandeling met Rick laat ik hem zien waar ik eerder het hert zag. Er ligt nu een hele familie in de bamboe. Dit mannetje blijft rustig liggen, ondanks dat we vrij dichtbij zijn. 

Als ik mijn stappen bijeen heb ga ik op mijn hangmatstoel van ons uitzicht genieten. Ik drink er een ijsthee bij en lees weer eens verder in mijn boek. Ik merk dat ik op het moment moeite heb me op een boek te concentreren. Ik moet er weer eens een vinden, die ik in een keer uit wil lezen. 

Rick en ik schamen ons al een tijdje over onze 23 jaar oude oprit. Het asfalt is helemaal gekraakt en hij is op plaatsen ingezonken en met een andere soort asfalt gemaakt. Een aantal buren heeft een nieuwe oprit laten leggen en dat staat zoveel beter.

Dit weekend kwamen er een paar Ierse mannen langs, die een bedrijf hebben dat o.a. opritten opnieuw asfalteert. Hun prijs was heel schappelijk dus we hebben ze ingehuurd. Ze komen om drie uur en om zes uur hebben we een nieuwe oprit. Het ziet er zoveel beter uit!

Intussen ben ik naar Lezzet waar ik met Sara heb afgesproken. Dit nieuwe Turkse restaurant wordt al gauw een favoriet van ons. Ik bestel kip met yoghurt, tomatensaus en bulgur, zo lekker! Sara heeft een bord met verschillende mezze.

We kletsen gezellig bij en nemen dan tot morgen afscheid. Dan is mijn maandelijkse happy hour met vriendinnen en ook morgen zal er weer een goede opkomst zijn. 

5 reacties:

Anoniem zei

Kijk net naar die foto van dat hert,dat gezwel kan een tumor zijn.
Kan ondanks dat je het niet ziet, pijnlijk zijn voor het hert.
Is er bij jullie geen dieren ambulance of de foto naar de dierenarts
sturen voor te kijken ,hoe hij dat ziet?

groetjes Joke

Anoniem zei

Jullie oprit ziet er weer strak en picobello uit!
Wat jammer he, dat het zwembad nu zo laat pas opengaat, dat zal je wel missen.
Helaas hebben wij hier geen buitenbad in het dorp.
Groetjes,Carla

Marion2 zei

Hier komen ook weleens Ierse mannen langs om bijvoorbeeld de oprit te bestraten of bijvoorbeeld het dak te maken, Dat zijn helaas wel altijd oplichters. Ik hoop niet dat dat bij jullie het geval is!

Petra zei

@Joke - Nee, ze laten het wild hier helemaal met rust en laten de natuur zijn gang gaan. Heel wreed gezegd zijn er al teveel herten. Tenzij er eentje ligt te creperen in je tuin of er twijfel is over hondsdolheid doet Animal Control niets.

@Carla - Ja, het is altijd weer even wennen als het zwemseizoen op zijn einde loopt. Dat geeft altijd zo'n vakantiegevoel en is goede extra beweging.

@Marion - Nee, het ziet ernaar uit dat ze legitiem zijn. Wat vreemd dat dat bij jullie Ierse mannen zijn.

Anoniem zei

Irish travellers zijn bijna allemaal oplichters.