Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 25, 2022

Over een rustdag

Bij het opstaan doet mijn rechterenkel toch weer flink pijn. Hij lijkt aan de binnenkant ook wat opgezwollen. Er zijn twee mogelijkheden: een insectenbeet of een ontstoken ader. Voor beiden wordt een compressiesok aangeraden. Die bestel ik van Amazon en intussen doe ik een enkelband om. 

Na mijn ontbijt en Ricks douche gaan we naar Starbucks. We halen onze koffies en praten de dag door. Dan zet Rick mij weer thuis af en gaat de dag op zijn kantoor in Reston doorbrengen. 

Voor ik naar personal training ga doe ik wat cardio, maar niet teveel, want ik wil mijn voet vandaag wel veel rust geven. Volgende week heb ik hem hard nodig tijdens de wandelingen, die ik wil gaan maken. 

Ook bij Sharon ontzien we mijn voet. Zij vertelt dat de hand van haar man helemaal is opgezwollen door een insectenbeet. Ik had eerder deze week ook een flink plakkaat op mijn rechterbeen dat met cortisone zalf beter werd. Ik zie alleen geen teken van een beet op mijn enkel.

Op de weg terug naar huis stop ik bij een van de mooie tuinen. Daar is een heel perk vol Mexicaanse zonnebloemen, zoals ze hier heten. Die trekken veel insecten en ik maak er mijn natuurfoto van vandaag met twee bijen op een bloem. Dat komt niet vaak voor. 



Thuis fris ik me op en rijd dan naar het Pan Am Center. Ik heb een afspraak met Phuong bij Pro Nails 3. Dit keer besluit ik weer eens voor glitter zonder stickertjes te gaan. Die stickertjes komen in de herfst wel weer. 

Mijn maag rommelt als ik de nagelsalon verlaat. Gelukkig heb ik nog een tomaat en genoeg gerookte zalm en bloemkool"brood" om thuis lunch te maken. Ik geniet er op het deck van. 

De rest van de middag dwing ik mezelf zoveel mogelijk met mijn voet omhoog te zitten. Rust kan nooit kwaad, denk ik maar. Ook mijn geplande zwembadbezoek laat ik varen. Het is heel bewolkt en ik heb geen zin me te verkleden en erheen te lopen. 

Daarbij komt dat we om half zes ons wekelijkse happy hour met Chuck en Christine hebben. Rick komt thuis met wat lekkere snacks en we gaan de basement in om met hen te kletsen. Het is altijd weer zo gezellig dat het uur omvliegt. 

Als we voor twee weken afscheid hebben genomen gaan we aan ons avondeten denken. Rick weet het al. Hij gaat taco's halen van de Roaming Coyote food truck bij het zwembad. Ik laat mijn favoriete Chinese moo shi varkensvlees bezorgen van Hunan Tasty.

Dat is een restaurant waar ik niet eerder van besteld heb. Ik moet zeggen dat het erg lekker is. Niet zo lekker als het authentieke Chinese restaurant in Vienna, maar die bezorgen niet. Tijd voor voeten omhoog en hopen dat mijn enkel morgen wat beter is. 


3 reacties:

Anoniem zei

Heerlijk zo’n lekker rustig dagje. Dat heeft een mens af en toe nodig.
En zeker om je enkel rust te geven is dat verstandig.
Geniet van je weekend!
Groetjes,
Carla

Anja L. zei

Wat rot van je enkel, ik hoop dat het hooghouden heeft geholpen.
Ik vind de kleur van je nagellak geweldig.
Fijne vrijdag.

Petra zei

@Carla - Dank je, jij ook een fijn weekend.

@Anja - Ik houd het nog maar rustig en hoop dat het met de dag beter wordt.