Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 26, 2022

Over een volle vrijdag

De ramen zijn helemaal beslagen, zo vochtig is het buiten kennelijk. Ik trek mijn sport plunje aan en ga naar beneden. Daar heeft Rick de koffie alweer klaar staan. Zoals iedere vrijdag maak ik mijn paddenstoelen en spinazie voor het ontbijt op. 

Dan doe ik alvast wat cardio voor Rick beneden komt om naar Starbucks te gaan. Rick kwam gisteravond thuis met een compleet lekke band dus we nemen mijn auto voor de verandering.

Als we onze koffies hebben gaat Rick bij de bandenzaak naast het cafe vragen of zij een band voor een BMW i3 op voorraad hebben. Dat is natuurlijk niet het geval, want dat zou te makkelijk zijn. 

Thuis begin ik aan mijn cardio en Rick heeft een paar korte vergaderingen. Vervolgens belt hij de BMW garage en die hebben de band wel, maar tot dinsdag geen tijd hem erop te zetten. Dat schiet ook niet op, maar Rick heeft een oplossing bedacht. 

Hij koopt de band van BMW en maakt een afspraak voor vanmiddag bij de bandenzaak om hem erop te laten zetten. AAA (de Amerikaanse ANWB) komt Ricks auto ophalen en sleept hem naar Just Tires. 


Intussen ben ik klaar met sporten en na mijn douche kleed ik me in een van mijn favoriete jurken. Ik heb vandaag met een vriendin afgesproken bij Rasa in het Mosaic District te gaan lunchen. Ik rijd daarheen en wacht op haar, maar ze komt maar niet. 

Het blijkt dat ze al meer dan een week flink ziek is en onze afspraak daardoor vergeten is. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk en we verzetten de afspraak gewoon. Nu ik hier toch ben ga ik wel alleen lunchen bij Rasa.

Dit is een Indiaas restaurant waar je je eigen bowl kunt samenstellen. Dat concept is heel populair op het moment. Het restaurant is heel kleurrijk ingericht en er hangen een aantal schommels. Het lijkt mij leuk daarin te zitten terwijl ik eet. 



Alleen blijkt dat de schommels er leuker uitzien dan dat ze lekker zitten. Met mijn neiging tot knoeien lijkt het me beter om mezelf naar een gewone stoel te verplaatsen. Het eten is in ieder geval heerlijk waar ik ook zit. 


Als ik klaar ben loop ik nog een stukje door het Mosaic District. Het is hier zo gezellig en doet me aan Europa denken. Op een bankje lees ik nog even wat Trump voor idiote dingen heeft uitgehaald en ga dan een lijstje afwerken. 


Als eerste ga ik naar de Walgreens drive thru. Daar liggen medicijnen voor Orion en mij klaar. Dan is het tijd om benzine te tanken. Dat doe ik bij de Shell in Vienna, want daar krijg ik 40 cent korting via Giant. Mijn gallon prijs is daardoor $3,79, onder de $4 voor het eerst in lange tijd. 

In het centrum van Vienna ga ik op zoek naar mijn natuurfoto van vandaag. Ik vind een nijvere hommrl met interessante ogen. 


Na bij Greenheart een verse fles groentesap te hebben gekocht ga ik huiswaarts. Ik ben weer actief genoeg geweest voor vandaag en ga mijn voet wat rust gunnen. Het lijkt wel wat beter, maar is zeker nog niet weg. 
Vandaag is het Nationale Hondendag hier en natuurlijk hoort daar een foto van Orion bij

Het wachten is nu op het telefoontje van Just Tires dat Ricks auto klaar is. Dat is net na vijven het geval. Onderweg stoppen we nog even bij Norm's Beer & Wine om een biervat te verwisselen voor een nieuwe. Nu tapt Rick Tripel Karmeliet, iedereen is welkom om te komen proeven.

Dan zet ik Rick af om zijn auto te halen en rijd terug naar huis. Daar wacht ik buiten op hem op ons vlinderbankje. Orion is in zijn bench en als ik naar binnen zou gaan zou hij gaan huilen. Gek genoeg doet hij dat niet als Rick zijn biervat in de ijskast in de basement gaat zetten.

Voor we op reis gaan wil Rick zijn stripverhalen van Big Planet Comics ophalen. Dan kunnen we ook net zo goed bij Bonaroti daarnaast eten. We krijgen een tafeltje op hun terras en smullen van allerlei voorafjes. Zo lijkt het op een authentiek Italiaans aperitivo. 

Bonaroti is dit jaar veertig jaar oud en Sergio, de eigenaar, is goed in het onthouden van gezichten. Hij begroet ons altijd als oude bekenden (zijn we ook, maar zo vaak komen we ook weer niet). Mede daardoor is dit restaurant zeer populair bij mensen van alle leeftijden. We zien een jong stel naar binnen gaan, maar ook ouderen, voor wie de rolstoel plank moet worden neergelegd.

Al met al een prima manier om het weekend te beginnen. Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe.

5 reacties:

Anoniem zei

Beste Petra en ook Rick,
Blij te lezen dat Tripel Karmeliet zo in de smaak valt bij Rick. Dit bier wordt namelijk gebrouwen bij Brouwerij Bosteels in Buggenhout, de gemeente waar ik woon.
Ik wens jullie een fijn weekend en beterschap met je voet.
Groeten van Hilde uit B.

Reny zei

Wat een leuk restaurant! Maar in zo'n hangstoel zou ik ook alleen maar een drankje drinken en niet gaan eten, lijkt me, buiten het knoeien, helemaal niet handig eten, ha ha.

Tripel Karmeliet, één van mijn man Eriks favoriete drankjes. Ik vind vooral het bijpassend glas zo mooi.
Heeft Rick ooit "Filou" gedronken? Dat vindt Erik op dit moment het lekkerste Belgische bier. Is hier bij de supermarkt bijna niet te krijgen (terwijl het aanbod aan Belgische bieren gigantisch is).
Ik hou me wel bij mijn wijntje !

Fijn weekend !

Anja L. zei

Gelukkig lijkt je voet iets beter, ik hoop dat het doorzet.
Wij hadden twee weken geleden een grote spijker in onze band, er zit nu een prop in en volgens de garage hoeven we geen nieuwe band. Ik vind het een beetje eng maar ga er maar van uit dat ze ons liever een nieuwe band willen verkopen. Dus het zal wel goed zijn.
Waar gaan jullie naartoe?
Fijn weekend.

Petr@ zei

Jammer dat je lunch afspraak niet doorging. Gelijk heb je om dan maar alleen te gaan lunchen daar. Die hangstoelen zijn inderdaad geschikter om alleen wat in te drinken denk ik. Ze zien er wel erg aanlokkelijk uit, dus ik had het ook geprobeerd.

Hier is de benzine ook eindelijk weer onder de 2 euro. Nooit gedacht blij te zijn met deze prijs.

Trippel Karmeliet, als mijn oudste zoon in de buurt was zou hij zeker langs komen voor een glas. Hij is gek op speciaal biertjes en die is toch wel één van de favorieten.

Petra zei

@Hilde - Wat superleuk! Ik heb het aan Rick doorgegeven. Hij zou die brouwerij graag een bezoek brengen.

@Petra - Ik heb Filou hier nog niet gezien, maar het wel doorgegeven aan Rick. Misschien kan zijn leverancier het importeren.

@Anja - We gaan naar San Diego.

@Petra - Rick vindt Kwak van dezelfde brouwerij ook erg lekker.