Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 12, 2022

Over Great Falls en gelato

Het is bewolkt als ik opsta en maar 19 graden. Dat is koud voor ons nu en onder de gemiddelde temperatuur. Ik maak zoals iedere vrijdag mijn paddenstoelen en spinazie op en bak ze met een scheutje soja saus. Het ei in een eiwitwrap gewikkeld smaakt er heel goed bij. 

Terwijl Rick zijn douche neemt doe ik alvast wat cardio en heb een kwart van de tienduizend stappen bijeen als we naar Starbucks vertrekken. Met onze koffies spelen we even wat Pokemon Go en dan is het tijd voor Ricks werk en de rest van mijn sporten. 

Intussen schijnt de zon en ik sleep mijn mini elliptische machine het deck op. Drie kwartier lang trap ik er zo snel als ik kan op. Zo heb ik een uur gedaan en de rest van mijn stappen komen later wel. 

Na het sporten geniet ik altijd even van de rest van mijn nitro brew. Daarna besluit ik een wandeling door de buurt te gaan maken, want het is zulk super weer. Ik ben niet de enige, iedereen lijkt zijn of haar hond uit te laten. Dat is de reden waarom ik deze wandelingen helaas niet met Orion kan maken. 
Deze hibiscus soort bloeit overal 



Op vrijdag haalt Rick zijn lunch altijd van Cava. Ik besluit een salade van Panera te bestellen. Die met kip, amandel, sesamzaad en hun "power greens" is atlijd erg lekker. Terwijl we op het deck eten stelt Rick voor vanmiddag naar Great Falls Park te gaan. 

Daar ben ik meteen voor te vinden. Rick gaat nog een uurtje werken en dan vertrekken we rond kwart over twee naar het park. Daar is het tot onze verbazing vrij rustig, maar kan zijn omdat veel scholen weer begonnen zijn. 

We lopen eerst richting de dam. Dat is de kant op waar de rivier naar de watervallen snelt. Het water ziet er bedrieglijk rustig uit, maar de stroming is heel sterk. We lopen eerst langs het kanaal dat vroeger als transportmiddel werd gebruikt. 


Aan de rand van de rivier zien we mensen fotograferen en kijken. Het blijkt om een mooie en heel grote blauwe reiger te gaan. Die trekt zich niets van ons aan en maakt rustig zijn toilet. 




We lopen verder en zien een heel aantal "skinks", de soort hagedis, die inheems is in Virginia. Hun blauwe staart maakt ze mooi om te zien. We zien een grote en meerdere hele kleintjes. 


De uitzichten zijn adembenemend en het is altijd weer genieten in dit park. Rick loopt naar de dam, maar ik vind de keien niet fijn als ik pijn aan mijn voet heb. Ik blijf dus even op hem wachten. Dat is geen straf met dit uitzicht!


Een mooi voorbeeld van camouflage

Een bezoek aan dit park is niet compleet zonder een blik op de watervallen te werpen. Die zijn zo mooi als ze kunnen zijn. Vaak staan ze 's zomers bijna droog, maar dit jaar met alle onweersbuien niet. 


Een bezoek aan Great Falls voelt altijd als een mini vakantie en we willen dat gevoel doorzetten. We rijden naar het Reston Town Center en vragen een tafel op het terras van Mon Ami Gabi. Dat is gezellig en geeft ons een Europees gevoel.

Ook het eten doet dat. Rick bestelt de gerookte zalm als voorafje en ik de zeer smakelijke gazpacho. Dan kies ik de escargots en steak tartare voorafjes als hoofdgerecht. Rick neemt de steak frites. Het is allemaal even lekker. 


Aan de overkant is een Pitango gelato zaak en die is recentelijk als beste gelato in Washington en omgeving uitgeroepen. Dat moeten we dus even proberen. Ik vraag wat hun minst zoete smaken zijn en dat zijn hibiscus en zwarte thee. Rick neemt pistache en hazelnoot. 

Zoals altijd is zelfs het kleinste bakje ons teveel, ik mis het ene bolletje ijs van de Italiaan. Toch is dit niet zo overdreven als bij andere ijssalons. We vinden beiden dat het erg goed smaakt en de smaken zijn ook wat "avontuurlijker" dan gewoonlijk. 

 Het is een goede afsluiting van een heerlijke dag! Allemaal een heel fijn weekend gewenst! 

PS: Er is van alles gaande rondom Trump en gestolen regeringsdocumenten. Niets is zeker dus het is afwachten. Ik vind het allemaal wel eng, want wie weet wat hij uitgespookt heeft. 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat is het daar toch prachtig!
Ik ben benieuwd wat ze met Trump gaan doen na wat ze ontdekt hebben.
Heel fijn weekend!

Anoniem zei

Goed idee van Rick om naar Great Falls te gaan.Schitterende natuur.De foto's zijn weer prachtig. Die lagere temperaturen zijn ook een verademing na die hittegolf.
Wij hebben dit weekend nog van die hittegolfdagen.Afschuwelijk warm in huis.
Komende week gelukkig wat minder warm.
Ben ook benieuwd wat er met Trump gaat gebeuren.Wat is hij toch een rare snuiter.
Fijn weekend.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Wat is Great Falls toch mooi! Ik was er in 2018, en zo verrassend dichtbij Washington dc. Mooie foto’s, ook van de skunks en blauwe reiger.
Heerlijk die temperatuur nu bij jullie, hier is t met de hittegolf nog even afzien.
Ik ben benieuwd hoe t verder gaat met Trump..
Fijn weekend!
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Wat is Great Falls toch prachtig! Hier had de waterval waarschijnlijk wel droog gestaan. Het is rampzalig gesteld met de waterstand hier op dit moment.

Een eng mannetje is die Trump. Ongelooflijk dat zo iemand president heeft kunnen zijn!

Petra zei

@Anja - Ik mag toch hopen dat hij hier niet mee weg komt.

@Wil - De natuur hier is zo mooi, ik zou veel vaker moeten gaan.

@Carla - Great Falls is een oase, ik houd enorm van dat park.

@Petra - Hopelijk komt de droogte snel tot een einde, lijkt me zo vreemd in Nederland.