Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 18, 2022

Over huiswaarts en happy hour

We slapen vanochtend "uit" tot kwart over zeven. Dan pakken we onze spullen in en gaan ontbijt en koffies halen bij de Starbucks beneden. 

Als we dat op hebben brengen we de bagage naar de bellman. Rick zal het vanavond na zijn functie weer ophalen en naar huis rijden. 

Vervolgens loop ik een stukje mee naar het Convention Center. Daar ontmoeten we een oude bekende, die we sinds de pandemie niet gezien hebben. 

Dat is een van de redenen dat Rick deze conferentie zo fijn vindt. Hij heeft het gros van zijn collega's sinds 2020 niet in levende lijve gezien. 

Op mijn agenda staat het verkennen van de historische Shaw buurt. Die stamt uit begin tot midden 19e eeuw en heeft onder anderen een paar interessante steegjes. Ik loop als eerste naar Blagden Alley. 


Vroeger waren dit onder anderen paardenstallen. Nu zijn er restaurants en vooral veel muurschilderingen. Het is schitterend weer met prachtig blauwe lucht en dat staat altijd mooi op foto's.











Van Blagden Alley loop ik naar Naylor Court. Hier kun je helemaal goed zien dat paardenstallen zijn omgetoverd tot woningen. 

Helaas hebben de meeste historische steegjes het niet overleefd. Met onder anderen de bouw van het Convention Center zijn er een heel aantal verloren gegaan. 

Door de buurt loop ik door naar O Street. Onderweg neem ik foto's van de bijzondere architectuur en een aantal mooie deuren. Het is een genot om hier rond te lopen, een deel van de stad dat ik helemaal niet kende. 


 








De historische O St Market is nu een Giant supermarkt, maar het oude gebouw is intact. Ik ga er binnen en kijk rond. Handig is ook dat er toiletten zijn, want ik heb vrij hoge nood. 

Niet ver van de markt zie ik een dakloze man zitten. Hij spreekt me aan en ik denk dat hij om geld vraagt. Tegenwoordig heb ik bijna nooit meer contant geld bij me en ik vertel hem dat. Hij zegt dat hij zo graag een tosti met een flesje frisdrank wil. 

Daar heb ik geen contant geld voor nodig. We gaan samen de winkel binnen en ik koop de tosti en frisdrank voor hem. Hij is super dankbaar, mijn goede daad van vandaag is weer gedaan. 


Langzaam aan baan ik me een weg naar het chique City Center DC. Hier bevinden zich de luxe winkels en een appartement is niet te betalen. 

Er hangt altijd wel iets boven de straten en dit keer is het bloemenkunst van Phaan Wohng, een plaatselijke kunstenares. 



Verder is er een beeldscherm dat telkens verandert. Met zijn lijnen is het ook zeer fotogeniek. De winkels hier zijn mij te duur, maar het is wel een interessante plek om te bezoeken. 




Mijn benen worden moe en ik loop op mijn gemak naar Lafayette Square, het park voor het Witte Huis. Hier staan heel veel banken en een groot aantal in de schaduw. Ik blijf er een tijdje rusten en loop dan naar Poki DC om mijn lunch te kopen. 

Duivenrichel

Met mijn poke bowl zoek ik een bankje op met zicht op het Witte Huis. Eten aan het water is leuker, maar dit is ook een uniek uitzicht. De poke bowl smaakt weer opperbest. 

Na het eten loop ik naar het McPherson Square metrostation. Daar hoef ik maar vijf minuten op mijn trein te wachten. 

Twintig minuten later stap ik in Vienna uit en loop naar huis. Die kilometer is altijd net iets teveel na uren door de stad wandelen, maar het lukt me. 


Het zwembad lonkt, maar ik weet dat het water voor mij nu te koud is om te zwemmen. Misschien komt dat dit weekend nog met veel zon op het bad. Ik ga vandaag gewoon een uurtje op een ligstoel zitten lezen. 

Tegen vieren rijd ik naar Greenheart en haal daar een fles Rooster sap. Nog altijd vind ik mijn dagelijkse glas daarvan met wat bloody Mary mix heerlijk. 

Omdat Rick vanavond later thuiskomt zet ik de vuilnis en recyclables vast buiten. Dan is het bijna tijd voor het wekelijkse happy hour met Chuck en Christine. Ik maak een bordje met gerookte zalm voor mijn snack. 

Rick is er natuurlijk niet dus vanavond zijn we met zijn drieen. Het uur gaat snel voorbij en ik vind het wel erg gezellig als ik 's avonds alleen ben.  Lang leve het internet. 

Avond concert in de achtertuin 

Voor mijn avondeten bestel ik sashimi van Passion Fin.  Dat wordt altijd vlot bezorgd. Verder kijk ik wat shows en hoop dat het me lukt op te blijven tot Rick thuis komt. 
Mijn schattige en ondeugende compagnon


6 reacties:

Jeanine Guidry zei

Wat leuk, ik had niet gedacht dat er nog “nieuwe” plekjes voor jou in DC zouden zijn! Ik vind foto’s van bijzondere deuren ook altijd heel leuk k te maken.

Anja L. zei

Leuk dat je nog nieuwe plekken kunt ontdekken. Het ziet er mooi uit daar.
Kon je wakker blijven tot Rick thuis kwam?

Petr@ zei

En alweer prachtige foto's van Washington! Je hebt een paar leuke dagen gehad.

Anoniem zei

Zo zie je maar weer dat er altijd wat nieuws blijft te ontdekken zeker in zo'n grote stad als Washington.
Dat heb ik met Den Haag de stad waar ik 25 jaar in gewoond heb.
Groetjes Wil.

Anoniem zei

Mooie foto’s van hele bijzondere plekjes! Wat leuk is dat om te bezoeken en fotograferen.
Je hebt zo te lezen erg leuke dagen gehad, en hebt veel gelopen.
Schatttige foto van een superschattige Orion! Hij zal jullie wel gemist hebben…
Fijne vrijdag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Jeanine - Er zijn nog veel meer plekken waar ik nooit geweest ben. Ook heb ik nog een aantal dingen te bezoeken.

@Anja - Ja, maar ternauwernood.

@Petra - Zeker, echt leuk er zo even toerist te spelen.

@Wil - In zo'n stad heb je nooit alles gezien.

@Carla - Het waren zeker leuke dagen!