Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 21, 2022

Over onze 34ste trouwdag en een regenachtige zondag


Zaterdag

Om kwart over acht hebben we ons bed wel gezien. We zijn het erover eens dat op een gegeven moment de pijnen gaan overheersen. Echt uitslapen zit er voor ons niet meer in, hoewel ik dat sowieso niet vaak deed.

Na Orions wandeling vindt Rick uit dat de Starbucks in Vienna zijn kalkoenspek broodje niet heeft. Dan maar naar het Pan Am center waar ik de nitro brew toch altijd beter gemaakt vind. Ik doe ook eens gek en neem dit keer de boerenkool met paddenstoelen egg bites.

Terwijl Rick dat allemaal ophaalt loop ik naar Safeway. Het is vandaag onze 34ste trouwdag en dat is een barnstenen huwelijk zie ik online. Met alle drukte van de afgelopen week ben ik vergeten een kaart voor Rick te kopen. 
Rick geeft me een paar mooie boeketten, een rozen, de andere een gemengd boeket


Kennelijk zit dat er na al die jaren nog steeds niet ingebakken; een kaart geven als je de persoon in levende lijve ziet. Enfin, de Safeway heeft alleen maar walgelijk zoetsappige kaarten. Dan maar naar de CVS ernaast en daar is een betere keuze. Ik koop de ene kaart, die ik wel leuk vind.

Dan zet Rick mij bij het Freeman House in Vienna af, zodat ik een Pokemon Go gym kan overnemen. Hij gaat intussen het lege glas in de glasbak gooien. Terwijl ik op Rick wacht loop ik ook wat op het W&OD pad om alvast wat stappen te krijgen. 

De markt in Vienna is weer druk bezocht. Ik ga langs alle kraampjes om te zien welke de beste tomaten heeft. Het wordt dezelfde als vorige week. Hun tomaten zijn zo knalrood en er ligt altijd een open gesneden vrucht, zodat je kunt zien hoe rood ze ook van binnen zijn. 

Verder brengen we alleen een paar lege eierdozen terug naar Quail & Hound. Het is goed dat ik nog eieren heb, want zij hebben er deze week geen. 







Thuis moet ik aan mijn elliptische machine geloven. Dat is een stuk minder leuk dan door de stad lopen, maar vijftig minuten later heb ik mijn doel bereikt. Rick gaat intussen een fietstochtje maken en komt drijfnat terug, want de vochtigheidsgraad is hoog vandaag. 

We hebben wat bier en wijn nodig van Total Wine & More. Rick gaat die kopen en ik loop naar de ABC winkel. Ik had bij China Chilcano een heel lekker drankje met Lillet, een Franse aperitief. Ik hoop het hier te vinden, maar zoals ik al had verwacht is het te exotisch. Jammer!

Natuurlijk heb ik weer zin in een poke bowl als lunch en Rick wil een salade van Mod Pizza. We rijden naar The Boro waar beide restaurants zich bevinden. Na tien poke bowls krijg je er een gratis en dat is die van mij vandaag. We eten aan een tafeltje buiten. 

Het is heerlijk weer en ik wil optimaal van het zwembad gebruik maken zolang het nog kan. Ik loop om kwart over een naar de overkant en vind wonder boven wonder twee stoelen onder een parasol. Het water is 27 graden en dat is mijn favoriete temperatuur. 

Tijdens de eerste kinderpauze zwem ik tien baantjes en een uur later nog eens. Rick komt dan ook net het zwembad binnen lopen. Hij draagt zichzelf ieder weekend allerlei klusjes in huis op en die wilde hij eerst gedaan hebben. 


We blijven tot half vijf in het zwembad liggen en gaan dan huiswaarts. Daar ga ik me optutten voor ons speciale etentje vanavond. Ik heb een nieuwe zwarte jurk, die Rick heel leuk vindt, dus die gaat aan. Verder krul ik mijn haar weer eens. Echte krullen blijven niet zitten, maar het geeft wel volume.


We roepen een Uber, die al snel voor komt rijden. Die brengt ons naar Marcel's van Robert Wiedmaier. We vinden het altijd leuk om een meergangen diner te eten. Helaas zijn er een heel aantal goede restaurants in de stad, die nu gewoon te duur zijn. 

Marcel's valt nog mee en we weten dat het eten er heel goed is. We krijgen een tafel in een hoekje, heel prive en romantisch. We krijgen het menu en kunnen kiezen uit 4, 5 of 6 gangen. Vijf lijkt ons meer dan genoeg. 

De bediening is attent, de wijn prijs per fles heel schappelijk en we genieten van het lekkers en van elkaar. Om de een of andere reden zijn we nogal melig en lachen om van alles. De ober vindt dat wel leuk en grapt met ons mee als Rick weer eens een diet Coke met zijn wijn bestelt. Daar zal ik nooit aan wennen.


We beginnen met een amuse bouche, een watermeloen gazpacho. Daarvan neem ik geen foto, maar wel van de andere gerechten. We kiezen beiden een St. Jacobsschelp met Osetra kaviaar en een maissoep gerecht. Heerlijk!

Mijn volgende gerecht is kreeft met gebakken zalm en zalmkaviaar. Daarop volgt heilbot met worteltjes en wortelpuree, dan foie gras met tomatensla en als laatste Morbier kaas met een honingraad en bessen. De verrassing is het bord met "Happy Anniversary" erop en twee heerlijke macarons. 

We genieten en we voelen ons niet gehaast, maar hoeven ook niet op gerechten en drankjes te wachten. Het is helemaal perfect geregeld. We zijn dan ook heel tevreden als we afrekenen. 

Rick heeft een Uber geroepen en die komt al gauw voorrijden. Ik ben moe en voldaan en de rit naar huis is ook heel ontspannen, want iemand anders rijdt. 

We hebben onze barnstenen huwelijksverjaardag vol enthousiasme gevierd. Op naar heel veel meer jaren samen!

Zondag

Gisteravond lagen we wat later in bed dan gewoonlijk en het weer is omgeslagen waardoor het nogal donker is in de kamer. Om half negen heb ik mijn bed echt gezien, maar Rick ging later naar bed en blijft nog even liggen.

Terwijl Rick langzaam weer in het land der levenden komt laat ik Orion uit. Ik doe zijn harnas aan, want dan heb ik meer controle over hem. Maar goed ook, want natuurlijk zien we een andere hond in de verte. 

Onze kennis Roxanne wandelt daarmee en even vrees ik dat ze ons plein ingaat. Ze brengt vaak dingen naar onze buren. Gelukkig blijkt dat niet het geval, want ik had anders niet geweten hoe ik zonder dat Orion wild wordt weer thuis had kunnen komen. 

Rick is inmiddels ook klaar om erop uit te gaan. We gaan dit keer wel naar de Starbucks in Vienna, want Ricks favoriete broodje is overal uitverkocht. Hij gaat dan maar voor de Goudse kaas en spek versie. Ik heb weer de boerenkool met champignons egg bites.

Bij Greenheart haal ik een nieuwe fles groentesap en dan rijden we naar de markt in het Mosaic District. Daar vinden we meteen een parkeerplek, terwijl het vrij druk is. Geluk hebben dus.



We lopen de markt af en zoals altijd maak ik een aantal foto's. Er zijn al wat tekenen van de herfst te zien. Sommige boerderijen hebben bijvoorbeeld heel wat appels. Ik heb weer paddenstoelen besteld van King Mushroom en na die opgehaald te hebben gaan we terug naar huis. 







Er komt regen aan en Rick wil het gras in de achtertuin daarvoor gemaaid hebben. Ik doe drie kwartier op de mini elliptische machine. Daar heb ik helemaal geen zin in, maar denkelijk door het weer heb ik vandaag flinke last van mijn fibromyalgie.

Voor zijn middageten haalt Rick een salade van Cava. Het regent inmiddels en ik heb zin in pho. Dat bestel ik van Roll Play. We eten in de auto, want willen meteen door naar Derwood, Maryland.

Voor de pandemie vonden we uit dat daar een Indonesische supermarkt is en vandaag komt het er eindelijk van die te bezoeken. Er is heel wat te krijgen, maar uiteindelijk kopen we alleen een flesje Maggi en kruiden voor rendang. 

We zijn nu eenmaal geen grote kookliefhebbers en veel van de gerechten vergen nogal wat voorbereiding. Ik vraag aan de eigenaresse of ze sambal goreng kentang hebben en ze antwoordt me helemaal in het Indonesisch. Ik snap er alleen uit dat ze het niet hebben. 

Grappig is wel dat ze ook wat Nederlandse spullen hebben, zoals De Ruyter hagelslag en Blue Band boter. Al met al is het leuk even rond te neuzen, al had ik gehoopt meer van onze gading te vinden. 



Twee deuren verderop is een Portugees/Braziliaanse supermarkt. Daar koop ik een paar blikjes met sardines in tomatensaus en inktvis in tomatensaus. Die kun je hier verder niet krijgen en ik weet dat het lekker is. 

Terug in Vienna halen we onze wekelijkse boodschappen bij de Giant. Dat is snel gepiept en we bespreken dat we wel zin hebben een film te kijken. Ik voel me verschrikkelijk slecht en dat biedt hopelijk wat afleiding.

De keuze valt op Turning Red van Pixar. Daar was een tijdje geleden allerlei gedoe over, want stel je voor dat je het in een kindertekenfilm over ongesteldheid hebt, hoe subtiel ook. We vinden het een leuke film en de animatie is heel goed.


Als de film klaar is loopt het al tegen zessen. Eerder vandaag besloten we Indiaas te gaan eten vanavond. Somber weer leent zich daar altijd goed voor. We hebben geen zin om naar een restaurant te gaan en Rick haalt eten van Aditi Gourmet. Hun kippensoep en saag paneer zijn altijd heerlijk.

En zo eindigt alweer een weekend. De tijd gaat te snel! Allemaal een fijne week gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Wij kunnen ook niet meer uitslapen, soms is dat best jammer.
Wat zag jullie diner er smakelijk uit! Leuk om je trouwdag te vieren met een lekker diner, wij zijn dit jaar 25 jaar getrouwd en aan dan ook lekker uit eten.
Jammer van de regen, ik vind het altijd jammer als het in het weekend regent.
Tegenwoordig is er altijd wel een groep beledigd als het over menstruatie of bloot gaat.
Fijne maandag, deze week moet ik nog werken en dan lekker vakantie l
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat een heerlijk diner voor jullie trouwdag en wat een mijlpaal, 34 jaar!

Vervelend dat je je zondag zo slecht voelde. Gelijk heb je, dat je dan de dingen doet waar je je beter bij voelt.

Anoniem zei

Wat een prachtige boeketten heb je gekregen van Rick. Alsnog gefeliciteerd met jullie 34e trouwdag.
Wij zijn alweer 39 jaar getrouwd, time flies.
Leuke foto’s van al ‘t heerlijks op de markt.
Fijne maandag!
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag. Leuk gevierd samen!

Greet(aaforum)

Petra zei

@Anja - Alvast gefeliciteerd! Het diner was voortreffelijk.

@Petra - Gelukkig was het vandaag een stuk beter.

@Carla - Die markten bezoek ik bijna alleen om te fotograferen, ha ha.

@Greet - Het was inderdaad een heel fijne dag.