Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 01, 2024

Over orchideeen in Washington

Voor ons doen zijn we erg vroeg op, om tien over half zeven al. Rick moet namelijk op tijd naar kantoor. Na ons ontbijt halen we koffies van Starbucks en dan zet Rick me thuis af en vertrekt naar Rosslyn.

Als ik mijn email bekijk blijken de uitslagen van de bloedtest van gisteren al beschikbaar te zijn. Helaas laten die zien dat mijn leverenzymen nog steeds verhoogd zijn. Ik maak meteen een afspraak met een hepatoloog, want die is de enige, die daar genoeg van afweet. 

Natuurlijk stemt het me wat angstig, maar ik doe alles goed qua dieet en sporten dus ik moet maar afwachten wat de oorzaak is. Intussen ga ik gewoon verder en doe mijn drie kwartier trappen op de elliptische machine. 

Dan maak ik me klaar om naar de stad te gaan. Dat heb ik alweer een hele tijd niet gedaan en ik heb er enorme zin in. De metrotrein staat al klaar en iets meer dan een half uur later stap ik bij Metro Center uit. 




Het maart fotothema is het Alfabet en ik vind een A in het metrostation. Ik vind dit altijd een leuk thema en hoop de vormen van alle letters te vinden. 


Het is half een en ik heb al besloten om bij Le Pain Quotidien te gaan lunchen. Daar hebben ze een heel lekkere frittata met bloemkool, die met een kleine salade erbij geserveerd wordt. Het smaakt me opperbest!

Dan loop ik een paar blokken verder naar het National Museum of American Art en de Portrait Gallery, die in hetzelfde gebouw gevestigd zijn. Ik ben hier voor de orchideeententoonstelling op de overdekte binnenplaats. 

Deze tentoonstelling wordt jaarlijks door de U.S. Botanic Garden en het Smithsonian Instituut gehouden. Om het jaar is het bij de Botanic Garden en dan weer in een Smithsonian museum. Deze binnenplaats leent zich er heel goed voor. 


Zoals bij vrijwel alle musea in Washington is de toegang gratis. Heel ongewoon is er geen veiligheidscontrole. Het is niet druk op de binnenplaats en de orchideeen zijn daardoor heel goed te bekijken en fotograferen. 






De binnenplaats zelf heeft ook mooie architectuur

Behalve de echte bloemen is er ook kunst. Mooie kleuren die bij de orchideeen passen en sommige orchideeen zijn met papier mache nagemaakt. Het maakt het geheel nog kleurrijker. 


















Als ik van alles heb genoten en heel veel foto's heb genomen ga ik het American Art museum even in. Daar heb ik zo mijn favorieten, hoewel ik een ervan niet kan vinden. Wellicht is die weggehaald. Het gebouw is ook van binnen erg mooi. 

Alles met aluminium folie gemaakt




Alle staten met tv's, die dingen uit de staten spelen. Wel heel erg oude tv's. 

Zoals altijd als ik in musea ben heb ik enorme dorst gekregen. In het cafe koop ik een Sprite Zero en neem plaats aan een tafeltje op de binnenplaats. Rick laat weten dat hij bijna klaar is met zijn werk. 

Dat betekent dat ik terug naar het Metro Center station loop. Binnen het kwartier ben ik alweer in Rosslyn. Rick wacht me op en we rijden terug naar Vienna. Daar zet Rick me bij het metrostation af, zodat ik mijn auto op kan halen. 

Thuis ontspannen we een uurtje en gaan dan naar Southeast Impression. Daar worden we altijd heel vriendelijk ontvangen door Jenny, Sunny en Diego. Ik heb een heerlijke mocktail met o.a. passievrucht en citroen sap. Het eten is ook weer voortreffelijk, een goed begin van het weekend. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

 

7 reacties:

Anoniem zei

Goed dat je meteen een afspraak hebt gemaakt bij de hepatoloog.
Kan je daar al snel terecht?
Wat fijn,weer een dagje naar Washington DC! Heerlijke stad!
En wat een schitterende foto’s weer!
Ik vlieg morgenavond weer terug naar Nederland, rechtstreeks met Delta,dat is wel fijn, maar wat zal ik t mooie weer hier missen.
Groetjes
Carla

Reny zei

Ik ben benieuwd wat de hepatoloog te melden heeft, hopelijk kan hij/zij je geruststellen.

Die orchideeën zijn prachtig, om de een of andere reden lukt het me niet ze mooi in bloei te houden, ik moet toch maar weer eens een poging wagen :) .

Fijn weekend

Anja L. zei

Ik hoop dat de hepatholoog je gerust kan stellen en dat het iets kleins is.
Wat een kleuren en prachtige orchideeën. Fijn dat zo’n museum gratis te bezoeken is.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Vervelend dat je bloedwaarden nog niet helemaal goed zijn. Hopelijk kun je snel terecht en krijg je meer duidelijkheid.
Wat een heerlijke dag in DC heb je gehad. Prachtig die orchideeën.
Jullie ook een fijn weekend!

Tineke zei

spannend afwijkende bloedwaarde en fijn dat je al een afspraak hebt.
Mijn vader was rozen en orchideeen kweker.
Hier is het lekker tuin weer , ik heb een echte voorjaarstuin met heel veel bollen; genieten.

Anoniem zei

Spannend, benieuwd naar je bezoek bij de hepatoloog.
Wat een schitterende orchideeën.. Toen Cees tijdelijk bij de Flowershop werkte moest hij geregeld de allermooiste bloemstukken bezorgen bij de dure modezaken.Ook werd er veel besteld voor artiesten die er optraden. Ze werkten veel met orchideeën en rozen. Deze bloemist levert 1e kwaliteit bloemen en daar hangt een prijskaartje aan.
Fijn weekend.
Wil







. Maar die bloemist leverde ook kwaliteit en daar hant


Petra zei

@Carla - ik heb een afspraak voor de 11e. Het zal wel weer wennen zijn qua weer inderdaad.

@Reny - Mij lukt het ook niet.

@Anja - Ik maak veel te weinig gebruik van de gratis musea

@Petra - Ik hoop dat ik snel een antwoord krijg, want het zit me wel dwars.

@Tineke - Knap om orchideeen te kweken, lijkt me moeilijk.

@Wil - Aan alle bloemen hangt hier een prijskaartje, ha ha