Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 29, 2024

Over een zonnige donderdag

Om kwart voor zes ben ik al helemaal wakker. Rick slaapt nog dus ik lees stilletjes op mijn telefoon. Als Rick om zeven uur opstaat volg ik niet veel later.

Rick eet ontbijt, maar ik blijf nuchter. Ik heb een afspraak bij Quest Diagnostics voor een bloedonderzoek dat de cardioloog heeft voorgeschreven. Hopelijk zijn de cijfers verbeterd anders moet ik voor verder onderzoek. Het fijne is dat ik ook gelijk mijn schildklier kan laten testen voor mijn endocrinoloog, twee vliegen in een klap.

Binnen de tien minuten sta ik weer buiten en Rick haalt me op. Dan rijden we naar Vienna waar we koffies halen bij Starbucks. Ik bestel weer een ontbijtbroodje van Panera en eet dat thuis op (zonder het brood).

Rick gaat aan het werk en ik heb nog een half uur om wat cardio te doen. Dan is het tijd voor personal training. We doen het rustig aan, want ik heb enorme hoofdpijn door het stretchen van gisteren. Dat voelde op het moment zelf okay, maar ik wist dat hij ondanks mijn protesten te ver door duwde. 

Zodra ik weer in de auto zit bel ik het StretchLab dan ook. Ik vind de mannen, die ik tot nu toe als "flexologist" heb gehad, helemaal niet fijn. Ik heb al zo lang fibromyalgia en ik weet dat teveel meteen een pijndag oplevert. Maar zij gaan mij wel even genezen. Als dat kon was dat jaren geleden al gebeurd.

De manager neemt op en ik vertel hem dat ik tot nu toe niet blij ben met de "flexologists". Daar is hij zeer verbaasd over, maar ik ben niet geinteresseerd in zijn mening. Ik vraag hem of hij ook vrouwelijke "flexologists" heeft en dat is het geval. Volgende week zie ik daar een van, hopelijk is dat een betere ervaring. 

Op weg naar Whole Foods zie ik dat een van mijn favoriete boompjes volop in bloei staat. Vandaag is er ook voorspeld wanneer de kersenbloesems in Washington op hun hoogtepunt zullen zijn. Dat zal tussen 23 en 26 maart zijn. Ik hoop ze nog net voor ik naar Zwitserland ga te zien. 




Bij Whole Foods loop ik eerst even het tuintje binnen voor wat foto's. Eigenlijk heb ik niets nodig, maar ga toch even de winkel binnen. Natuurlijk vind ik dan toch een paar dingen om mee naar huis te nemen.



Thuis haal ik de wintervlag van het deck en vervang die door een lentevlag. Nu is het buiten lente qua vlaggetjes en deurhangers. Binnen volgt dit weekend. 

Voor mijn lunch heb ik twee zalm hot dogs gewikkeld in koolhydraatarme tortilla's. Daarbij weer komkommer en kerstomaatjes en het is een smakelijk maal. 

De hoofdpijn blijft maar ondanks pijnstillers. Ik had erop uit willen gaan vanmiddag, maar dat doe ik nu maar niet. Morgen heb ik allerlei plannen dus het is beter daarvoor uit te rusten. De middag kabbelt voorbij met lezen en puzzelen. 

Voor we het weten loopt het tegen half zes. Het is nu nog zo licht en het lijkt daardoor vroeger in de middag. We besmeren crackers met zalmsalade en ik probeer een alcoholvrije sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland die verdraaid veel op de gewone lijkt. 

Het happy hour met Chuck en Christine vliegt weer voorbij. We gaan in augustus allemaal naar Disney World en hun reis overlapt die van ons met een dag. Daar zien we dus erg naar uit. 

We laten eten bezorgen van twee verschillende restaurants. Het mijne komt van Genki, heerlijke yakitori, en Ricks keuze is Taco Rock. En nu is het tijd voor mijn shows. Hopelijk is de hoofdpijn morgen minder. 

 

4 reacties:

Anoniem zei

Wat vervelend,dat je zo’n hoofdpijn hebt overgehouden aan je bezoek gisteren aan de flexologists van het stretchlab.
Zo’n pijndag lijkt me erg vervelend.
Hopelijk bevalt een vrouwelijke flexologist je beter.
Leuk dat jullie naar Disney World gaan!
Fijne vrijdag
Carla

Petr@ zei

Wat vervelend dat je klachten ervaart na een bezoek aan het StretchLab. Ik denk dat ze meer zijn voor mensen die geen aandoeningen hebben zoals jij. Maar vooral raar dat ze niet naar jou luisteren alsof zij jouw lichaam beter kennen dan jijzelf!
Leuk dat jullie Disney vakantie een dag overlapt met jullie vrienden.

Anja L. zei

Ik duim dat de vrouwelijke flexologist beter naar je luistert.
Het zou fijn zijn als je nog kunt genieten van de kersenbloesems voor je op reis gaat, dan kunnen wij mee genieten via je foto’s.
Heerlijk hè, dat het al zoveel langer licht is.
Fijne vrijdag.

Petra zei

@Carla - Ja, Disney World blijft een favoriete plek.

@Petra - Ja, ik ben erg teleurgesteld. Ik heb voor drie maanden betaald, maar als het zo blijft ben ik er daarna weg.

@Anja - Die prille lente dingen zijn altijd zo fijn! Over tien dagen hebben wij alweer zomertijd.