Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 26, 2024

Over een lenteachtige dag

De zon schijnt vrolijk de kamer binnen en wekt me om kwart voor zeven. Rick staat een kwartier later op, maar ik blijf nog even spelletjes op mijn telefoon spelen. Rond half acht ben ik ook beneden. 

Daar schenk ik een mok koffie in en laat me mijn doordeweekse ontbijt weer heel goed smaken. Rick heeft er dit weekend de ingredienten voor gekocht. Hij ging zelfs naar H Mart en de markt voor mij, ik ben hem dankbaar.

Rick is vroeg klaar vandaag en we gaan meteen na mijn laatste hap naar Starbucks voor onze koffies. Op de terugweg spelen we wat Pokemon Go en dan is het tijd om officieel aan de dag te beginnen. 

Mijn sportroutine bestaat dit keer uit drie kwartier trappen op de mini elliptische machine en daarna nog twintig minuten op de Scoop. Ik laat deze week de gewichten even liggen vanwege een herhaal bloedonderzoek op donderdag. 

Tijdens het sporten doe ik mijn Duolingo en heb daarna tijd om een stuk door de buurt te lopen. Wij hebben nu onze eigen crocus. Er zouden er veel meer moeten zijn, maar daarvan zijn (tot nu toe) alleen nog de blaadjes te zien. 

Op het deck krijgen we bezoek van een tortelduifje en meneer en mevrouw Cardinal. Het is een waar vogelconcert buiten en zij dragen daar mooi aan bij. 






Het is een genot om door de buurt te lopen. Ik probeer de verschillende vogelliedjes te herkennen en dat gaat me al heel goed af. Behalve de cardinalen hebben de Amerikaanse roodborstjes ook een prachtig lied. 

De bloesembomen staan er nog steeds prachtig bij en zitten vol bijen. Het is goed er zoveel bij elkaar te zien. Het gonst om mijn hoofd. Makkelijk te fotograferen zijn ze niet, want ze vliegen af en aan. 




Thuis probeer ik een afspraak voor een cat scan te maken. Na vijfentwintig minuten op hold ben ik blij iemand te spreken te krijgen. Alleen is het niet de juiste afdeling. Zo vreemd en frustrerend! Zij kan me niet helpen en raadt me aan later nog eens te proberen. 

Inmiddels is het al na twaalven. Tijd om lunch te maken. Rick zit midden in een vergadering en komt in sneltreinvaart wat tortilla's beleggen. Ik heb twee sneetjes bloemkoolbrood met sardientjes en kerstomaatjes en spinazie als maaltijd. 

Daarna ga ik buiten zitten, want het is opeens twintig graden! Tegen tweeen ga ik naar Whole Foods en maak wat foto's van crocussen daar. Dan sla ik ingredienten voor het avondeten in. Het zal een lekker maal worden. 


Mini irissen

De rest van de middag geniet ik van de warme zon. Ik praat bij met Christine en lees verder in mijn boek. Pas tegen vijven wordt het me te koel en ga ik naar binnen. Rick en ik puzzelen wat en gaan dan het eten maken. 

Dat is een tray bake met spinazie, kerstomaatjes, zwarte olijven en in bacon gewikkelde St. Jacobsschelpen. Een kwartiertje in de oven en we hebben een heerlijke maaltijd. Ik ga weer meer tray bakes maken. Het is altijd zo makkelijk. 

Voor het gaat regenen ruimen Rick en ik mijn feeentuintje op, want de tuinman komt donderdag. Nu is het tijd om naar Jeopardy te gaan kijken. Dat heb ik alweer een tijdje gemist. 

3 reacties:

Anoniem zei

Wat een heerlijk lenteachtig weer was t bij jullie. Je krijgt er energie van he, en zin in meer mooi weer.
Hier in florida is het rond de 25 gr, dus ook erg lekker.
Prachtige foto’s heb je weer gemaakt.
Ik ga meestal twee keer per maand een dagje naar limburg, dat is prima te doen, twee uur rijden met de auto.
Het is veel te leuk mijn kleinzoon en kleindochter regelmatig te zien.
Groetjes
Carla

Anja L. zei

De zon schijnt vanochtend ook weer eens, ik werd wakker van de zon.
Leuk hè, al die vogelgeluiden weer. Ik stap straks op de fiets om weer een grote zak voer te halen.
Ik denk niet dat ik in de tuin kan zitten vanmiddag want het is hier nog behoorlijk fris maar je weet het nooit.
Fijne dinsdag.

Petra zei

@Carla - Inderdaad, ik krijg energie van lekker weer. 25 graden zou nog lekkerder zijn. Ik kan me helemaal voorstellen dat je twee keer per maand naar je kleinkinderen gaat. Ze groeien zo snel. Als de hotels niet zo duur waren zou ik ook vaker gaan.

@Anja - Het was vandaag ook geen buiten zit weer meer, helaas.