Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 21, 2024

Over een bezoek aan de cardioloog

We zijn beiden om kwart over zeven wakker, maar ik blijf nog even liggen. Als ik beneden kom heeft Rick de koffie al klaar staan. Met een mok vol maak ik mijn ontbijt. Het smaakt me altijd weer zeer goed.

Rick gaat douchen en ik trap vast op mijn mini elliptische machine. Ik heb al 4000 stappen bijeen als we naar Starbucks gaan. Dit keer heeft Rick geen haast en gaan we door de drive thru in Vienna. Op weg naar huis spelen we zoals zo vaak wat Pokemon Go. 

Thuis maak ik mijn cardio af en doe vervolgens 25 minuten krachttraining met mijn app. Dan maak ik me klaar om naar het StretchLab te gaan voor mijn eerste officiele rek- en streksessie. 

Mike doet eerst een elektronische test, die laat zien waar mijn probleempunten zitten. Het verbaast me niet dat dat er nogal wat zijn. Het stretchen gaat met hem net iets verder dan ik zelf zou doen en het voelt goed. Ik heb nu iedere week een sessie. Natuurlijk willen ze dat ik twee keer per week kom, maar ik wil eerst eens zien hoe dit gaat. 


Het loopt al tegen twaalven als ik weer buiten sta. Ik ga naar de Shell aan de overkant om mijn auto vol te gooien. Intussen bestel ik een salade van Subway, die al klaar staat als ik daar binnenloop. De eigenaar begroet me enthousiast en merkt op dat ik al een tijd niet geweest ben. 

Rick zit te eten als ik thuiskom en ik ga hem gezelschap houden. Die Subway salades zijn altijd smakelijk en passen zeker in mijn koolhydraatarme dieet. 

Tegen enen komt de monteur om onze verwarming en airconditioners na te kijken. We hebben er twee, een in de basement en een op zolder. Het is al heel lang niet gebeurd en onze filters zijn vreselijk vies. Die zouden eigenlijk jaarlijks vervangen moeten worden, maar we hebben het laten versloffen. 

Rick is net klaar met zijn vergadering als ik naar de cardioloog vertrek. Ik kom twintig minuten te vroeg bij Virginia Heart aan. Tot mijn verbazing en genoegen ben ik meteen aan de beurt. Er wordt eerst een EKG gedaan. Dat ziet er goed uit, gelukkig. 

Dr. Sheifer is een heel fijne rustige man. Hij luistert goed naar mij en is het met me eens dat het tijd wordt meer testen te doen. Hart- en vaatziekten zitten in mijn familie en mijn cholesterol blijft ondanks medicijnen te hoog. 

Verder vraagt hij ook wat persoonlijke dingen over mijn leven, iets wat ik enorm miste bij de dokter vorige week. Met allerlei recepten voor testen en een positief gevoel dat ik gehoord werd ga ik naar huis. Daar bel ik mijn dokterspraktijk en laat ze weten dat de cardioloog voorlopig mijn behandeling overneemt. 

Aan de overkant is Whole Foods en daar ga ik eerst wat foto's van de bloemen nemen. Dan haal ik avondeten. Je kunt een proteine en twee bijgerechten voor tussen de $12 en $14 kopen. Dat is natuurlijk een heel goede prijs. 




Als ik thuiskom ben ik opeens erg moe. Ik denk dat al het lichamelijke en mentale nieuwe zijn tol heeft geeist. Toch moet ik nog even naar Walgreens en Safeway. Gelukkig is Rick bereid om me erheen te brengen, want ik heb de energie niet meer. 

Thuis gaan mijn voeten dan ook omhoog. Ik geniet van een mocktail van alcoholvrije gin en tonic. Die alcoholvrije dranken smaken redelijk zoals de alcoholische varianten. Ik had gedacht mijn dagelijkse wijntje erg te missen, maar dat valt alles mee. 

Ons avondeten bestaat dus uit Whole Foods kant en klaar eten. Rick heeft hun meatloaf met bietensalade en geroosterde asperges. Mijn keuze is een moot zalm met groene boontjes en een melange aan paddenstoelen. Het is makkelijk en lekker.

Tijd voor Jeopardy en dan op tijd naar bed. Morgen ga ik na de lunch naar New Jersey. Ik zie ernaar uit vrijdag alleen met Fiona te besteden. 

10 reacties:

Anoniem zei

Ik ben benieuwd hoe het je bevalt bij het Stretchlab.
Wat fijn dat je direct aan de beurt was bij de cardioloog, en dat hij alle tijd nam om serieus naar je te luisteren.
Een arts die je klachten echt serieus neemt is gewoon erg prettig.
Hopelijk geven de verdere testen een positief resultaat.
Logsich dat je ‘s avonds moe was.
Alvast een goede reis gewenst morgen
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Op meerdere fronten was het een intensieve dag dus logisch dat je energie op gegeven moment op was. Fijn dat de cardioloog goed luisterde en je serieus nam. Veilig gevoel dat hij nu je behandeling over neemt en allerlei testen gaat doen.
Ik ben benieuwd hoe het Stretchlab gaat bevallen.
Veel plezier in New Jersey!

Anja L. zei

Zo’n strech sessie lijkt me best fijn, ik merk dat ik ondanks bewegen en sporten toch stijver wordt.
Fijn dat je zo snel geholpen werd bij de cardioloog en dat je het gevoel hebt dat je gehoord wordt.
Goede reis morgen!

Anoniem zei

Goed dat de cardioloog je behandeling over neemt.Je bent vast in goede handen. Ik mag absoluut niet klagen. Cholesterol zowel als de glucose zijn prima in orde.Moet wel natrium in de gaten houden want dat is soms veel te laag. De assistente wil wel de eerstvolgende keer praten over ouderenzorg. Dan begin ik altijd te lachen.Doe alles zelf en het hoeft allemaal niet zo precies. Cathy zei ook al : mam je ziet er goed uit en bent in goede conditie.
Jongste dochter heeft ineens wel gezondsproblemen.Moet een bloedtest doen en een vaatonderzoek .
Hoop maar op een gunstige uitslag. Mijn vader had dezelfde problemen op deze leeftijd.Mariska is 55 jaar.
Je gaat weer een paar gezellige dagen tegemoet. Goede reis en veel plezier.

Groetjes
Wil

Anja zei

Wat een fijn vooruitzicht om een hele dag met Fiona te besteden.
Ga je alleen of gaat Rick mee?
Goede reis en veel plezier met Fiona!
Ik heb gisteren een halve dag met onze kleinkinderen doorgebracht, altijd genieten!

Petra zei

@Carla - Dat Stretch Lab is heel fijn. Ik voel me er goed bij.

Petra zei

@Petra - Ja ik ben blij dat ik gegaan ben

Petra zei

@Anja - ik denk ook dat het stretchen heel goed is.

Petra zei

@Wil - sterkte voor Mariska.

Petra zei

@Anja - Ik ben alleen en ja ik ga genieten