Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 11, 2024

Over het Super Bowl weekend

Zaterdag

Orion wekt me om kwart over acht en ik blijf nog een paar minuten liggen, maar sta dan op. Ik ben verbaasd Ricks deur nog dicht te zien. Hopelijk betekent dat dat hij een goede nachtrust heeft gehad. 

Beneden geef ik Orion zijn medicijnen en Zorro zijn snoepjes. Dan maak ik een wandeling met Orion. Als ik terugkom is Rick nog niet op en ik besluit een kop koffie van de Keurig machine te maken. Ik vind het een heel handig ding. 

Net voor negenen hoor ik gestommel boven en komt Rick naar beneden. Hij heeft helaas helemaal niet goed geslapen, maar voelt zich wel beter. Nu heeft hij meer het gevoel een vervelende verkoudheid te hebben en zo klinkt hij ook. 

We rijden Vienna in en halen koffies en Ricks ontbijt van Starbucks. Dan gaan we naar de paarse glasbak om ons lege glas erin te gooien. Er is een man die zijn glas heel lang moet hebben opgespaard, want zijn hele achterbak ligt vol. 

Nu we toch in de buurt zijn koop ik een paar flesjes groentesap van Greenheart. Inmiddels is mijn broodje van Panera klaar en daarmee gaan we huiswaarts. Ik vind het heel lekker met eiwit of gewoon ei, mijn keuze, avocado of bacon, Goudse kaas (die veel beter smelt dan de Amerikaanse kazen), tomaat en spinazie. 


Dan is het tijd om drie kwartie op de elliptische machine te gaan trappen. Gelukkig heb ik genoeg "hersenvermaaksels" om me bezig te houden. Verder is het druk op het deck en zijn de vogelvoeders alweer leeg. 

Terwijl ik mijn Griekse lessen doe video belt Katja. Fiona wilde zo graag met mij praten. Inderdaad krijg ik antwoorden op mijn vragen. Fiona zegt: "Omi, come!". Dat duurt nog bijna twee weken, maar Katja vertelde het haar gisteren en tijd is nog een moeilijk iets voor een tweeeneenhalfjarige.

Natuurlijk wil Fiona Grandpa ook zien en dan moet ik op zoek naar Zorro, die niet te vinden is. Vervolgens draagt madammeke me op naar boven te gaan en is ze heel blij haar bedje hier te zien. 

Als Fiona weer afscheid heeft genomen neem ik mijn douche en kleed me voor de dag. Alweer een moeilijke keuze, die later op de dag te warm blijkt te zijn. Het is ongewoon warm voor de tijd van het jaar. 

Rick en ik besluiten beiden een lunch van Cava te halen. Hij neemt een wrap en ik een salade. Op weg terug naar huis gaan we langs de Italian Gourmet. Daar hebben we een charcuterieplank besteld voor morgenavond. Ik zie ook een schattig klein flesje Prosecco met "Ik hou van jou" erop in verschillende talen (niet Nederlands). Dat neem ik ook mee. 

We eten lunch en doen dan ieder ons ding tot een uur of drie. Tijd om ons boodschappenlijstje af te gaan werken bij de Giant. De winkel hangt vol Valentijnsdag ballonnen en ik vind dat de perfecte foto voor mijn thema "Rood". 

Eigenlijk zouden we vanavond naar een fondue feest gaan. Eindelijk werden we ergens voor uitgenodigd, maar Rick is nog niet goed genoeg om te gaan. Ik heb gisteren met pijn in mijn hart afgezegd, want het leek ons zo leuk. Maar ja, anderen aansteken is geen goed idee.

Het is vandaag Chinees Nieuwjaar en eerst willen we Chinees bestellen. De bezorgtijden daarvoor zijn echter heel lang, want iedereen eet vanavond Chinees. Ik houd het bij Aziatisch en bestel Japans van Genki en Rick gaat voor Sheesh Grill, Mediterraans. Doordash bezorgt het allemaal keurig. 

Zondag

Het regent als ik om kwart over acht opsta. Rick ligt nog te slapen en ik verzorg de dieren. Als Rick beneden komt vertelt hij zich een stuk beter te voelen. Dat is natuurlijk heel fijn. 

We gaan Vienna in en halen ontbijt en koffie van de Starbucks drive thru. Dit keer neem ik weer eens egg bites, de boerenkool met paddenstoelenvariatie voor de verandering. Dan rijden we naar H Mart voor mijn enoki paddenstoelen.

Nu ik toch in dit winkelcentrum breng wil ik ook wel nieuwe tulpen van Lidl kopen. Grappig genoeg komen die van de kwekerij waar Katja, Kevin en Fiona ieder jaar in de lente heen gaan voor hun tulpen. 

In de winter opent de markt om tien uur en we zijn er precies op tijd. We nemen korstloze quiches, maitake paddenstoelen en eieren mee. Vanwege de regen hebben we geen zin de hele markt af te lopen. 


Mijn themafoto "Rood" maak ik van Target

Thuis doe ik een half uur cardio en fris me dan op. Maria komt me om twaalf uur halen om te lunchen en onze Zwitserland reis wat meer te plannen. We gaan naar Le Pain Quotidien waar de tafels groot genoeg zijn om kaarten uit te spreiden. 

Het eten is heel erg lekker. Maria bestelt een broodje en ik de frittata met bloemkool en cheddar. Dan laat ik Maria mijn reisschema zien en zij is het ermee eens. We logeren in drie plaatsen en maken van daaruit excursies. We besteden onze tijd vandaag met het boeken van de hotels.

Net na tweeen ben ik weer thuis. Dit weer doet mijn fibromyalgie opspelen en mijn energie is op. Ik speel wat Animal Crossing en lees in mijn boek. Ook maak ik mijn dipsausje van mayonnaise, ketjap asin en geraspte kaas voor de rauwkost vanavond. 

Rick en ik smullen van wat paling en dan is het wachten op Chuck en Lorraine, de buren. Zij komen de Super Bowl hier kijken, altijd erg gezellig. We hebben eten voor een weeshuis dus hopelijk komen ze met een gezonde eetlust. 



Dat is gelukkig het geval. De wedstrijd is spannend en dan vind ik het leuk. Usher geeft een mooie show in de pauze. En dan staat het aan het einde gelijkspel. Het is al half elf en mijn bedtijd. Gelukkig maken de Kansas City Chiefs een touch down en dan is het voorbij. 

We ruimen de basement op en dan is het ruim tijd om naar bed te gaan. Allemaal een heel fijne week gewenst. 

4 reacties:

Anoniem zei

Wij hebben ook gekeken, vond het begin saai, na de Half time werd het spannend. Vooral in overtime.

Welterusten voor nu!

Groetjes Suus

Anja L. zei

Gelukkig voelt Rick zich beter. Jammer dat jullie niet naar het fondu feest konden gaan, apart hè, drie jaar geleden zou dat geen probleem zijn geweest.
Fijn idee dat de hotels voor Zwitserland geregeld zijn.
Jullie bar is een perfecte plek om de Super Bowl te kijken.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat gezellig om met Fiona te bellen. Leuk dat ze nu de leeftijd heeft dat dat kan.
Fijn dat alle hotels voor Zwitserland geboekt zijn. Daar zou ik ook wel eens heen willen maar vooralsnog vind ik het te duur daar. Maar straks kan ik fijn meegenieten van jouw reis!
Gezellig om de Super Bowl samen met de buren te kijken. 'Onze' DJ Tiesto zou eigenlijk optreden (ern hele eer voor een Nederlandse artiest) maar hij moest helaas annuleren vanwege familie omstandigheden.

Petra zei

@Suus - Inderdaad, eerste helft was heel saai. Misschien maakte Usher ze wel wakker.

@Anja - Ja, er is veel veranderd met corona.

@Petra - Hier was het in het nieuws dat Tiesto moest annuleren.