Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 25, 2024

Over een heel fijn weekend in New Jersey

 Zaterdag

Na weer heerlijk geslapen te hebben word ik rond half acht wakker. Ik blijf nog wat liggen en spelletjes doen op mijn telefoon. Het duurt altijd even voor iedereen bij Katja klaar is na douches e.d., maar om negen uur rijden ze voor.

We gaan naar Bradley Beach om ontbijt te eten bij The Buttered Biscuit. We zijn vrij vroeg en daardoor zijn er nog tafels vrij. Niet veel later is het druk. 

Op de foto hieronder staat Fiona's ontbijt waar ze veel van at. Mijn eggs Benedict met spinazie en gerookte zalm smaken voortreffelijk en Katja en Kevin smullen van hun keuzes. Dit restaurant heeft altijd voortreffelijk eten. 










Thuis maken we ons klaar om op avontuur uit te gaan. We gaan naar Insectropolis in Tom's River. Katja en Kevin zijn daar ook nog nooit geweest. 
Fiona luistert naar mijn hart

Het blijkt een best groot insectenmuseum te zijn. Er wordt heel interessant over insecten verteld en er zijn allerlei dode en levende kleurige en niet zo kleurige insecten te zien. Fiona is er in eerste instantie wat bang voor en wil alleen maar gedragen worden. 



Konden we de muggen maar gevangen zetten


Om kwart voor twaalf is er gelegenheid om een aantal insecten te aaien. Er wordt ondertussen interessant over ze verteld. Als eerste komt er een grote kakkerlak uit Madagascar langs en daarna Pepper, de duizendpoot. 

Fiona kijkt wel hoe ik ze aai, maar wil er zelf niet aan. De volgende insect is een schorpioen, die niet zo aaibaar is. Als laatste komt Rosie, de tarantula, langs. Nu heb ik iets met tarantula's. Ik vind ze super en zou er zo een als huisdier hebben. 



Als de show afgelopen is vindt Fiona opeens haar moed om de beesten te aaien. Of althans, ze raakt ze aan. Duidelijk vindt ze Rosie ook lief en zacht en aait met haar vingertje, dat ze wel heel snel weer terugtrekt. 


We lopen nog wat verder en zien meer tarantula's. Fiona heeft opeens haar schroom laten varen en rent overal vrolijk langs. Plotseling zijn die grote insecten niet meer zo eng. 

Natuurlijk worden we voor we het museum uit gaan door het winkeltje gevoerd. Daar ligt een schattige pluche tarantula waar Fiona meteen weg van is. "Rosie" moet natuurlijk mee en wijkt de rest van de dag niet meer van Fiona's zijde.  Ze is dan ook heerlijk zacht. 




Rosie krijgt zoentjes in de auto en Fiona laat haar alles buiten zien. Dan kijk ik naast mij en opeens zijn de oogjes gesloten. Het waren ook wel veel indrukken voor een tweejarige!




Thuis krijgt Kevin Fiona makkelijk weer in slaap in haar ledikant. Zij heeft hem vannacht weer wakker gemaakt en Kevin gaat ook even een dutje doen. 

Katja en ik praten gezellig over van alles en nog wat. Dan volg ik haar naar het hotel om mijn auto, die vannacht bij Katja en Kevin heeft gestaan, terug te brengen. Morgen moet ik daar tenslotte mijn bagage alweer in laden. 

Als we terugkomen is het tijd om Fiona wakker te maken. Dat lukt niet zo goed en madammeke is flink tegendraads. Gelukkig heb ik wat cadeautjes mee voor Fiona en dat maakt haar humeur snel een stuk beter. 

Voor Katja heb ik een "sprinkle" mee. Met het tweede kind is er meestal geen shower en omdat ik zo ver weg woon is zo'n sprinkle met anderen moeilijk te organiseren. Ik heb dus besloten er zelf een in elkaar te zetten. 

Alle pakjes zijn in panda papier verpakt en het thema is "panda". In de pakjes zitten onder anderen kleertjes, dekentjes, speentjes. een white noise machientje en sokjes. Katja vindt alles erg leuk. 

Het is intussen al na vieren en we willen nog even naar buiten. We gaan naar een speeltuin, maar daar is het zo koud dat Fiona klappertandend rondloopt. Ik vind het ook onprettig met een wind die door merg en been gaat. We zitten dan ook al snel weer in de minivan. 

Kevin rijdt wat langs de kust en Fiona vindt het prachtig de golven en surfers te zien. Dan gaan we naar India Garden voor ons avondeten. Dit is een nieuw restaurant en zeer populair. 

Het eten is er heerlijk, maar de bediening ronduit onvriendelijk en alles duurt eeuwig. Waarschijnlijk gaan Katja en Kevin voortaan alleen afhalen van dit restaurant. 

Het loopt dan ook alweer tegen achten als ze mij bij het hotel afzetten. Katja vertelt dat Fiona wat moest huilen omdat ik er niet meer was. Het is zo'n schatje en wat zou ik graag dichterbij wonen!

Zondag

De zon wekt me al om kwart voor zeven. Ik draai me nog eens om, maar om kwart over zeven ben ik klaar met slapen. Ik doe Connections en Wordle en sta dan op. Ik kleed me aan en pak in. 

Katja heeft laten weten dat zij gereed zijn om mij te ontvangen. Ik check uit, laad mijn bagage in de auto en rijd naar hun huis. Dat is maar vijf minuten verderop. Dit hotel ligt het gunstigst van alle hotels in hun buurt. 

We wachten nog even tot Kevin klaar is en Fiona haar broek laat aantrekken, want dat is opeens een dingetje. Dan gaan we naar The Turning Point, een restaurantketen waar ik al vaker heb gegeten. Deze is net geopend en dicht bij Katja en Kevin. 

Ze hebben Froot Loops om kleintjes bezig te houden tot hun eten komt en dat vindt Fiona heerlijk. Ik bestel de avocado toast met twee gepocheerde eieren, Katja een ontbijtsandwich en Kevin corned beef hash. Fiona smult van haar roerei en bacon.

De avocado toast is wel lekker, maar de "toast" is niet het meergranen brood dat op het menu staat. Ik neem er dus maar een paar hapjes van. Al die avocado, de eieren en de plakjes tomaat zijn genoeg voor mijn maaltijd. 










Het is nog even heel erg genieten van kleine Fiona en dan gaan we huiswaarts. Daar is het een goede tijd voor mij om afscheid te nemen. Fiona is lekker aan het spelen en zwaait en blaast kusjes naar mij, maar verder vindt ze het prima. Ik ook, want dat maakt het toch altijd moeilijke gedag zeggen makkelijker. 

Het is tien voor elf als ik wegrijd. Waze geeft drie uur en dertien minuten aan als rijtijd en dat betekent helemaal geen oponthoud. Ik besluit om als dat zo is zonder stoppen naar huis te rijden. En dat doe ik.

Het is even aanpoten, maar al luisterend naar interessante Gastropod podcasts gaat de tijd snel. Natuurlijk is het slechtste verkeer weer op de ringweg rond Washington, maar ook dat rijdt redelijk door. Om vijf over twee kom ik tot Ricks verbazing al de oprit oprijden. 

Gewoonlijk stoppen we wel even, maar ik had geen wc nodig en ik heb een hekel aan de rit. Fijn dus dat die op deze manier achter de rug is. Natuurlijk komt Orion me begroeten alsof ik jaren weg ben geweest.

Omdat ik de lunch over heb geslagen en nu wel trek heb zet ik even wat in elkaar. Ik besmeer een koolhydraatarme tortilla met mayonnaise en leg daar plakjes Leidse kaas op. Dat is nog lekker ook. 

Rick heeft de meeste boodschappen gisteren al gedaan, maar met Whole Foods wilde hij wachten tot ik thuis was. We gaan eerst even naar Greenheart voor wat groentensap en werken dan een lijstje af bij Whole Foods. Ik neem een paar bosjes rood met gele miniroosjes mee, want daar houd ik van. 

Mijn "Groen" themafoto voor vandaag, groen op twee manieren

De rest van de middag brengen we computerend door en ik speel wat Animal Crossing. We hebben al vroeg honger en gaan bij Pazzo Pomodoro aan de bar eten. Daar vraag ik de barman om een niet zoete mocktail en ik krijg een heerlijke mule met gepureerde komkommer. Die houd ik erin, de komkommer maakt het lekker verfrissend. 

Als hoofdgerecht bestel ik de Siciliaanse kabeljauw met tomaat, olijven en kappertjes. Dat is mijn favoriete gerecht hier en ook vandaag gaat het er prima in. Rick heeft een filet mignon met spinazie en is ook zeer tevreden. 

Het is een goede afsluiting van het weekend. Allemaal een fijne week gewenst!



8 reacties:

Anoniem zei

Wat een leuk en gezellig weekend heb je gehad.
Dat je de tarantula’s durfde te aaien,knap hoor.. Stoer dat Fiona het ook durfde.
Ik zou er hard voorbij rennen haha.
Jammer he, dat ze zo ver weg wonen.
Mijn dochter woont in limburg,dat is voor mij ook 2 uur rijden.
Fijne maandag gewenst
Groetjes
Carla

Anja L. zei

Dat was een geslaagd weekend! Wat een leuk museum is dat Insectropolis.
Leuk dat je een sprinkle deed voor Katja! Zo voelt het toch weer even speciaal.
Gelukkig ging de terugreis erg vlot en was je snel weer thuis.
Fijne maandag.

Marion2 zei

Wat een heerlijk weekend heb je achter de rug!

Het insectenmuseum lijkt me erg leuk. Zo goed ook dat zo de eventuele angst voor
insecten bij kinderen kan worden weggenomen.
Ik kan me voorstellen dat Fiona als een blok viel voor de spinknuffel, geweldig.

Ik denk dat je met sprinkle een kraammand bedoelt? Hier is een babyshower ook wel
bekend, maar mijn dochter doet het niet. Ik geef haar de kraammand na de geboorte
en dan mag ze elke dag van de kraamtijd een cadeautje uitpakken. Ik vind het
white noise apparaatje een supergoed idee. Ik steel het van je en ga er ook een bestellen voor de kraammand :).

Becs zei

Wat een heerlijk weekend en wat leuk dat je een sprinkle deed voor Katja! Wat lief dat Fiona wat verdrietig was omdat Omi weg was. Wat zal ze veel van je houden!!

Petr@ zei

Wat jammer dat er met een tweede kindje geen babyshower wordt gedaan. Al snap ik dat je al veel spullen, die je dan cadeau krijgt, al in huis hebt. Jouw idee was erg leuk al is me niet helemaal duidelijk wat je met een sprinkle bedoelt. Dat ga ik opzoeken.
Leuk dat Fiona later niet meer bang was bij de insecten en andere dieren.

Anja zei

Wat een heerlijk weekend had je! Jammer dat ze zo ver weg wonen.
Toch zie je ze best regelmatig....fijn!!

Petra zei

@Carla - Ik heb zelfs ooit een tarantula op mijn gezicht gehad. Ze zijn net te ver om op een dag heen en weer te rijden tenzij het een noodgeval is. Toen Saskia twee uur rijden weg woonde ging ik er nog weleens heen om met haar te lunchen.

@Anja - Het was inderdaad een succes dat museum.

@Marion - Nee, de kraammand doe ik ook, maar dat is na de geboorte. Het idee van een sprinkle (een shower is regen, een sprinkle wat druppels) is een mini shower.

@Becs - Het is schattig hoeveel ze van Rick en mij houdt en ook van Saskia en Kai. Katja doet dat goed.

@Petra - Een sprinkle is een kleine shower, dus niet een volop cadeauregen, maar wat kleinigheidjes.

@Anja - Ja, gelukkig lukt het ongeveer om de maand elkaar te zien. Ik zou vaker gaan als de hotels niet zo duur waren.

Sarah M zei

very interesting, good job and thanks for sharing such a good blog.
DMVNowclub