Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 23, 2024

Over een hele dag genieten van Fiona

Na een heel goede nacht ben ik om zeven uur wakker. Ik maak me snel klaar en ga dan naar de dichtstbijzijnde Starbucks. Katja heeft me haar bestelling doorgegeven en alles staat al klaar bij de drive thru. 

Net voor achten ben ik bij Katja en Kevin. Die maken zich klaar voor hun werk en Fiona is duidelijk opgewonden om de dag met Omi door te brengen. We eten ontbijt en drinken koffie en dan moet Katja aan het werk. 

Omdat het aquarium nog niet open is gaan Fiona en ik eerst een tijdje kleuren. Het is zo'n goedlachs kindje en ligt dubbel om de kleinste dingen. Ik vermaak me opperbest. 







Als we klaar zijn met kleuren wil Fiona "Ring around the Rosie" spelen. Dat is een kinderliedje waarbij je samen rondloopt en als we "We all fall down" zingen vallen we op de grond. Fiona valt alleen telkens te vroeg. Ze vindt het hilarisch als ik ook "val". 

Dan is het tijd om naar het Jenkinson's Aquarium te rijden. Daar zijn we net voor het open gaat. We zien eerst de pinguins en dan allerlei vissen. Fiona vindt het voeren van de zeehonden prachtig en we kijken een hele tijd naar de marmoset aapjes. 


Een axolotl




Thuis wacht Katja ons op en we geven Fiona haar lunch. Voor onszelf bestellen we salades van Mr. Greek, die door Doordash worden gebracht. Intussen slaapt Fiona nadat ik haar een paar boekjes had voorgelezen. 

Tijdens Fiona's dutje doe ik mijn Duolingo lessen en hoor Katja met haar patienten praten. Het valt me op hoeveel empathie er uit haar stem klinkt. Tenslotte heeft Katja persoonlijk (nu twee keer) meegemaakt waar deze vrouwen doorheen gaan. 

Om drie uur wek ik Fiona. Ze moet altijd even goed wakker worden en krijgt een snack. Dan gaan we naar ons tweede "avontuur" van vandaag. Dat is Just Play, een binnenspeeltuin. Hij is perfect voor Fiona's leeftijd. 

Ze klimt en kloutert en speelt in een winkeltje. Haar grootste liefde is echter de trampoline. Dat meisje kan springen tot ze er (letterlijk) bij neervalt. Het is heerlijk haar zo lekker bezig te zien. De andere kinderen daar zijn ongeveer haar leeftijd dus dat is ook erg leuk. Ik merk ook dat ik niet de enige grootouder met kleinkind ben.

Fiona heeft het zo naar haar zin dat het moeilijk is haar over te halen naar huis te gaan. Gelukkig sluit de speeltuin dus iedereen moet weg. Katja en Kevin zijn beiden klaar met hun werk als we thuiskomen. 














Terwijl we besluiten waar we willen gaan eten zien we een prachtige zonsondergang. De keuze valt uiteindelijk op het Japanse restaurant Kotta. Daar kennen ze Fiona en zijn dol op haar. 

Fiona is compleet in haar nopjes met een miso soep en rijst. Ik bestel een aantal voorafjes, zoals een in komkommer gerolde sushi en kip sate. Het smaakt allemaal heerlijk en de bediening is super aardig. 





Op de terugweg zetten Katja en Kevin me af bij mijn hotel en zo is mijn dag alleen met Fiona alweer voorbij. Het was volop genieten!

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!
 

7 reacties:

Anoniem zei

Wat een heerlijke dag heb je gehad met Fiona. Wat is dat genieten he, met je kleinkind.
Leuke uitjes, het aquarium en de binnenspeeltuin! Altijd een succes!
Blijf je het hele weekend nog bij Katja,Kevin en Fiona?
Fijn weekend !
Groetjes
Carla

Reny zei

Heerlijk zo'n quality time dagje met je kleindochter, dat is écht genieten!

Anoniem zei

Een dag met een grote *. Een en al gezelligheid om deze met Fiona door te brengen.
Fijn weekend
Wil

Petr@ zei

Gezellig zo'n oma en kleindochter dag. Dat blijven herinneringen die je nooit vergeet!
Ik denk dat jullie beiden goed hebben geslapen;)

Anja L. zei

Wat een leuke dag! Wat zul jij lekker geslapen hebben na zo’n dag.
Fijn weekend.

Anja zei

Wat een leuke dag had je samen met Fiona, dat is echt genieten.
Ondanks de afstand zien jullie Fiona heel regelmatig....fijn hoor!
Wij genieten ook zo van onze kleinkinderen :-)


Petra zei

@Carla - Ik ga morgenochtend (zondag) weer terug.

@Reny - Ja, ik wou dat het vaker kon

@Wil - Het is zo'n schatje!

@Petra - Nou, heerlijk geslapen inderdaad.

@Anja - Het was inderdaad wel wat vermoeiend, maar dat geeft niets.

@Anja - Ik zou het natuurlijk wel veel vaker willen, maar het is niet anders.