Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 12, 2024

Over een grijze dag die opgevrolijkt werd door bloemen

Ondanks de korte nacht sta ik toch keurig om half acht op. Rick komt tegelijkertijd uit Katja's kamer. We maken ontbijt en ik een kop Keurig koffie. 

Na het eten gaat Rick naar boven voor zijn douche en ik doe een deel van mijn cardio. Ik ben al meer dan halverwege als we naar Starbucks vertrekken. Het is een miezerige grijze dag en ik vind maandag dan echt niet leuk.

Met onze koffies beginnen we serieus aan de dag. Ik maak mijn cardio af en doe dan bijna 25 minuten onderlichaam krachttraining. Ik sluit af met vijf minuten stretchen en dan vind ik het weer genoeg. Hoezeer ik er ook geen zin in heb om te doen, ik voel me na afloop zonder uitzondering beter. 

Deze dubbele tulpen vind ik prachtig

De rest van de ochtend gaat op aan taallessen. Ik heb vorige week een Duolingo toernooi gewonnen. Daar krijg ik natuurlijk niets voor, maar het motiveert wel. Grieks heeft heel lange werkwoorden. Ik ben blij dat ik het niet hoef te schrijven zoals Frans en Italiaans. 

Om kwart over twaalf heeft Rick een pauze en we gaan middageten halen. Rick neemt de chili van Potbelly. Ik koop Italiaanse bruiloftsoep van Whole Foods en verder maak ik een bordje van de overblijfselen van de charcuterie plank en rauwkost. Het smaakt goed.
Rozen voor Valentijnsdag

Vanochtend zag ik een heel aantal sneeuwklokjes in een tuin. Ik heb behoefte aan kleur op deze grauwe dag. Ik maak foto's van de sneeuwklokjes en van de door de regen dichte krokusjes. In een tuin zijn de narcissen zelfs uit. Die kleur in de natuur stemt me vrolijk. 












Voor ik naar huis ga bezoek ik de Mediterraanse winkel Assal Market nog even. Daar koop ik Turkse yoghurt. Daar houd ik erg van en er zitten probiotica in. Hier vind ik mijn themafoto "Rood" ook. 

Thuis haal ik mijn Switch tevoorschijn en ga de vrolijke winter van Animal Crossing in. Daar is het Festivale en ik besteed een paar uur aan het vangen van kleurige veren. Dit spel is heel fijn als je je om de een of andere reden down voelt. 

De kaarsen en lichtjes gaan aan en voor ons avondeten smullen we van een korstloze quiche met kaas en spinazie. Daarbij hebben we een frisse komkommersalade. Aangezien het inmiddels echt regent is het de perfecte maaltijd. 

En nu is het tijd voor Jeopardy en andere shows. Ik ben moe van de late avond gisteren en hoop op tijd in bed te liggen. 

5 reacties:

Petr@ zei

Gelukkig heb je in de bloemen wat kleur gevonden op zo'n grauwe dag!

Anja L. zei

Wat hebben jullie lekker veel bollen in de tuin, ik gooi de uitgebloeide bolletjes bij de schutting en daar komt nu van alles op.
Wij hadden een redelijk zonnige dag, ik had een workshop bij het UWV in de stad en ben daarna lekker gaan fietsen.
Fijne dinsdag.

Tineke zei

vrolijk al die bollen die nu bloeien; de kleine gele zijn 'winter akonieten'.
Onze tuin staat er ook weer vrolijk bij, het twee kleurig longkruid; rose en blauw bloeit ook al weer.

Anoniem zei

Heerlijk he, wat kleur op een sombere dag.
Hier begon de dag heel zonnig, maar vanmiddag was het weer helemaal bewolkt,somber en miezerig.
Ik heb zin in mooi weer!
Donderdag vlieg ik naar Orlando!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Ik ben zo blij dat er alweer wat kleur in de natuur is!

@Anja - Die bollen zijn niet in onze tuin. Om de een of andere reden komen de in de herfst geplante krokussen niet op en de narcissen zijn nog niet zo ver.

@Tineke - Winter akonieten, daar moet ik de Amerikaanse naam voor opzoeken.

@Carla - Spannend! Alvast een heel goede vlucht!