Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 14, 2024

Over Valentijnsdag

De zon maakt me vanochtend wakker. Ik blijf wat langer liggen, want ik moet tot half tien nuchter blijven. Dan sta ik op en tref Rick beneden aan. We doen Connections en ik ook Wordle en langzamerhand is het tijd om naar het laboratorium te gaan. 

Daar zijn ze heel efficient en nemen mijn bloed meteen af. Rick staat er weer versteld van hoe snel ik terug ben. We rijden naar Starbucks en halen daar onze koffies op. Voor mijn ontbijt heb ik mijn favoriete broodje van Panera besteld. 


Het is natuurlijk Valentijnsdag en Rick en ik zullen vanavond ergens gaan eten, maar we vieren het vrijdag pas officieel. Het is altijd een vrolijke dag met al die rode hartjes overal. Een gedeelte van onze winterversieringen in huis hebben die ook. De sneeuwpoppen niet, maar de kabouters e.d. wel.

Omdat het al later op de ochtend is doe ik een half uur cardio en vind dat genoeg voor vandaag. Terwijl ik op mijn elliptische machine trap klimt een eekhoorn via onze horrendeur naar de vogelvoeder. Helaas voor hem is die leeg. Van het hete vogelvoer blijven ze gelukkig af. 

Voor mijn lunch maak ik wat ik gewoonlijk als ontbijt eet. Dat kan ook heel goed als middag- of zelfs avondeten gegeten worden. Het smaakt me dan ook weer goed. 

Zoals wel vaker komt de schoonmaakploeg een half uur eerder dan ze zeiden. Ik heb me erop voorbereid en alvast een Kong met kaas gevuld voor Orion. Die gaat daarvoor graag zijn bench in. 

Rick vertrekt naar de mall en ik naar Lofty Salon. Daar knipt Mona mijn haar bij en Carmen zorgt ervoor dat de kleur weer pico bello is. Dat was na vijf weken weer hard nodig.

Omdat de schoonmakers nog bezig zijn en ik het koud heb bestel ik een gember kurkuma thee van Caffe Amouri. Terwijl ik daar in het cafe van geniet krijg ik bericht dat de uitslag van mijn bloedonderzoek er al is. Dat ziet er helemaal niet goed uit en ik raak even in paniek.

Natuurlijk is mijn dokter juist vandaag vrij dus ik zal tot morgen moeten wachten om haar mening te horen. Gelukkig kan ik ook bij Katja terecht en zij weet me ietwat gerust te stellen. Ik kan niets anders doen dan op het telefoontje van mijn dokter wachten.

Op weg naar huis praat ik met Christine, die ook het nodige aan afwijkende bloedwaarden heeft meegemaakt. Ook dat helpt wel. Katja merkte terecht op dat als het een medisch noodgeval was ze me vandaag wel zouden hebben gebeld.

Als ik thuiskom heeft Rick toch een Valentijnsdag cadeautje voor me. Het is een van de Lego dozen om bloemen in elkaar te zetten. Daar wil ik binnenkort aan beginnen. 
Mijn laatste "Rood" themafoto

We gaan bedenken in welk restaurant we de meeste kans hebben nog een tafel te vinden. Dat wordt Jaipur waar we letterlijk de laatste tafel krijgen. Hij is wel romantisch in een hoekje. Het Indiase eten is zoals altijd heerlijk en de bediening heel vriendelijk.

Met medische dingen blijf ik altijd malen en ik hoop dat de dokter morgenochtend vroeg belt. Het kan van alles of niets zijn. Ik houd me maar aan dat laatste. 

5 reacties:

Reny zei

Wat vervelend dat je de uitslag krijgt zonder dat je die met jouw arts kunt bespreken, kan me voorstellen dat je lichtelijk in paniek bent geraakt.
Gelukkig kon Katja je wat geruststellen.

Toi toi vandaag!

Anja L. zei

Wat rot dat je de uitslag krijgt zonder die te kunnen bespreken! Ik hoop dat je al vroeg gebeld wordt en dat het allemaal meevalt. Zoiets haalt wel de glans van een anders leuke dag.
Sterkte vandaag.

Anoniem zei

Vervelend dat je niet voor de afspraak bloed kan laten prikken en de uitslag met de dokter kan bespreken bij het consult. Vind ik prettiger dan dat later te moeten horen en dan telefonisch. Ik had dat toevallig vorige week. Kon niet naar de praktijk maar werd 's morgens gebeld om de uitslagen door te nemen. En hoewel glucose iets te hoog was maak ik daar niet zo'n punt was.
Hoop voor je dat die uitslag gunstig uitpakt.
Wil

Petr@ zei

Niet leuk om zo'n uitslag niet direct te kunnen bespreken met de arts. Fijn dat je dan een verpleegkundige als dochter hebt die je wat gerust kan stellen. Al snap ik dat het door je hoofd blijft malen.
Hopelijk valt het allemaal mee!

Petra zei

@Reny - Dank je wel! Het is nu bijna vijf uur en ik heb nog niets gehoord.

@Anja - Nu bijna vijf uur en nog niet gebeld, ik ben best boos.

@Wil - Ik vind dat ook veel prettiger en ik snap niet waarom deze praktijk dat niet doet. Het is toch veel logischer om de uitslagen al te weten. Maar goed.

@Petra - Ik hoop het ook, ik heb het heft in eigen handen genomen.