Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 15, 2024

Over een gezellige lunch met een vriendin

Het is weer mooi zonnig weer en dat maakt het opstaan een stuk makkelijker. Rick is natuurlijk al beneden en de koffie staat klaar. Ik maak mijn ontbijt en geniet daar op mijn gemak van. Als ik het op heb trap ik wat op de elliptische machine, maar Rick is al snel klaar om op pad te gaan. 

We halen onze koffies bij Starbucks en dan heb ik nog even tijd voor wat meer cardio voor ik naar Sharon ga voor personal training. Ik had gehoopt inmiddels wat van mijn dokter vernomen te hebben, maar het blijft stil.

Het halve uur gaat weer snel voorbij en Sharon heeft altijd goed advies. Na afloop vind ik het zo lekker buiten dat ik de rest van mijn stappen al wandelend ga volbrengen. De vogels zingen en de cardinaaltjes voeren de boventoon. Ik maak er een korte opname van. 

Tot mijn verrassing en geluk staan er al een aantal bomen in bloei of op het punt daarvan. Natuurlijk maak ik daar de nodige foto's van. Heerlijk, dit stemt me zo blij. 


Mijn themafoto "Geel" van vandaag






Thuis bel ik eerst mijn endocrinoloog en maak daar een afspraak mee. Dan vraag ik in een plaatselijke Facebook groep naar een goede cardioloog. Een ervan wordt een aantal keren aanbevolen dus ook daar maak ik een afspraak. Ik vind het tijd om een aantal specialisten te zien. 

Na mijn dagelijkse Duolingo lessen maak ik me klaar om op pad te gaan. Ik heb met Riekje afgesproken te gaan lunchen bij Akai Tori. We komen er tegelijkertijd aan.

Riekje heeft een prachtig dekentje en mutsje voor ons in aantocht zijnde kleinzoontje gehaakt. Ook voor Fiona haakte ze een mooie muts. Katja en Kevin waarderen dat enorm en ik ook. We zetten de tas met alles erin meteen maar in mijn auto. 

Dan gaan we het restaurant binnen en bestellen beiden wat yakitori. Die kleine gegrilde spiesjes vind ik zo ontzettend lekker en Riekje zo te zien ook. We hebben heel wat gesprekstof en nemen pas tegen tweeen afscheid. 

Rick heeft ondertussen de afwasmachine monteur langs gehad. Gelukkig was het euvel makkelijk te verhelpen. Er was een stuk glas in de pomp terechtgekomen. We kunnen er dus weer fijn gebruik van maken. 

Thuis heb ik nog maar even de tijd voor ik naar Pro Nails moet. Daar maakt Phuong mijn nagels weer keurig. Ik kies dit keer een koperachtige glitterkleur. Ik ben er blij mee. 

Nog steeds heeft de dokter niet gebeld en ik vind dat heel vervelend. Aan de andere kant denk ik dan maar dat ze niet erg bezorgd is. Maar ik vind het niet netjes dat er zelfs geen opmerking bij mijn testresultaten is geschreven. 

Donderdag is happy hour met Christine en Chuck avond. Zoals altijd wordt dat meer dan een uur. Het is altijd zo gezellig!

Nu Taco Bamba hun taco's in koolbladeren maakt kan ik daar weer van bestellen. Rick is happy, want die is dol op taco's. Het smaakt weer heel goed in ieder geval.

Gisteravond voelde ik me erg ongerust, maar het vooruitzicht van een aantal specialisten zien heeft me flink gekalmeerd. Gelukkig hoef ik daar geen toestemming van mijn huisarts (voor het gemak noem ik het maar zo al is het hier anders) voor te krijgen. 

5 reacties:

Petr@ zei

Wat raar dat de arts niet heeft gebeld. Hopelijk vandaag en anders zelf bellen misschien? Inderdaad betekent het vast dat de arts zich geen zorgen maakt maar netjes is het niet. Goed van je dat je zelf wat andere artsen hebt benaderd.
Lief van je vriendin dat ze dingetjes heeft gehaakt voor Fiona en de baby.

Anja L. zei

Vervelend dat je niets van je dokter hebt gehoord maar waarschijnlijk is het dan niet dringend genoeg. Maar je blijft toch ongerust.
Wat leuk dat je vriendin een dekentje en mutjes heeft gehaakt voor de baby en Fiona.
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Wat lief van je vriendin om deze spulletjes te maken. Het schiet ongemerkt al op
dat het kleintje komt. Gaat het goed met Katja?

Ik hoop voor je dat er vandaag positief uitsluitsel komt over je gezondheid.

Anoniem zei

Ha, ikben geen regelmatige volger en lees nu dat jullie een kleinzoon krijgen? Proficiat 🥳. Alweer n spannende tijd.
Groetjes vanuit Holland. Inge

Petra zei

@Petra - Ik heb woensdag een berichtje achtergelaten en verder heeft zelf bellen niet zoveel zin. Je wordt door de receptionist afgewezen.

@Anja - Ja, heel erg lief en leuk.

@Marion - Het gaat goed met Katja, ze is volgens mij meer ontspannen dan met Fiona.

@Inge - Dank je wel!