Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 20, 2024

Over een gezellig happy hour

Het is prachtig zonnig weer maar koud als we opstaan. Ik maak mijn gewoonlijke ontbijt en intussen doucht Rick. Zodra ik klaar ben met eten gaan we naar het Starbucks cafe in het Pan Am Center voor onze koffies. 

Zoals ik wel vaker heb geschreven is hun nitro brew om de een of andere reden beter dan die van het Vienna cafe. Rick zet me met koffie thuis af en vertrekt dan naar kantoor. 

Het is nog vroeg dus ik heb ruim de tijd om drie kwartier op de mini elliptische machine te trappen. Dan maak ik me klaar om naar Sharon te gaan. Die heeft een pittig half uur voor me. 

Na afloop ga ik naar de enige twee bloeiende bomen in de buurt. Ik vind die bloesem zo mooi en ik word er vrolijk van. De esdoorns beginnen ook te bloeien, op de onderste twee foto's te zien. 









Als laatste ga ik op zoek naar mijn "Geel" themafoto voor vandaag. Dat wordt onderstaande mini. Zelfs het kenteken is geel.

Thuis doe ik mijn Duolingo lessen en fris me dan op. Ik maak ongeveer dezelfde lunch als gisteren met sprotjes op bloemkoolbrood en kerstomaatjes. Ik heb het net op als Judith belt voor onze wekelijkse virtuele lunch. We kletsen gezellig voor een uur en dan moet Judith terug aan het werk. 

Als ik mijn email check is er eindelijk een berichtje van de verpleegkundige van mijn dokter. Zij wil dat ik een afspraak voor een virtueel consult maak. Ik ga morgen naar de cardioloog en volgende woensdag de endocrinoloog, dus ik wacht ermee tot na die bezoeken. 

De rest van de middag speel ik wat Animal Crossing en begin dan aan de Lego bloemen. Daar kom ik niet zo ver mee, want Rick komt vroeg thuis uit zijn werk en dan is het opeens vijf uur. 

Gelukkig is Royal Nepal Bistro vlakbij, want ik ben te laat voor ons maandelijkse happy hour. Rick brengt me erheen, omdat Maria vandaag niet kan. Gelukkig ben ik toch de eerste. Iets later komt Carolyn, dan Wendy en als laatste Suneeta. 

Zo'n kleiner groepje is wel zo gezellig. Het gesprek is heel interessant, want Suneeta vertelt over haar ervaringen als Indiase in de VS en Wendy over hoe het is om Taiwanees te zijn hier. Beide culturen wijken natuurlijk af van de "norm", maar beiden hebben hun jeugd in dit gebied als heel fijn ervaren. 

Het eten is ook voortreffelijk. Wendy en ik delen het buikspek voorafje en dan heb ik mijn favoriet hier, de paneer kaas met paddenstoelen in een tomaten en uiensaus. De anderen zijn ook zeer tevreden met de mo mo's, wild zwijn spiesje en andere voorafjes. 

Voor we het weten is het na zevenen en tijd om afscheid te nemen. Nu moet ik gaan bedenken waar we het happy hour volgende maand zullen houden. Dat is altijd het "moeilijkste" van het organiseren van deze avondjes. 

6 reacties:

Reny zei

De foto’s van de bloesem zijn prachtig.

Onbegrijpelijk dat je nu pas gebeld wordt voor een virtuele afspraak.
Ik ben verbaasd (maar super) dat je al zo snel terecht kunt bij de cardioloog en endocrinoloog.
Hopelijk krijg je dan meer duidelijkheid

Anja L. zei

Nu heeft de assistente gebeld dat je een virtueel consult moet maken, dus eigenlijk weet je nog niks. Maar goed dat je zelf actie hebt ondernomen.
Een leuke plek om met meerdere mensen is lastig maar volgens mij slaag jij daar iedere keer in.
Fijne woensdag.

Anja zei

Prachtige bloesem foto's.
Wat een heerlijke blauwe lucht, dat mis ik hier.

Marion2 zei

Ik vermoed dat het niet heel ernstig is als je contact moet opnemen met de verpleegkundige en ze nu pas bellen. Maar ik kan me voorstellen dat je graag
wilt weten wat de reden is. Frustrerend.

Leuk dat je steeds een happy hour organiseert. Ze zullen het vast niet
erg vinden als jullie nog eens naar een eerder bezocht restaurant gaan,
het gaat toch ook om de gezelligheid?

Petr@ zei

Beter laat dan nooit, de reactie van de arts op je bloeduitslagen. Maar laat is het wel.

Gezellig weer, de happy hour. Leuk om dat regelmatig te doen.

Petra zei

@Reny - Ik was ook verbaasd en ben blij dat het zo snel kon.

@Anja - Inderdaad, ik heb haar nu niet meer nodig, de cardioloog doet alle testen, die nodig zijn.

@Anja - Die winterse blauwe lucht vind ik ook zo prachtig.

@Marion - Inderdaad, het zal waarschijnlijk een herhaling worden volgende maand, hoewel er heel veel keuze is.

@Petra - Mosterd na de maaltijd wat mij betreft en ik weet niet of ik nog terugga naar haar.