Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 07, 2024

Over lekkere Hollandse haring

Gek genoeg is soms een uur "jet lag" erger dan meer uren. Gisteravond gingen we om tien uur naar bed, maar ik kon de slaap maar niet vatten tot tenminste een uur later. Ook vanochtend ben ik nog lekker in slaap als ik Rick hoor opstaan. Dan is het kwart over zeven. 
De amaryllis bloeit voor de tweede keer

Maar het is goed om meteen in het ritme te komen, dus ik sta ook op. Rick voelt zich niet lekker en hoest wat. Hopelijk wordt dat niet erger, maar beter nu dan op reis.

Na een kop thee voor Rick en koffie voor mij gaan we Vienna in om koffies en ontbijt te halen. Bij Starbucks krijg ik een lekkere nitro brew zonder schuim dit keer. Rick neemt een van hun broodjes, maar ik heb van Panera besteld. 

Dat broodje heeft veel spinazie en tomaat en zo krijg ik wat groente binnen. Mijn doel is iedere maaltijd een goede portie groente te eten, maar op vakantie is dat natuurlijk een stuk moeilijker. We eten thuis en dan gaat Rick aan het werk en ik aan mijn sporten. 

Na drie kwartier cardio, twintig minuten onderlichaam krachttraining en vijf minuten stretchen heb ik het er weer opzitten voor vandaag. Tijd voor de hersentraining, ik doe een aantal puzzels en een uur Duolingo lessen. 

Dan is het tijd om naar boven te gaan. Ik pak mijn tas uit en was dan mijn haar. Na al het wandelen door een stad is dat hard nodig. Ik heb er altijd een enorme hekel aan. Het duurt me te lang.

Inmiddels is het na twaalven en we gaan salades van Cava halen. We eten samen en Orions ogen staan vast op mij gericht hopend een hapje mee te krijgen. Helaas voor hem is dat vandaag niet het geval. 


Christine belt om gezellig bij te praten. Daarna ga ik naar Whole Foods. Ik loop het kleine parkje in en zie dat de toverhazelaar bloeit. Dat niet alleen, ik zie iets paars in mijn ooghoek en daar zijn de eerste krokusjes! Er zijn ook gele krokussen en een andere gele bloem. Langzaam komt er weer kleur in de natuur. 





Bij Whole Foods koop ik onder anderen ingredienten voor mijn ontbijt. Pas als ik thuiskom realiseer ik me dat ik vergeten ben bloemen te kopen. Misschien dat ik daarvoor morgen wel weer naar Lidl ga.

Voor we weggingen hebben we haring en paling besteld van Van der Veen's in Michigan. In de winter durven we de twee dagen verzendtijd wel aan. Het ijs dat de vis omhult is zelfs nog niet helemaal gesmolten. Vanavond hebben we dus een heerlijk borrelhapje van nieuwe haring. Ik probeer kleine hapjes te nemen, maar hij is me toch te snel op.

Voor ons avondeten gaat Rick voor mij naar Lotus Garden voor Chinees en Plaka Grill Grieks voor hemzelf. Lotus Garden heeft wat mij betreft het meest authentieke Chinese eten hier in de buurt. Ze hebben ook een Chinees menu met zeer interessante gerechten. Daar heb ik me (nog) niet aan gewaagd. 

Er is een nieuw seizoen van Next Level Chef begonnen en dat vind ik altijd erg leuker. Leuker en gevarieerder dan Master Chef. 

6 reacties:

Reny zei

Prachtige foto van die toverhazelaar.

Anja L. zei

Heerlijk hè dat er weer kleur in de natuur begint te komen. Ik heb ook al bloeiende crocussen in de tuin en ik zag de eerste puntjes van de pioenroos boven de grond komen.
Haring laat ik aan me voorbij gaan, paling lust ik wel maar één stukje is genoeg.
Ik hoop dat Rick niet ziek wordt.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Home sweet home! Toch ook altijd wel fijn om weer thuis te zijn in je vertrouwde omgeving.
Lekker, een haring. Inderdaad jammer dat het zo snel op is.
Next Level Chef ken ik niet. De Amerikaanse versie van Masterchef vind ik nooit zo leuk dus die kijk ik niet meer.

Anoniem zei

Hi Petra, ik las ergens dat je tips vroeg voor Zwitserland. Montreux is een prima verblijfplaats. Vanuit Montreux kun je langs het Meer van Geneve naar Vevey lopen (circa 5 km), in Vevey vond je een standbeeld van Charlie Chaplin en op de begraafplaats vind je zijn graf. Vanuit Vevey kun je door de wijnvelden van Lascaux (Unesco werelderfgoed) naar Lausanne lopen, zo'n 23 km. De route staat goed aangegeven met gele bordjes. Je hoeft niet de hele route te lopen, je kunt vanuit elk plaatsje weer terug met de trein naar Montreux.
Leuk zijn ook boottochten op het Meer van Geneve, en een bezoek aan Chateau Chillon, gelegen aan de rand van het Meer.
Ook de Aletschgletsjer is zeer de moeite waard, goed te bereiken met trein en lift en een laatste stukje lopen.
Kijk zeker op de spoorwegensite SBB, er zijn goede aanbiedingen voor toeristen.
Veel plezier!
Groet, Wilma

Becs zei

Ik ben jaloers op de haring!

Petra zei

@Reny - Dank je!

@Anja - Ik was verbaasd om al krokussen te zien, is toch wel erg vroeg.

@Petra - Ik vind Master Chef wel leuk, maar deze is milder.

@Wilma - Dank je wel! Ik neem het mee in de planning.

@Becs - Bestel het van thedutchstore.com In de winter is het er koud genoeg voor.