Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 19, 2024

Over een parade

We hebben heel goed geslapen en zijn om kwart over zeven al wakker. Rick gaat naar beneden met Orion, maar ik blijf nog wat luieren. Het is tenslotte een vrije dag. 

Net na achten zijn we klaar om naar Vienna te gaan. We halen natuurlijk onze koffies van Starbucks en Rick zijn muffin met kaas, kalkoenbacon en eiwit. Ik heb liever het heerlijke broodje van Panera. We eten het thuis gezellig samen op.

Dan is het tijd voor mijn sporten. Ik trap hard op de mini elliptische machine en daarna ook tien minuten op de Scoop. Vervolgens doe ik een onderlichaam krachttraining. Rick raapte intussen takken in de tuin. Dat is eeuwig werk met de vele wind, die we de afgelopen weken hebben gehad. 


Deze Woody specht is hard bezig. Ik hoop dat er een nestje komt

Mijn Duolingo lessen zijn net klaar als mijn broer uit Canada belt. We praten gezellig bij en we hebben plannen om hem in mei in Ottawa op te zoeken. Dat is hoog tijd, het is alweer zeker vijf jaar geleden dat we daar waren. 

Rick en ik maken beiden thuis lunch. De mijne bestaat uit sprotjes op bloemkoolbrood en kerstomaatjes, erg lekker.  We bedenken intussen wat we vanmiddag willen gaan doen. 

Dat wordt een bezoek aan Old Town Alexandria. Als we er aankomen zijn heel veel straten afgezet, maar we kennen het stadje, rijden eromheen en parkeren in een van de garages langs het water.

We vragen ons af wat er aan de hand is en dat zien we al gauw. We vallen met onze neus in de Presidents' Day parade. Daar gaan we naar kijken. Het is lang niet zo kleurrijk als de parades in New Orleans, maar toch erg leuk. 

Er zijn vooral veel antieke auto's en die vinden we allebei fantastisch. Verder veel liefdadigheidsinstanties, padvinders en organisaties, die de koloniale geschiedenis in ere houden. Na een uurtje sluit de Old Town Trolley de parade af. 

















Wij gaan even langs het water en daarna door het historische gedeelte wandelen. Het is altijd weer genieten hier en het weer is prachtig. Het is wel fris, maar de zon maakt veel goed. De kleuren van de huizen komen extra goed uit. 












Deze bordjes duiden aan bij welk brandweerbedrijf de huizen aan waren gesloten

Het is altijd een leuke excursie naar Alexandria en de parade maakte het af. We rijden terug naar huis en gelukkig is het verkeer heel rustig. 

We puzzelen wat en ik speel Animal Crossing. Dan gaan we dit lange weekend afsluiten bij Genki. Daar is plaats aan de bar, maar we houden onze winterjassen aan. Iedere keer als er klanten binnenkomen lijkt het of we buiten zitten. Dit is een slecht ontwerp. 

Het eten is zoals altijd super. We beginnen met wat yakitori spiesjes. Dan hebben we de spruitjes met geraspte kaas en vinden die erg lekker. Rick kiest gegrilde makreel en ik gestoomd ei met krab en zeeegel. Dat is echt een delicatesse, heerlijk!

En zo is dit lange weekend ook weer voorbij.  

3 reacties:

Anoniem zei

Wat leuk, dat jullie de parade nog gezien hebben in Alexandria.
Mooie foto’s!
De specht in jullie tuin deed hard zijn best,echt leuk!
Wij hebben hier in Florida niets gemerkt van Presidents Day, maar dat komt denk ik omdat we vandaag de Everglades in waren.
Groetjes,
Carla

Anja L. zei

Wat een leuke dag. Geweldig al die oude Amerikaanse sleeën.
Leuk om die specht te zien, hier zat er vorige week ook eentje in de boom te hakken maar hij is niet meer terug gekomen.
Verschrikkelijk als je moet eten met je winterjas aan.
Fijne dinsdag.

Petra zei

@Carla - Presidents Day is niet echt een algemene feestdag. Heel veel mensen moeten werken.

@Anja - Het was heel koud in dat restaurant, maar het personeel had t-shirts aan.