Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 13, 2024

Over een jaarlijks doktersbezoek

Als ik om half acht wakker word zie ik dat het nota bene sneeuwt en hard ook. Beneden kijkt Rick net naar het weerbericht. Het zal tot ongeveer tien uur hard sneeuwen en misschien een laagje op planten en gras leggen. Het is wel mooi om te zien, beter dan regen.

De koffie staat klaar en ik maak mijn ontbijt. Het smaakt me bijzonder goed op deze winterse ochtend. Ik blijf het prakje met wilde paddenstoelen, kerstomaatjes en spinazie heerlijk vinden en het is gezond. Verder maak ik tegenwoordig een eeneiig omelet met geraspte kaas erdoor. 


Na dit lekkere maal ga ik aan mijn cardio. Mijn uitzicht is mooi met de sneeuw en een eekhoorntje komt eten. Verder schuilt een van de huisvinkjes onder het "dak" van de vogelvoeder. Ik ben maar blij dat ik geen vogel of wild dier ben. 


Rick is vandaag wat aan de langzame kant en ik heb al bijna veertig minuten op de elliptische machine getrapt als hij gereed is om naar Starbucks te gaan. Ik heb niet zoveel tijd meer voor ik naar personal training moet dus we halen onze koffies van het Pan Am Center cafe. 

 Al meteen vind ik iets vreemds aan de "nitro brew" die Rick me overhandigt. Er zit ijs in en dat is gewoonlijk nooit het geval. Verder ziet hij er niet romig uit en smaakt bitter. Ze hebben me een gewone cold brew gegeven en die vind ik ten eerste niet lekker en ten tweede is die goedkoper dan een nitro brew. 

Helaas heb ik geen tijd meer om terug te gaan, maar ik vind het maar niets. Rick ziet dat en biedt aan mij thuis af te zetten en de koffie terug te brengen. Dan wacht die na personal training op mij. 

Op weg naar Sharons huis ziet de buurt er wel winters uit met witte daken en gazons. De sneeuw begint al af te nemen als ik uit mijn auto stap. Het halve uur met Sharon gaat zoals altijd heel snel voorbij.                 



Op weg naar huis stop ik nog even om een foto van een brandkraan met sneeuw als achtergrond te maken. Die is perfect voor mijn themafoto "Rood" van vandaag. Intussen waait het venijnig hard en het is geen pretje buiten te zijn. 

Als ik ons huis binnenloop ruik ik de nitro brew al. Rick vertelt dat ze inderdaad een fout hadden gemaakt en hij kreeg een bon voor een gratis drankje. Dat is altijd netjes.

De tulpen van Lidl zijn echt een genot. De dubbele zijn heel bijzonder en het roze en geel van de andere bos is zo mooi. Ik kan niet wachten tot het tulpentijd is, zulke mooie bloemen zelfs als ze bijna uitgebloeid zijn. 




Na weer een heel aantal Griekse lessen met Duolingo maak ik me presentabel. Ik warm een kom soep op voor mijn lunch en dan is het tijd voor mijn wekelijkse gezellige klets met Judith. Alleen moet ik het vandaag wat korter houden om naar een doktersafspraak te gaan.

Dit is mijn jaarlijkse bezoek en ik heb een nieuwe dokter. Die heb ik al vaker gehad als ik ziek was, maar nog nooit voor zo'n bezoek. Zoals altijd is mijn bloeddruk flink hoog, ik heb enorme last van het wittejassensymdroom. Gelukkig heb ik thuis ook gemeten en daar is het normaal. 

Dr. T. is echt aardig en ik bedank haar nog voor de efficiente manier dat ze in 2020 met mijn plotselinge gehoorverlies omging. De KNO arts zei toen dat ik zonder de meteen voorgeschreven steroides zeker permanent gehoorverlies zou hebben gehad. 

Verder is er weinig te bespreken. Ik moet morgen mijn bloed laten prikken, iets wat altijd liever voor het bezoek gedaan krijg, maar goed. Verder heb ik alle vaccinaties, die ik nodig heb en gaat alles goed met mij. 

Thuis wacht me een verrassing. Rick heeft een prachtig Valentijnsboeket voor mij. Helaas zit er ook gipskruid bij en daar begint Zorro meteen aan te kauwen. Doen andere katten dat ook? We halen dat dus maar uit het boeket, want het is giftig voor Zorro al lijkt hij het niet echt te eten. 

Voor het avondeten bestellen we van Plaka Grill, want ik weet dat dat koolhydraatarm is. De taramosalata dip met komkommer en de kip en biefstuk souvlaki zijn erg lekker. Daar moet ik het tot morgenochtend na half tien mee doen.

Nu ga ik de feeenlichtjesboom, kaarsen en dergelijke aansteken. Die boom vind ik geweldig, trouwens, hij brengt licht en gezelligheid.


6 reacties:

Reny zei

Netjes opgelost (van Starbucks).

Fijn dat alles goed was bij de dokter.
Ik moet vandaag voor een mammografie (bevolkingsonderzoek). Dit onderzoek wordt in (mobiele) borstonderzoekscentra uitgevoerd. De bus (zoals wij het noemen) staat dit jaar ergens anders dan anders; wel prettig, daar kunnen we makkelijker parkeren.

Fijne Valentijnsdag !

Petr@ zei

Gelukkig heb je het jaarlijkse doktersbezoek er weer op zitten.
Mooie bos bloemen heeft Rick gekocht. Happy Valentines Day!

Anja L. zei

Fijn dat je doktersbezoek er weer op zit.
Netjes opgelost met die gratis bon, het gaat toch regelmatig mis met jouw koffie.
Mooi boeket heeft Rick weer gekocht, ik wist niet dat gipskruid giftig was.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Een pak sneeuw… het ziet er mooi uit, maar laat t voorjaar maar komen nu.
Wat een prachtige tulpen heb je!
Fijn dat alles goed was bij het jaarlijkse doktersbezoek.
Wat een mooi Valentijnsboeket heb je gekregen!
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Lief dat boeket van Rick. En dat hij je koffie ging ruilen. Ook netjes die tegoedbon voor nieuwe koffie. Hier zit 1 kat altijd aan gipskruid en aan varenachtige takken in een bloemstuk.
Sally

Petra zei


@Reny - Hier hebben ze dat niet, het wordt door je dokter voorgeschreven. Hopelijk viel het mee.

@Petra - Dank je wel!

@Anja - Inderdaad gaat het vaak mis met mijn koffie. Geen idee waarom!

@Carla - Er schijnt nog meer te komen dit weekend.

@Sally - Gek is dat toch, ik baal ervan, want ik vind gipskruid mooi.