Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 08, 2024

Over zieke Rick en happy hour

Rick is helaas ziek en heeft in Katja's kamer geslapen. Hij voelt zich duidelijk belabberd als hij opstaat. Ik maak wat thee voor hem, maar hij heeft geen zin in iets te eten. Als Ricks thee op is gaat hij weer naar bed. Dit gebeurt heel zelden!

Na mijn ontbijt en een Keurig kop koffie begin ik aan mijn cardio. Dat heb ik net af als het tijd is om naar personal training te gaan. Daar heeft Sharon weer een pittig half uur gewichten voor me. We praten over de naderende lente, want vandaag voelt dat zo. 

Nu al mijn sporten gedaan is vind ik dat ik mijn nitro brew van Starbucks verdiend heb. Als ik bij de drive thru mijn naam geef voor de bestelling vraagt de barista waar Rick is. Ik vertel hem dat die ziek is en hij wenst Rick beterschap. Ik dacht altijd dat ik anoniem naast Rick zat, maar kennelijk niet. 

Het is zulk lekker weer dat ik een stukje op het W&OD pad ga wandelen. Daar ben ik niet de enige. Het is druk met wandelaars en fietsers. Ik ben zo blij kleur in de natuur te zien dat ik meer foto's maak van de krokussen en toverhazelaar. 










Dit bloempje ken ik niet

Bij Whole Foods kies ik mooie rozen en een boeket hyacinten uit. Kennelijk hebben ze de tulpen opgegeven, want die zijn er niet. Verder koop ik Oscillococcinum en vlierbessen, zink en vitamine C tabletten om ons immuunsysteem op te krikken. Voor Rick neem ik hun verse kippensoep mee en voor mezelf de Italiaanse bruiloftsoep. 

Nadat ik af heb gerekend loop ik naar South Block en koop daar een smoothie van mango, guave en bananen voor Rick. Bij Crumbl ernaast haal ik een pure chocolade chocolade chip koekje voor hem. Het is tijd mijn mannetje te verwennen, want dat doet hij ook voor mij. 


Als ik thuiskom is Rick op en probeert wat te werken. Hij is erg blij met mijn meegebrachte lekkernijen. Dat werken lukt maar een uurtje en dan zoekt Rick zijn bed weer op. Ik kan me de laatste keer niet heugen dat Rick echt ziek was. 

Voor mijn lunch warm ik een kop Italiaanse bruiloftsoep op. Verder beleg ik een sneetje bloemkoolbrood met een plakje gerookte zalm en heb daar een handjevol mini kerstomaatjes bij. Het smaakt me goed. 

Het is slechts dertien graden, maar de zon is al warm genoeg om in de luwte buiten te zitten. Daar ga ik een paar uur lang van genieten en doe een heel aantal Duolingo lessen. Ik vind talen een puzzel en het doet me goed als ik vrij gecompliceerde zinnen kan vertalen. 

Rick staat net op als ik rond half vier naar binnen ga. Hij neemt een douche en lijkt wat opgeknapt. We doen het happy hour met Christine en Chuck dus wel, maar ieder in een andere kamer. Of dit gescheiden zijn helpt valt nog te bezien, maar zo ja is het de moeite waard.

Het happy hour is zoals altijd heel gezellig. Er is nooit gebrek aan gespreksonderwerpen. Het is dan ook voor we het weten weer tijd om afscheid te nemen. 

Nadat ik Orion eten heb gegeven bestel ik sushi en sashimi van Sushi Koji. Dat wordt door Doordash bezorgd. Rick laat ook eten brengen door Doordash, maar dan van Taco Rock. 

Willen jullie allemaal even duimen dat Rick morgen beter is en ik gespaard blijf? Alvast hartelijk dank!

 

8 reacties:

Irene zei

Het gele bloemetje is de winter jasmijn.

Petra zei

@Irene - Dank je, ik dacht dat het forsytia was, maar dat leek met nog te vroeg.

Reny zei

Beterschap voor Rick !!

Petr@ zei

Arme Rick! De griep schijnt hardnekkig te zijn. Hier tenminste. Hopelijk valt het mee voor hem en is hij snel weer beter. Fingers crossed dat jij de dans ontspringt.
Gezellig die kleur in de natuur. Hier zie ik hooguit een sneeuwklokje maar dat associeer ik nog niet met de lente (die ook nog ver weg is helaas).

Anja L. zei

Wat een pech voor Rick, ik wens hem beterschap en duim dat hij jou niet aansteekt.
Hier is het helaas nog geen weer om buiten te kunnen zitten, vandaag weer veel regenbuien.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Wat vervelend, dat Rick ziek is.
Ik hoop van harte dat hij snel weer opgeknapt is, en jij niet ziek wordt.
Veel beterschap voor Rick.
Groetjes,
Carla

BiancaMA zei

Beterschap voor Rick!

Petra zei

@Allemaal - Dank voor de beterschapswensen voor Rick. Hij hoest en proest er nog op los.