Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 18, 2024

Over een koud maar mooi weekend

Zaterdag

Vol verwachting staan we op, een pak sneeuw verwachtend. Maar wat een teleurstelling is dat. Er ligt misschien een centimeter en op veel plaatsen zelfs niets. 


Katja en Kevin hebben daarentegen wel een flink pak van tien centimeter. Ze zijn meteen met Fiona gaan sleeen en hebben een sneeuwpop gemaakt.




Misschien is het maar goed ook, want Rick heeft last van zijn rug en een pak sneeuw ruimen is dan niet aan te raden. We gaan zonder gladheidsproblemen naar het centrum van Vienna. 


Daar halen we koffies en Ricks broodje bij Starbucks . Daarna gaan we naar de paarse glasbak en vervolgens naar Greenheart voor meer groentensap. Inmiddels ligt mijn meergranen broodje met eiwit, kaas, tomaat, spinazie en avocado klaar bij Panera. Ik vind het nog steeds super lekker.

Het is al bij half elf als we weer thuis zijn. Dat krijgen we ervan als we uitslapen. Ik trap toch drie kwartier op de elliptische machine en zie de vogels in de sneeuw. Het mannelijke huisvinkje is daar de mooiste van. 

Als ik klaar ben met mijn cardio is het tijd om mijn brein te oefenen. Ik doe een heel aantal Duolingo lessen. Ik sta er soms echt versteld van dat ik de moeilijke en lange zinnen kan vertalen. Alleen vraag ik me weer eens af hoeveel ervan ik in het ware leven zou gebruiken. 

Het loopt al tegen enen als we lunch gaan halen. Voor mij wordt het een koolhydraatarme pho van Roll Play. Die hebben ze nu op het menu staan, voorheen stelde ik hem zelf samen. Rick kiest voor een van zijn favoriete Cava salades. 

Na het eten hebben we zin om naar Tysons Corner mall te gaan. Rick had me gisteren een kettinkje gegeven dat erg mooi is, maar ik draag niet zo vaak een ketting, oorbellen daarentegen wel. 

We gaan naar Na Hoku waar ze Hawaiiaanse juwelen verkopen en wisselen het kettinkje in voor onderstaande oorbellen. Ik ben er erg blij mee en weet dat ik ze vaak zal dragen. Ik zou hier de winkel leeg kopen als ik het geld ervoor had, zo mooi allemaal!

Verder zijn de kaarsen bij Bath & Body Works weer afgeprijsd en daarvan kan ik er nooit genoeg hebben. Ik houd me dit keer in en koop er maar twee. Vervolgens lopen we langs de winkels, maar hebben niets nodig. 

Als we de mall helemaal afgelopen hebben gaan we weer terug naar de auto. Zo hadden we wat beweging, want buiten waait het keihard en voelt het als ver onder nul.

Bij de Giant werken we ons lijstje boodschappen voor de week af. Deze tijd van de dag is goed, want het is er heel rustig. 

De dag vliegt voorbij en voor we het weten is het tijd om te bedenken waar we willen gaan eten. Ik zie een biefstuk tartaar special op het menu van Bear Branch Tavern staan en daar heb ik altijd zin in. 

We vinden een paar plaatsen aan de bar en blijken naast ouders van een vroeger klasgenoot van Saskia te zitten. Zij herkenden ons van elkaar ooit nota bene in Yosemite ontmoet te hebben toen de kinderen nog op de basisschool zaten. Zo grappig!

Behalve de biefstuk tartaar, die erg goed smaakt, bestel ik een half dozijn oesters. Die zijn ook ontzettend lekker. Rick houdt het bij een kip quesadilla. Die is zo enorm dat hij hem niet op kan!

Thuis gaan de kaarsen aan en de voeten omhoog. Tijd om wat shows te gaan kijken. 

Zondag

We blijven tot een uur of half negen liggen en dan hebben we genoeg van ons bed. Het vriest buiten en er staat nog steeds een venijnige wind dus we kleden ons flink warm aan. 

Dan volgt onze dagelijkse gang naar Starbucks voor onze koffies en Ricks ontbijtbroodje. Mijn nitro brew ziet er vreemd donker uit en tegen de tijd dat we bij Panera zijn is duidelijk dat er geen amandelmelk inzit. 

Zo vind ik het niet lekker, dus nadat ik mijn broodje van Panera heb opgehaald gaan we terug om een nieuwe koffie te krijgen. Gelukkig gebeurt dat altijd zonder moeite. Mijn Panera ontbijt is weer zo lekker en vrijwel net zo gezond als ik mijn ontbijt thuis maak.

Onze volgende stop is H Mart. Daar koop ik enoki paddenstoelen en wat mint om in mocktails te gebruiken. Christine en ik willen een repertoire aan mocktails samenstellen. Het is best leuk daarmee bezig te zijn. "Zero proof" wordt hier steeds populairder en restaurants hebben vaak interessante combinaties op hun menu staan. 

Mijn tulpen van Lidl zijn helaas uitgebloeid want ze waren prachtig. Ze hebben een hele week gestaan en dat is beter dan van andere supermarkten. Dit keer koop ik roze en oranje tulpen. Hopelijk worden ze net zo mooi, want ze zitten nog in de knop.

Als we bij het Mosaic District aankomen is de markt daar net open. We lopen er wat rond, maar het is wel heel koud met de snijdende wind. Ik koop mijn bakje maitake paddenstoelen en dan gaan we gauw terug naar de auto. 


Zoals altijd ben ik op zoek naar mijn themafoto, nog steeds de kleur geel. We zien een heel park met gele auto's staan dus daar maak ik een foto van en gebruik die voor vandaag. 

Thuis doe ik mijn drie kwartier cardio en de nodige taallessen. Rick maakt een koude wandeling om zijn stappen bijeen te krijgen. Dan frissen we ons op en gaan lunch halen. 

Rick houdt het bij een salade van Cava en ik bestel een Oosterse salade met kip van Panera. Die is weer eens wat anders en zeer smakelijk. 

Na een aantal uren gelummeld te hebben willen we erop uit. De keuze valt op Great Falls. Het is intussen ietsje warmer dus aangenamer om buiten te zijn. 

Tot onze verbazing is het heel druk in het park. We moeten best ver weg parkeren. De watervallen liggen er erg mooi bij en de late middag lichtval maakt de kleuren dieper. Er is zelfs af en toe een prisma in het water te zien. Als je goed kijkt naar de ingezoemde foto's zie je het misschien. 

Het is altijd weer alsof we op vakantie zijn als we in dit park lopen. Twintig minuten van ons huis zitten we midden in de natuur. Het blijft genieten. 











Na een uurtje zijn we terug bij de auto en rijden huiswaarts. Daar ontspannen we een tijdje en rijden dan weer naar het Mosaic District. We gaan bij Kirby Club eten.

Er is ruimschoots plaats aan de bar en ik bestel een lekker drankje van hibiscus thee, citroensap en gemberbier. Rick neemt een heerlijk uitziende cocktail. 

Verder delen we de "shindig", een maaltijd voor twee, met kip, biefstuk, gehakt en paddenstoel kabobs. Daarbij komen een enorme salade en gegrilde groentes. Het is allemaal even lekker. 

Morgen is Rick nog vrij voor Presidents' Day, een fijn lang weekend dus. Allemaal een heel leuke week gewenst!

7 reacties:

Anoniem zei

Wat een prachtige oorbellen heb je uitgezocht!
En wat een leuke foto’s van Fiona in de sneeuw. Ze zal wel genoten hebben.
Great Falls vond ik erg mooi om te bezoeken, al is t al een aantal jaren geleden.
Fijn dat het zo dichtbij jullie is.
Lekker hoor, een extra lang weekend!
Groetjes
Carla


Reny zei

Zo te lezen hebben jullie een fijn, rustig weekend gehad.

Fiona ziet er schattig uit in haar skipak!

Ik heb mijn tulpen deze week weer bij AH gehaald, meestal houden die minimaal 1 week.
De foto's van Great Falls zien er weer mooi uit.

Geniet van jullie extra weekend-dag.

Anoniem zei

Vond je het jammer dat er zo weinig sneeuw was gevallen of vond je het wel best zo? Fiona heeft in elk genoten van de sneeuw, zo te zien.

Mooie oorbellen heb je uitgekozen, passen goed bij jou.

Heerlijk een middag bij Great Falls. Daar is het het hele jaar door mooi geloof ik.

Petr@ zei

Mij naam vergeten ;)

Anja L. zei

Als je rekening houdt met een pak sneeuw valt het toch tegen hè. Maar dan gelukkig ook geen overlast.
Wat gaat een dag vlug als je later dan normaal uit bed komt, dan mis je die tijd toch later op de dag.
Vriesweer en wind zijn een slechte combinatie.
Lekker dat Rick vrij is vandaag.
Wij krijgen vandaag nieuwe kozijnen en een nieuwe keukendeur dus er is al veel herrie in huis.
Fijne maandag.

Anoniem zei

Wat een leuke oorbellen. Zie ik daar een dolfijn in of een golfslag ? Ik ben meer van een ketting, draag momenteel 3 dunne gouden kettinkjes,en daar blijft het ook bij.
Schattig zo'n rose Fiona in de sneeuw. Hier geen sneeuw maar wel een hele zondag regen. Afschuwelijk.
Wat wonen jullie toch dichtbij Greatfalls zodat je maar 20 minuten over die afstand doet.Als ik in Las Vegas ben gaan we graag naar Red Rock canyonk ongeveer 30 minuten rijden. Maar tegenwoordig moet je reserveren en krijg je een tijdstip waarop je naar binnen mag.Helaas zijn Mount Charleston en Valley of Fire ,met respectievelijk 45 min.en ruim 1 uur rijden net te ver voor een zondag. Zeker als je in een file zit.
Groetjes
Wil

Petra zei

@Carla - Great Falls is altijd weer zo mooi.

@Reny - Deze tulpen van Lidl blijven gelukkig ook lang staan.

@Petra - Ja, we vonden het wel jammer, maar vonden het ook al snel weer prima.

@Anja - Hopelijk zijn de kozijnen en keukendeur het waard.

@Wil - Het is een golfslag. Jammer toch dat veel parken nu gereserveerd moeten worden.