Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 28, 2024

Over een goed gesprek met mijn endocrinoloog

Geen zon te bekennen vanochtend, maar toch staan we rond zeven uur op. Mijn ochtend begint niet zo  goed, want mijn linker contactlens breekt als ik hem uit het doosje haal. Het moet dit soort lenzen zijn, want ik draag sinds mijn twaalfde harde lenzen en die zijn nooit gebroken tot ik deze bifocale lenzen ben gaan dragen. 

Gelukkig heb ik nog een oude linker lens waarvan de sterkte niet zo heel veel anders is. Ik ben blij dat ik de gebroken lens niet in mijn oog heb gedaan, want ik verwachtte natuurlijk niet dat hij gebroken zou zijn. Morgen ga ik wel een nieuwe bestellen. 
Op mijn gemak eet ik ontbijt terwijl Rick zich klaarmaakt voor zijn werkdag. Dan maken we onze dagelijkse rit naar Starbucks. Daar staan de koffies al klaar. Het regent wat, maar is ongewoon warm voor februari. 

Thuis doe ik mijn drie kwartier op de elliptische machine. Daarna ga ik verder met Duolingo Grieks en dan is het tijd om me klaar te maken voor het Stretch Lab. Daar ontmoet ik mijn "flexologist" van nu af aan, Ahmad.

Hij is een aardige man, een Palestijnse Jordanier dus we praten ook even over Jordanie en Petra daar. Het stretchen is fijn en gaat goed. Ik ben benieuwd of ik het morgen ga voelen, want hij gaat best diep. 

Op weg naar huis maak ik mijn themafoto "Groen" van de speeltuin vlakbij. Verder ga ik bijtjes fotograferen bij de roze bloesems. Vooral met de eerste foto waar een bij net komt aanvliegen ben ik blij. 





Het is inmiddels twaalf uur geweest en Rick en ik eten vroeg, want de schoonmaakploeg komt om een uur. Ik heb wat Italiaanse bruiloftsoep, gerookte zalm en kerstomaatjes en komkommer om te eten. Het is een vreemd samenraapseltje, maar erg lekker. 

Om kwart over een heb ik een virtueel consult afspraak met mijn endocrinoloog over mijn pre-diabetes. Ik wil graag haar expert mening horen. Het wordt een heel goed gesprek waarin ze mij gerust stelt dat ik echt alles goed doe. Af en toe een chocolaatje of iets anders met wat meer koolhydraten is okay, maar zo koolhydraatarm mogelijk eten is het beste en dat doe ik al. 

Een half uur later ben ik heel blij dat ik met haar heb gesproken. Het is fijn om te horen dat ik het goed doe. Ze noemt me een droom patient, omdat ik advies opvolg. Kennelijk zijn er heel wat mensen, die dat niet doen. 

Om aan de schoonmakers te ontsnappen ga ik naar Whole Foods. Het is net even droog en ik ga foto's nemen van de natte bloemen. Dan ga ik kijken wat we vanavond zullen eten en op zoek naar koolhydraatarme snacks. 



Als ik weer thuis kom is de schoonmaakploeg vertrokken en Rick ook. Hij is naar zijn kantoor om zijn manager, die in San Diego woont, in persoon te ontmoeten. Ik ben lichamelijk en geestelijk moe en ga fijn een uurtje Animal Crossing spelen. 

Rick is er tegen zessen weer en we maken taco's in eiwraps als avondeten. Rick heeft die eiwraps nog nooit gegeten dus het is een gok. Tot mijn opluchting valt het in goede aarde. Die eiwraps zijn erg lekker als "tortilla's" voor de taco's en het is voor herhaling vatbaar. 

Inmiddels is het koufront aangekomen dat elders in het land tornado's bracht. Hier gelukkig niet, maar de wind buldert om het huis en het zal morgen scherp kouder zijn. 


4 reacties:

Petr@ zei

Prachtige foto's van de bloesems en bloemen. Eindelijk weer wat kleur in de natuur, een voorbode van de lente.
Vervelend dat je lens is gebroken. Gelukkig had je het op tijd door, dat wil je niet in je oog.
Fijn dat je een goed gesprek had met de arts en dat je bevestiging kreeg dat je het goed doet qua eten. Ik geloof direct dat er genoeg mensen zijn die advies niet opvolgen.

Anja L. zei

Wat een leuke foto’s van die bijtjes en de bloesems.
Gelukkig dat je gerustgesteld bent en dat je het qua eten al heel goed doet.
Wat een tegenvaller dat het weer zo koud wordt.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Een gesprek met je arts is altijd goed en zeker als de uitslag positief is.Ben jij ook weer gerustgesteld.
Mooi die foto's van vooral de crocus.De kleur is zo prachtig.
Lastig een gebroken lens. Ik zou geen lenzen kunnen verdragen,het zou me constant irriteren.
Vervelend dat de kou weer terugkomt. Wij hebben vandaag alweer de hele dag regen. Daar zit je ook niet echt op te wachten.
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Ik ben zo blij met die kleur in de natuur!

@Anja - Gelukkig duurt de kou nu niet meer zo lang achtereen.

@Wil - Ik heb al sinds ik me kan heugen lenzen dus ik voel ze niet eens. Wat jammer dat het zo regenachtig is telkens.