Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 09, 2024

Over nog een lenteachtige dag

Tot mijn verbazing is het al kwart over zeven als ik voor het eerst mijn ogen open doe. Ik hoor Rick hoesten op de gang, dus die is ook net op. Hij voelt zich nog steeds allerminst zijn gewone zelf, maar eet dit keer wel ontbijt. Hij zet zelfs ondanks mijn protest koffie voor mij.
Mijn ontbijt en koffie smaken me weer heel goed. Vervolgens begin ik aan mijn cardio, terwijl Rick zich op zijn gemak klaarmaakt. Dan zetten we beiden mondkapjes op en gaan op weg naar Vienna. Ik ga mee om Rick te helpen de juiste verkoudheidsmedicijnen uit te zoeken.

Eerst gaan we natuurlijk naar Starbucks voor onze koffies. Dan loop ik Walgreens in en koop Sudafed en Mucinex voor Rick. Dat is voor mij de beste combinatie tegen verstoptheid en hoesten. Er zijn andere combinatie medicijnen, zoals Dayquill, maar die vind ik minder effectief. 

Inderdaad voelt Rick zich na het innemen van de pillen een stuk beter. Hij gaat aan het werk en ik maak mijn cardio af. Eigenlijk zou ik een gewichtenroutine moeten doen, maar ik heb veel spierpijn van de personal training en wil mijn lichaam niet overbelasten. Misschien komt dat morgen wel weer. 

In plaats daarvan doe ik een uurtje Duolingo. Daarna is het tijd om mijn sportplunje te vervangen door gewone kleding. Ik vind het op dagen als deze wat moeilijk kiezen. Het is net te koel voor drie kwart mouwen en capri's en net te warm voor lange mouwen en broeken. Toch trek ik die laatste nog maar even aan. 

Mijn lunch bestaat weer uit een kom Italiaanse bruiloftsoep en een sneetje bloemkoolbrood met gerookte zalm plus een tiental mini kerstomaatjes. Rick eet de rest van de kippensoep, die ik gisteren voor hem meenam. 

Na het eten heb ik zin om een wandeling te gaan maken. Het is inmiddels zestien graden en in de zon best warm. Ik ga eerst mijn themafoto maken. Het thema is rood dus wat is beter dan onze rode locomotief. 


Dan ga ik speuren naar kleur in de natuur en daarvan vind ik verrassend veel. Zelfs de eerste paardebloem is al uit. De narcissen zullen niet lang meer duren en natuurlijk zijn de krokussen al open. Allemaal tekens dat de lente nadert al kan het nog heel koud worden.











Thuis ga ik voor het huis in de zon zitten lezen. Ik slik allerlei vitamines om mijn immuunsysteem te helpen en het lijkt me dat wat natuurlijke vitamine D daar ook goed voor is. Ik heb weer een leuk boek en blijf buiten tot het me teveel afkoelt. 

Daarna speel ik wat Animal Crossing tot Rick klaar is met zijn werk. Natuurlijk is er vanavond geen gezellige bar zoals gewoonlijk. Gelukkig is daar Doordash. Ik bestel yakitori van Akai Tori en dat is super lekker! Rick heeft een van zijn favoriete kabob maaltijden van Friends.

En zo is het alweer vrijdagavond. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Gelukkig helpen de medicijnen om Rick zich wat beter te voelen.
Wat heerlijk om buiten in de zon te lezen!
Fijn weekend.

Petr@ zei

Fijn dat de medicatie Rick helpen om zich iets beter te voelen.
Heerlijk hoor, om al even buiten in de zon te kunnen zitten.
Voor jullie ook een fijn weekend!

Anoniem zei

Fijn dat Rick zich wat beter voelt met de medicatie.
Wat een genot, om in februari al buiten in het zonnetje te zitten.
Ik hoop dat dat hier ook snel weer kan.
Fijn weekend
Carla

Petra zei

@Anja - Ze hebben hier heel goede medicijnen tegen verkoudheidsklachten. Ik lees weleens dat Nederlandse vakantiegangers die mee naar huis nemen.

@Petra - Het is ook alweer een vogelconcert hier dus de lente is in aantocht.

@Carla - Het is daarna altijd weer moeilijk om terug de winter in te gaan met druilerig weer.

Anoniem zei

Wat is bruiloftssoep? Ik hoop dat Rick snel opknapt. Gr Sally