Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 27, 2024

Over een slechte tuinman

Op het moment worden we beiden al voor zevenen wakker. Waarschijnlijk omdat we keurig op tijd naar bed gaan en daardoor ook een goede nachtrust hebben gehad tegen die tijd. Zoals wel vaker blijf ik nog even liggen, maar Rick gaat naar beneden.

Niet veel later volg ik ook en maak mijn lekkere ontbijt. Daar geniet ik hapje voor hapje van en begin dan aan mijn cardio. Als Rick beneden komt heb ik er al een half uur op zitten. 

Na Orions wandeling gaan we naar Starbucks waar ze mijn nitro brew dit keer perfect hebben gemaakt. Op de terugweg zetten we nog wat Pokemon in gyms en dan begint Rick aan zijn werkdag.

Nog een kwartiertje cardio voor mij en dan is het tijd om naar personal training te gaan. Sharon en haar moeder gaan in september naar Italie en ik geef haar wat tips. Zo is het halve uur weer heel snel voorbij. 

Op de terugweg zoek ik de bloeiende bomen weer op. Het is zo bijzonder dat die beiden in een tuin staan. Verder is alles nog kaal met uitzondering van crocussen en narcissen. Ik probeer weer bijtjes te fotograferen. Een robin poseert ook mooi. 








Als ik ons huis weer binnenloop zie ik een bluebird op de voeder. Daar ben ik zo blij mee! Het is een paartje en die hebben we nog nooit in onze tuin gehad. Het zijn zulke mooie vogeltjes.

Mijn "Groen" themafoto voor vandaag

Rick heeft intussen de plek waar mijn feeentuintje gewoonlijk staat vlakker gemaakt. Dat is fijn, want het stond altijd op een heuvel waardoor met flinke regen alles naar beneden spoelde. Hopelijk gebeurt dat nu niet meer. 

Voor zijn lunch wil Rick shawarma van Yalla Pita. De eigenaren zijn Jordaans en hun shawarma is precies zoals we die in Jordanie aten. 

Het is natuurlijk niet koolhydraatarm dus ik bestel niets. De eigenaar vindt echter dat ik hun falafal moet proberen. Mijn hemel, wat is die lekker! Veel kleiner dan ik van falafel gewend ben. 

Thuis maak ik mijn lunch van gerookte zalm op bloemkoolbrood, kerstomaatjes en komkommer. Als ik het net op heb belt Judith voor onze wekelijkse virtuele lunch. Het is Judiths lunchpauze al hebben we vaak al gegeten. Het wordt weer een gezellige bijna anderhalf uur.

Onze "tuinman" is inmiddels twee dagen te vroeg gearriveerd dus maar goed dat we Fairyville op hebben geruimd. Ik ben het helemaal niet eens met Rick dat we deze man telkens inhuren, want hij is heel onvoorzichtig met de al bloeiende of bijna bloeiende bollen in de voortuin. 

Als ik dan ook een uurtje later naar buiten stap om de lentevlaggetjes op te hangen kan ik wel huilen. De magnolia, die zo mooi in de knop zat, heeft hij veel te veel gesnoeid. De oprit ligt vol knoppen. Het is nooit goed om tijdens het groeiseizoen te snoeien.

Mijn crocus, die nog vrolijk stond te bloeien, is plat getrapt. Het bosje narcissen dat bijna bloeide ligt plat op de grond en meer. Het maakt me razend en Rick voelt zich schuldig, maar ik heb hem gewaarschuwd. 

Deze man kan mulch leggen en gras maaien, maar hij heeft geen weet van tuinplanten. Hij is als een olifant in een porceleinkast, omdat alles zo snel mogelijk moet. 

Buren willen hem om die reden al niet meer. Hij is goedkoper, maar ik heb Rick laten zweren dat we volgend jaar een professionele tuinman in de arm nemen. 

Enfin, gedane zaken nemen geen keer en hopelijk zitten er nog genoeg knoppen in de magnolia om mooi te zijn. Gelukkig zijn de hyacinten en tulpen nog niet ver genoeg boven de grond en niet beschadigd. 

Als Ricks vergaderingen voorbij zijn gaan we naar Whole Foods. Daar zoeken we avondeten uit. Het wordt vandaag een zelf geimproviseerde Griekse maaltijd. 

We kopen de Griekse gehaktspiesjes en hebben daar boontjes in zelfgemaakte tomatensaus bij. Verder doen de koolhydraatarme tortillas dienst als pita's en er is tzatziki en feta. Het is allemaal erg lekker en voor herhaling vatbaar. 


We hebben een probleem met onze satelliet, dus vanavond geen Jeopardy voor mij. De nieuwste aflevering van Below Deck lonkt en dan weer een Nederlandse show, nog niet zeker welke.

9 reacties:

Reny zei

Ohhh zo'n tuinman wil je toch niet !!
Wat jammer van de magnolia en de andere voorjaarsbloeiers.

Geweldig dat jullie bluebirds in de tuin zien, het zijn inderdaad mooie vogeltjes.

Maak er een mooie woensdag van.

Sonja zei

Wat een lomperd om zo met de natuur om te gaan. Ik kan me je woede goed voorstellen. Zo lief die vogeltjes. Hoop dat er genoeg blijft bloeien.

Anoniem zei

Heel vervelend hoor, maar dat groeit wel weer, er zijn ergere zaken op de wereld. Over paar dagen/weken zie je er niks meer van :). Fijne dag!

Anoniem zei

Deze tuinman!!!! heeft duidelijk geen verstand van zijn werk. Een bloeiende magnolia of andere boom snoei je toch niet in de bloeiperiode.
Ik zou voor het volgende jaar zeker een professionele tuinman in huren.
Het is te hopen dat je toch nog van de magnolia kan genieten.
Groetjes
Wil

Anja L. zei

Geen wonder dat die tuinman goedkoper is, wat een lompe kerel zeg. Ik zou ook erg kwaad zijn. Ik hoop dat er nog wat bloemen in de magnolia komen.
Ik heb gisteren weer voer gekocht en geniet ook weer van de vele vogels in de tuin.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Vraag me af ,wat die tuinman zo vroeg in het voorjaar bij jullie in de tuin te zoeken heeft.
Snoeien is het beste in het najaar en in het voorjaar niet snoeien....
Dat kan indien nodig in de zomerdag ook nog wel
Wat een lomperik die man zeg,een tuin beul is die en totaal geen tuinman.
Vind dat heel erg heel erg voor jou.
Zou er ook razend van worden van zo iemand,
zou de schade wat hij aangericht heeft ,op hem verhalen...
Gelukkig ben ik zelf de tuinman en het bloeit en groeit.

Groetjes Joke

Petr@ zei

Ik heb geen groene vingers maar zelfs ik snap dat je niet moet snoeien als iets in de bloei staat. Hopelijk gaat het goed met de magnolia.

Anoniem zei

Wat zonde van je magnolia, en van de platgetrapte bloemen.
Volgend jaar inderdaad een andere tuinman in de arm nemen..
De bluebird is echt prachtig!
Fijne woensdag
Carla

Petra zei

@Reny - Vandaag zag ik de bluebirds weer dus ze zijn blijvend.

@Sonja - Dat hoop ik ook, het is gewoon zonde.

@Wil - Zo te zien zijn er wel knoppen over.

@Anja - Het blijft leuk al die gevederde vriendjes.

@Joke - Rick had me niet verteld dat hij ook zou komen snoeien. Gewoonlijk legt hij nieuwe mulch op de bedden. Dat moet wel in de lente.

@Petra - Ik heb ook geen groene vingers, het moet zo makkelijk mogelijk zijn.

@Carla - Geen wonder dat andere buren hem niet meer inhuren.