Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 22, 2019

Over een middagje sauna en jacuzzi

Vanochtend moet ik er voor mijn doen vroeg uit want de personal training is al om kwart voor tien en ik wil daarvoor nog mijn uur cardio doen. Rick is helemaal verbaasd mij voor achten al beneden te zien.

De koffie staat al klaar en zoals bijna iedere ochtend snijd ik een tomaat in plakjes. Die eet ik terwijl ik een ei pocheer in de magnetron. Dat ei vergeet ik bijna, gelukkig piept de magnetron dat er nog wat inzit.

Met vereende krachten lukt het Rick en mij om klokslag half negen te vertrekken. Bij Anytime Fitness lopen een paar mensen hard op de loopband en dat vind ik altijd heel fijn. Ik pas mijn tempo op de ARC trainer erop aan en in iets meer dan een uur heb ik mijn tienduizend stappen bijeen.


Mijn halve uur met Sharon gaat ook lekker snel. Op weg naar huis speel ik wat Pokémon Go en dat leidt me naar het Community Center. Daar stap ik uit een om een foto van het standbeeld daar te maken voor de dagelijkse foto voor het thema zwart wit van deze maand.
Een dame loopt op me af en spreekt me aan. Ze heeft een klembord (dit is een Nederlands woord wat ik op moest zoeken dus hopelijk is het juist) in haar handen en ik denk eerst dat ze iets wil verkopen. Ik begroet haar dan ook een beetje gereserveerd, bereid om nee te zeggen.

Het blijkt echter dat ze mee wil doen aan de verkiezingen voor stadsbestuur. Een van mijn vriendinnen, Tara, is bestuurslid, maar er zijn er zes. Ik teken dus om haar naam toe te voegen. Nieuw bloed is altijd goed, lijkt me.

Terug thuis fris ik mezelf op, laat de honden even uit en doe ze dan in de van. Voor mijn lunch heb ik zin in een poke bowl. Die hebben ze het lekkerst bij Lei'd Poke. Ik neem twee smaken zalm met allerlei groentes en het smaakt weer voortreffelijk.
Thuis maak ik me klaar om naar Lifetime Fitness te gaan. Niet om te sporten maar om van hun sauna en jacuzzi gebruik te maken. Ik neem mijn telefoon en mijn Kindle mee en voor ik het weet zijn er twee en een half uur voorbij met afwisselend bubbelen en af en toe een paar minuten in de sauna. In die laatste houd ik het niet veel langer uit, in de jacuzzi wel makkelijk een kwartier.
Na afloop doe ik droge kleding aan en rijd huiswaarts. Rick volgt niet veel later en laat de honden uit, ik ben blij daar vanaf te zijn. We geven ze eten en gaan dan een nieuw restaurant uitproberen.

Het ligt in het oude gedeelte van Fairfax wat een gezellig studentenstadje is. Veel van de mensen bij High Side, wat meer een bar met een menu is dan een restaurant, zijn dan ook vrij jong. We vinden een tafeltje en bekijken dan het menu.
We beginnen met een komkommersalade, die erg lekker is, maar wat te pittig voor mij. Volgende keer bestel ik het zonder de chiliolie. Ik vind pittig heerlijk, maar mijn ingewanden niet (meer).  Ook hebben we teriyaki biefstuk spiesjes, lekker.

Dan bestellen we meer voorafjes om te delen. De kip sate en de Taiwanese worst met knoflook smaken prima. Als laatste nemen we het garnalengerecht met komkommer. Alles smaakt heel goed en we vinden uit dat ze ook een Peruviaans restaurant vlakbij hebben. Dat reserveren we voor morgenavond.

Het is altijd leuk om nieuwe restaurants te proberen. Rick vindt het bier bij dit restaurant vooral super. Ze hebben ook een van mijn favoriete sauvignon blanc wijnen uit Marlborough, Nieuw Zeeland. We gaan zeker terug.

En zo begint er alweer een weekend. Katja en Kevin zijn bijna een week in Thailand.  Ze hebben geleerd Thais eten te koken en gaan vandaag snorkelen. Het gaat snel, die huwelijksreis. Gelukkig gaat het goed met hun dieren hier, al zou ik wel willen dat Django een uit knop had, want hij blaft de hele dag tegen alles wat beweegt!

5 reacties:

Petr@ zei

Lekker voor je spieren, de sauna en jacuzzi.

Jullie avondeten klonk erg lekker. Ik was ook uit eten maar dat viel een beetje tegen helaas.

Fijn dat Katja en Kevin het zo naar hun zin hebben.

Marion2 zei

Klembord is inderdaad het goede woord.

Wat sport jij toch veel! Na 10.000 stappen in zo'n korte tijd
zou ik al doodmoe zijn, laat staan na een half uur personal
training erachteraan.Wel supergoed, natuurlijk. Zelf kom ik
niet verder dan dagelijks fietsen, voor de boodschappen of
naar iets of iemand toe.

Fijn weekend!

Anoniem zei

Ik vond klembord er raar uit zien (ik ben denk ik zo “clip board” gewend), maar goed te weten dat het juist is!

Ik wilde even laten weten dat ik letterlijk elke ochtend je blog met heel veel plezier lees. Ik laat niet vaak commentaar achter, maar heb er niet minder plezier om!

Zo’n sauna en jacuzzi is heerlijk! Ik heb dat wel gemerkt sinds ik hier woon - de kou gaat je soms echt in je botten zitten en dan is het onmogelijk om maar goed warm te worden!

Fijn weekend!
Judith

Petra zei

@Petra - Ik zou echt vaker zo'n middagje sauna en hot tub moeten doen, maar het vergt ook wel weer moeite om naar die verder wegge sportschool te gaan.

@Marion - Eigenlijk zou ik de hele dag moeten bewegen want dan voel ik me het best.

@Judith - Zo koud als het in Maine is is het hier gelukkig zelden, maar inderdaad, geef mij de hitte maar.

Anoniem zei

Klemboord is een prima woord. Sauvignon blanc uit de Marlborough-streek is sinds enige tijd ook mijn favoriet!! Groetjes,Maria