Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, november 22, 2003

Daar zit ik dan, op het randje van ons bed in het Dolphin Hotel in Disneyworld, Florida! Het is een heerlijk hotel, met heerlijke bedden met donzen dekbed en donzen kussens. Echt luxe! Ons uitzicht is op Epcot Center en als we door een palm heenkijken, zien we zelfs de bal met de grote Mickey hand.

Gisterochtend om zeven uur kwam Lauren en om half acht nam ik gauw afscheid van haar en de kinderen en stapte in de taxi. Zonder moeite zat ik drie kwartier later bij de gate van mijn US Airways vlucht, die pas om 10 uur zou vertrekken. Niet getreurd, gauw wat tijdschriften gekocht en de 2 uur waren zo voorbij.

Het was heel prettig eens een keer alleen te vliegen en andere ouders om me heen te horen proberen hun kinderen rustig te houden. Natuurlijk zit een vlucht naar Orlando vol families met kleintjes en ik moet zeggen, die kleintjes gedroegen zich over het algemeen voorbeeldig.

Eenmaal geland vond ik Rick buiten de veiligheidscontrole en na het ophalen van mijn baggage begaven we ons in de huurauto naar MGM Studios. Toen we hier in april waren, vond ik het heel jammer, dat ik bij Saskia moest blijven, terwijl de anderen in de Rockin' Roller Coaster daar gingen, dus die wilde ik als eerste doen.

Na een heel leuke lunch in het Sci Fi Theater, dat is opgezet als een drive in theater en waar je met anderen aan tafel in een "auto" wordt gezet en naar oude films kijkt terwijl je op je eten wacht, gingen we naar de Roller Coaster. De wachttijd was minder dan 10 minuten, dat was in de zomer wel heel anders! Fantastisch is die coaster! Heel goed gedaan en met Aerosmith muziek als begeleiding.

Omdat we verder alles in MGM in april al hadden gezien, besloten we nog even te shoppen (wat een verademing zonder kinderen, die om de haverklap met een "Mammie, mag ik" aan kwamen) en daarna mijn spullen naar het hotel te brengen.

Na ons wat opgefrist te hebben togen we via het wandelpad langs het Yacht Club hotel naar Epcot Center. Daar probeerde Rick het nieuwe Mission:Space uit, want er stonden zoveel waarschuwingen bij, dat ik niet durfde. Volgens hem was het helemaal niet erg, dus zouden we het na het eten samen gaan doen.

Maar eerst zijn verjaarscadeau gaan zoeken: een Disney sericel. We hebben een verzameling bij ons thuis en Rick is er dol op. De winkel in Epcot had geen enorme keus, dus we gaan ook nog bij de Magic Kingdom kijken.

Om nostalgische redenen (je kunt niet in Epcot zijn zonder de bal in te gaan) deden we het Spaceship Earth ritje, waarin je door de eeuwen heen naar de moderne tijd wordt gebracht. En eenmaal buiten zochten we onze foto's, die we in april hadden laten maken, op de "Leave a Legacy" kolommen.

Toen was het tijd om te gaan eten. We hadden een reservering bij het Coral Reef restaurant in de Living Seas. Dat restaurant is in een gigantisch aquarium gebouwd en terwijl je eet zie je de zeeschildpadden en haaien langszwemmen. Het eten is er ook nog eens voortreffelijk en de bediening idem dito.

Met volle magen gingen we zoals ik had beloofd Mission: Space doen. Nou, dat was voor mij eens maar nooit weer! De G-krachten maakten dat ik me duizelig voelde en het kon niet gauw genoeg voorbij zijn. Maar zoals bij alle Disney attracties, het was wel heel goed gedaan.

We genoten verder van het vuurwerk en laserspel "Illuminations" en wandelden toen rustig terug naar het hotel. Wat is het hier toch een echt fantasieland!

0 reacties: